Google Play

Pogoji storitve Google Play

Veljavno od 22. januarja 2019 (ogled arhivirane različice)

1. Uvod

Upoštevni pogoji. Hvala, ker uporabljate Google Play. Google Play je storitev, ki jo zagotavlja podjetje Google Ireland Limited (»Google«»mi« ali »nas«) na naslovu Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska. Za vašo uporabo storitve Google Play in aplikacij ter iger (vključno z nenamestljivimi aplikacijami za Android), glasbe, filmov, knjig, revij ali druge digitalne vsebine ali storitev (imenovanih »vsebina«), ki so na voljo v njej, veljajo ti pogoji storitve Google Play in Googlovi pogoji storitve (skupaj imenovani »pogoji«). Google Play je storitev, kot je to opisano v Googlovih pogojih storitve. V primeru navzkrižja med pogoji storitve Google Play in Googlovimi pogoji storitve se uporabljajo pogoji storitve Google Play.

2. Vaša uporaba Googla Play

Dostop do vsebine in njena uporaba. Google Play lahko uporabljate za brskanje po vsebini na vašem mobilnem telefonu, računalniku, televizorju, uri ali drugi podprti napravi (»naprava«) ter za iskanje, ogled, pretočno predvajanje ali prenos take vsebine. Če želite uporabljati Google Play, boste potrebovali napravo, ki izpolnjuje določene zahteve glede sistema in združljivosti. Za vsebino, ki je na voljo v Googlu Play ali prek njega, morda veljajo dodatne zahteve glede sistema. Razpoložljivost vsebine in funkcij se razlikuje od države do države in v vaši državi morda ne bodo na voljo vsa vsebina ali funkcije. Nekatere vrste vsebine bo morda mogoče deliti z družinskimi člani. Vsebino v Googlu Play ponuja podjetje Google Commerce Limited na naslovu Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska. Taka vsebina lahko izvira iz drugega vira (kot je razvijalec aplikacije, založnik knjige, filmski studio ali glasbena založba (»ponudnik« vsebine)).

Starostne omejitve. Če želite uporabljati Google Play, morate imeti veljaven Google Račun (»Google Račun«), za katerega veljajo naslednje starostne omejitve. Če ste v svoji državi obravnavani kot mladoletnik, morate imeti za uporabo Googla Play in sprejem pogojev dovoljenje staršev ali zakonitega skrbnika. Upoštevati morate morebitne druge starostne omejitve, ki morda veljajo za uporabo določene vsebine ali funkcij v Googlu Play. Skrbniki skupine družinskih članov in družinski člani morajo izpolnjevati tudi te dodatne zahteve.

Nadomestila za tretje osebe. Odgovorni ste za vse stroške za dostop ali prenos podatkov, ki nastanejo pri tretjih osebah (npr. pri ponudniku internetnih storitev ali mobilnemu operaterju) v povezavi z vašo uporabo in ogledom vsebine ter Googla Play.

Posodobitve. Google Play, povezane podporne knjižnice ali vsebino bo morda treba posodobiti, na primer zaradi odpravljanja napak, izboljšanja funkcij, manjkajočih vtičnikov in novih različic (skupaj imenovano »posodobitve«). Takšne posodobitve bodo morda potrebne, da boste lahko uporabljali Google Play ali dostopali do vsebine, jo prenesli ali uporabljali. Če se strinjate s temi pogoji in uporabljate Google Play, se strinjate s samodejnim prejemanjem teh posodobitev. Posodobitve določene vsebine boste morda lahko upravljali v nastavitvah Googla Play. Če ugotovimo, da bo posodobitev odpravila resno varnostno ranljivost, povezano z vsebino, bo morda nameščena ne glede na nastavitve posodabljanja v Googlu Play ali vaši napravi. Če poskuša druga tržnica aplikacij (app store) spremeniti vsebino, ki je bila prvotno prenesena iz Googla Play, boste morda prejeli obvestilo ali pa bodo take posodobitve v celoti blokirane.

Podatki o vas. Googlovi pravilniki o zasebnosti pojasnjujejo, kako obravnavamo vaše osebne podatke in varujemo vašo zasebnost, ko uporabljate Google Play. Google bo ponudnikom morda moral posredovati vaše osebne podatke, kot sta ime in e-poštni naslov, za namene obdelave vaših transakcij ali zagotavljanje vsebine. Ponudniki se strinjajo, da bodo te podatke uporabljali skladno s svojimi pravilniki o zasebnosti.

Če ste član skupine družinskih članov v Googlu Play, si bodo družinski člani vaše skupine družinskih članov lahko ogledali nekatere podatke o vas. Če ste skrbnik skupine družinskih članov v Googlu Play, si bodo družinski člani, ki jih povabite v skupino družinskih članov, lahko ogledali vaše ime, fotografijo in e-poštni naslov. Če se pridružite skupini družinskih članov kot družinski član, si bodo drugi družinski člani lahko ogledali vaše ime, fotografijo in e-poštni naslov. Skrbnik družine si lahko ogleda vašo starost in so mu prikazani vsi nakupi, ki jih opravite z določenim družinskim plačilnim sredstvom, vključno z opisom kupljene vsebine. Če je vsebina na voljo za deljenje z družino in jo delite s skupino družinskih članov, lahko do vsebine dostopajo vsi družinski člani in vidijo, da ste jo kupili.

Nepooblaščen dostop do računov. Poskrbeti morate za varnost podatkov o vašem računu in podatkov ne smete razkriti nikomur. Prek Googla Play ne smete zbirati ali zajemati nobenih osebnih podatkov, niti imen računov katerega koli uporabnika storitve Google Play ali katerega koli uporabnika drugih Googlovih Storitev.

Onemogočeni računi. Če Google skladno s pogoji onemogoči dostop do vašega računa (na primer, če bistveno ali večkrat kršite pogoje), morda ne boste mogli dostopati do Googla Play, podatkov vašega računa ali katerih koli datotek ali druge vsebine, shranjenih v računu. Več informacij je v centru za pomoč. Če ste skrbnik skupine družinskih članov v Googlu Play in Google onemogoči dostop do vašega računa, družinski člani morda izgubijo dostop do funkcij za družino, za katere je potrebna skupina družinskih članov, kot je družinsko plačilno sredstvo, družinska naročnina ali vsebina, ki jo delijo družinski člani. Če ste član skupine družinskih članov v Googlu Play in Google onemogoči vaš račun, družinski člani izgubijo dostop do vsebine, ki ste jo delili z njimi.

Zaščita pred zlonamerno programsko opremo. Google lahko zaradi zaščite pred zlonamerno programsko opremo in URL-ji tretjih oseb ter drugimi varnostnimi težavami, iz Googla Play ali drugih virov prejema podatke o omrežnih povezavah vaše naprave, morebitnih škodljivih URL-jih, operacijskem sistemu in aplikacijah, nameščenih v vaši napravi. Google vas lahko opozori, če meni, da aplikacija (ali URL) ni varna, ali odstrani oziroma prepreči njeno namestitev v napravi, če ve, da je aplikacija škodljiva za naprave, podatke ali uporabnike. V nastavitvah svoje naprave lahko nekatere zaščite onemogočite, vendar bo Google morda še naprej prejemal podatke o aplikacijah, nameščenih prek Googla Play, aplikacije, nameščene v napravi iz drugih virov pa bomo morda še naprej analizirali zaradi iskanja varnostnih težav, ne da bi podatke poslali Googlu.

Nenamestljive aplikacije za Android. Ko kliknete povezavo v napravi, Google Play lahko preveri, ali obstaja ustrezna nenamestljiva aplikacija, in če obstaja, odpre povezavo v nenamestljivi aplikaciji. Katera koli koda, potrebna za izvajanje delov nenamestljive aplikacije, do katere dostopate, bo prenesena v napravo in začasno hranjena v njej. Podrobnosti o nenamestljivi aplikaciji so na voljo v trgovini Google Play. Podatki in nastavitve nenamestljivih aplikacij za Android se sinhronizirajo z napravami, v katere ste prijavljeni z Google Računom. Nenamestljive aplikacije za Android lahko onemogočite v nastavitvah naprave.

Spremembe teh pogojev. Če se pogoji spremenijo, boste o tem obveščeni vsaj 30 dni prej, novi pogoji pa bodo stopili v veljavo po izteku tega obdobja. Če boste po tem obdobju še naprej uporabljali Google Play, to pomeni, da sprejemate nove pogoje. Novi pogoji bodo veljali za vašo uporabo vse vsebine (vključno z vsebino, ki ste jo namestili ali kupili v preteklosti) ter za vse nadaljnje namestitve ali nakupe. Če se s takimi spremembami ne strinjate, boste imeli možnost prenesti vsebino, ki ste jo že kupili ali namestili, in prekiniti uporabo Googla Play. To kopijo vsebine si boste lahko še naprej ogledovali v svojih napravah skladno z zadnjo različico pogojev, ki ste jo sprejeli.

3. Nakupi in plačila

Vsebino v Googlu Play ponuja podjetje Google Commerce Limited in ko v Googlu Play ali z uporabo Googla Play prenesete, si ogledate, uporabljate ali kupite vsebino, s tem sklenete ločeno pogodbo na podlagi teh pogojev (kot je ustrezno) s podjetjem Google Commerce Limited.

Prednaročila. Ko oddate prednaročilo za vsebino, je vaša pogodba za nakup in uporabo te vsebine sklenjena, ko vam je vsebina dana na voljo, in takrat vam bomo zaračunali nakup. Prednaročilo lahko prekličete kadar koli do trenutka, ko vam je vsebina na voljo. Prednaročilo bomo morali preklicati, če je vsebina umaknjena iz prodaje v Googlu Play, preden je na voljo. Pridržujemo si pravico preklicati naročilo, če se cena spremeni, preden je naročilo izpolnjeno.

Družinsko plačilno sredstvo. Če ste skrbnik skupine družinskih članov v Googlu Play, morate nastaviti veljavno družinsko plačilno sredstvo, ki ga lahko družinski člani uporabljajo za nakupe vsebine v Googlu Play in aplikacijah. Odgovorni boste za vse nakupe vsebine, ki jih družinski člani opravijo z družinskim plačilnim sredstvom. Če je skupina družinskih članov izbrisana ali jo družinski član zapusti, vam bomo morda zaračunali nakupe na čakanju, ki so jih družinski člani opravili z družinskim plačilnim sredstvom.

Google Payments. Za nakup vsebine v Googlu Play morate imeti račun za Google Payments in se strinjati s pogoji storitve za Google Payments. Pri nakupu vsebine z računom za Google Payments velja obvestilo o zasebnosti za Google Payments. Odgovorni ste za plačilo vseh zneskov, povezanih z nakupi, opravljenimi preko Google Play z vašim računom za Google Payments.

Drugi načini obdelave plačila. Google vam lahko poleg storitve Google Payments da na voljo druge načine obdelave plačila za nakup vsebine v Googlu Play. Upoštevati morate ustrezne pogoje in določila ali druge pogodbe z Googlom ali s tretjo osebo, ki urejajo vašo uporabo določenega načina obdelave plačila. Google lahko po svoji izključni presoji doda ali odstrani načine obdelave plačil. Za vse zneske plačil, povezane z nakupi, ki jih opravite v Googlu Play, ste odgovorni izključno vi.

Upravičenost do plačila prek operaterja. Ko v napravi ustvarite račun za Google Play, bomo zaradi ugotavljanja vaše upravičenosti do obračuna nakupov vsebine, ki jih opravite z napravo, prek vašega računa pri operaterju mobilne telefonije, operaterju omrežja poslali identifikatorje vaše naprave, kot sta ID naročnika in serijska številka kartice SIM. Če želite to dovoliti, boste morali sprejeti pogoje storitve pri operaterju omrežja. Operater omrežja nam lahko pošlje podatke o vašem naslovu za izstavitev računa. Te podatke bomo hranili in uporabljali v skladu z Googlovimi pravilniki o zasebnosti in obvestilom o zasebnosti za Google Payments.

Cene. Cene in razpoložljivost vse vsebine, prikazane v Googlu Play, se lahko spremenijo kadar koli pred nakupom.

Davki. »Davki« so vse dajatve, carine ali davki (razen dohodnine), povezani s prodajo vsebine, vključno z morebitnimi povezanimi pogodbenimi kaznimi ali obrestmi. Odgovorni ste za vse davke in morate vsebino plačati brez kakršnega koli odbitka davkov. Če je Google ali podjetje Google Commerce Limited zavezanec za pobiranje ali plačilo davkov, bodo ti davki zaračunani vam. Ravnati morate skladno z vso davčno zakonodajo, vključno s tisto, ki ureja poročanje o vseh davkih, ki nastanejo v povezavi z vašo uporabo Googla Play ali z nakupom vsebine prek Googla Play, in njihovo plačilo. Poročanje o morebitnih takih veljavnih davkih in njihovo plačilo sta vaša odgovornost.

Vse prodaje so dokončne. Če želite več informacij o svojih pravicah do odstopa, preklica ali vračila nakupov in vračila kupnine, preberite pravilnik o vračilu kupnine za Google Play. Razen kot je izrecno določeno v pravilnikih o vračilu kupnine za Google Play ali v ponudnikovih pravilnikih o vračilu kupnine, so vse prodaje dokončne in niso dovoljena nobena vračila, zamenjave ali vračila kupnine. Če se za katero koli transakcijo odobri vračilo ali zamenjava izdelka oziroma vračilo kupnine, se lahko transakcija razveljavi in morda ne boste več mogli dostopati do vsebine, ki ste jo pridobili s transakcijo.

Alternativno reševanje potrošniških sporov. Google Commerce Limited se ne zavezuje k reševanju sporov pred organom za alternativno reševanje potrošniških sporov niti jih ni dolžan tako reševati.

Pravice do odstopa za digitalno vsebino. Če opravljate nakup kot potrošnik, imate v skladu z zakonodajo samodejno zakonsko pravico do odstopa od pogodb za nakupe digitalne vsebine v Googlu Play (razen nakupov posameznih časopisov ali revij v Kiosku). Enako velja tudi pri nakupih naročnin za digitalno vsebino. Ko kupite digitalno vsebino v Googlu Play, se strinjate, da vam bo digitalna vsebina na voljo takoj in da se zato odpovedujete samodejni zakonski pravici do odstopa od pogodbe. V primeru prednaročil se samodejni zakonski pravici do odstopa od pogodbe odpovedujete od trenutka, ko vam je izdelek na voljo.

Pravice do odstopa za storitve. Če opravljate nakup kot potrošnik, imate zakonsko pravico do odstopa od pogodb za nakupe storitev v 14 dneh brez navedbe razloga. Rok za odstop od pogodbe poteče v 14 dneh po sklenitvi pogodbe. Če želite uveljaviti pravico do odstopa od pogodbe, morate obvestiti podjetje Google Commerce Limited z nedvoumno izjavo o odločitvi za odstop od te pogodbe. Uporabite lahko ta vzorčni obrazec za odstop. Lahko tudi pišete podjetju Google Commerce Limited, c/o Customer Support, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska ali tukaj zahtevate vračilo kupnine.

Potrditev prejema takega odstopa od pogodbe boste prejeli na trajnem nosilcu podatkov (npr. po e-pošti) brez neupravičene zamude. Zaradi upoštevanja roka za odstop od pogodbe zadošča, da pošljete sporočilo glede uveljavljanja pravice do odstopa od pogodbe pred iztekom roka za odstop.

Če odstopite od te pogodbe, vam bomo brez neupravičene zamude vrnili vsa opravljena plačila v okviru pogodbe, vsekakor pa najpozneje v 14 dneh od dneva, ko je podjetje Google Commerce Limited prejelo vaše obvestilo o odločitvi za odstop od te pogodbe. Tako refundacijo bomo izvedli na plačilno sredstvo, ki ste ga uporabili pri izvedbi prvotne transakcije, razen če ste se izrecno strinjali s kakšnim drugim načinom; v vsakem primeru vam zaradi take refundacije ne bo treba plačati ničesar.

Če ste zahtevali, da se delovanje storitev začne med trajanjem roka za odstop od pogodbe, boste morda morali plačati sorazmerni znesek za zagotovljene storitve do trenutka, ko ste nas obvestili o odstopu od te pogodbe, glede na znesek za celotno storitev v okviru te pogodbe.

Vračila kupnine. Google ponuja dodatne pravice do vračila kupnine za več vrst vsebine v Googlu Play, ki so opredeljene v pravilnikih o vračilu kupnine za Google Play.

Naročnine. Ko se naročite na vsebino prek Googla Play, prejmete stalen dostop do te vsebine, razen če prekličete. Naročnine se samodejno zaračunajo na začetku vsakega obračunskega obdobja (to je lahko tedensko, mesečno, letno ali drugo obdobje) in vam jih lahko zaračunamo največ 24 ur pred začetkom vsakega obračunskega obdobja.

(a) Preizkusna obdobja. Ko se proti plačilu naročite na vsebino, lahko brezplačno prejmete dostop do ugodnosti za določeno preizkusno obdobje, po katerem vam bomo naročnino zaračunavali, dokler je ne prekličete. Če se želite izogniti bremenitvam, morate naročnino preklicati pred koncem preizkusnega obdobja. Ko prekličete preizkusno obdobje, boste takoj izgubili dostop do ustrezne aplikacije in morebitnih ugodnosti naročnine, razen če je drugače določeno. Dostop do takih brezplačnih preizkusnih obdobij je lahko omejen na določeno število preizkusov na posameznega uporabnika v nekem obdobju, veljajo pa lahko tudi druge omejitve.

(b) Odpovedi. Naročnino lahko odpoveste kadar koli pred koncem ustreznega obračunskega obdobja, kot je opisano v centru za pomoč, in odpoved bo veljala za naslednje obdobje. Če na primer kupite mesečno naročnino, jo lahko odpoveste kadar koli v poljubnem mesecu naročnine in odpovedana bo od naslednjega meseca. Vračila kupnine za trenutno obračunsko obdobje ne boste prejeli, razen če je to določeno v pravilniku o vračilu kupnine za Google Play (če gre na primer za okvarjeno vsebino). Naročnine za Kiosk Google Play: do konca trenutnega obračunskega obdobja boste še naprej prejemali vsebino in morebitne posodobitve za zadevno naročnino. Ko se to obračunsko obdobje konča, boste še vedno imeli dostop do številk revije, ki so že bile dostavljene, dostop do plačljive vsebine z novicami pa bo ukinjen na koncu obračunskega obdobja, med katerim ste odpovedali naročnino. Če prekličete med brezplačnim preskusnim obdobjem, boste obdržali dostop do številk revije, do katerih dostopate med brezplačnim preskusnim obdobjem, vendar ne tudi do vsebine z novicami. Naročnine na Glasbo Google Play: če prekličete naročnino na Glasbo Google Play, boste do konca trenutnega obračunskega obdobja še naprej lahko dostopali do vsebine naročnine na Glasbo Google Play, vendar do nje ne boste mogli več dostopati po koncu obračunskega obdobja, v katerem ste naročnino preklicali. Če naročnino za Glasbo Google Play odpoveste med brezplačnim preskusnim obdobjem, ne boste več imeli dostopa do vsebine naročnine za Glasbo Google Play, do katere ste dostopali med brezplačnim preskusnim obdobjem.

(c) Popusti za naročnike na tiskane izdaje. Nekateri ponudniki periodičnih publikacij lahko omogočajo nakup naročnine na periodično vsebino v Googlu Play po znižani ceni, če ste že naročnik na tiskano različico. Če odpoveste naročnino na tiskano izdajo te periodične publikacije ali vaša naročnina na tiskano izdajo poteče in je ne podaljšate, bo znižana naročnina za to vsebino v Googlu Play samodejno odpovedana.

(d) Spremembe cene. Ko kupite naročnino, vas bomo najprej bremenili za ceno, veljavno ob sklenitvi naročniške pogodbe. Če se cena naročnine pozneje poviša, vas bo Google obvestil. Zvišanje bo veljalo za naslednje plačilo, ki zapade po prejemu obvestila, pod pogojem, da smo vas o spremembi obvestili vsaj 14 dni pred bremenitvijo. Če ste obveščeni manj kot 14 dni vnaprej, povišanje cene ne bo veljalo, dokler ne zapade plačilo po naslednjem plačilu. Če ne želite plačati višje cene naročnine, jo lahko odpoveste na način, opisan v razdelku »Odpovedi« v teh pogojih, in ne bomo vas več bremenili za naročnino, pod pogojem, da ste nas obvestili pred koncem trenutnega obračunskega obdobja. Če ponudnik zviša ceno naročnine in je potrebno soglasje, lahko Google odpove vašo naročnino, razen če sprejmete novo ceno. Če naročnino odpoveste in se pozneje odločite, da se boste znova naročili, boste bremenjeni za trenutno veljavno ceno naročnine.

4. Pravice in omejitve

Licenca za uporabo vsebine. Po izvedbi transakcije ali plačilu veljavnih nadomestil za vsebino boste imeli neizključno pravico, da, kot je izrecno dovoljeno v teh pogojih, shranjujete kopije upoštevne vsebine, dostopate do njih, si jih ogledujete, jih uporabljate in prikazujete v svojih napravah ali kot je drugače dovoljeno v okviru storitve, in sicer samo za svojo osebno in nekomercialno uporabo. Vse pravice, lastništvo in udeležba v povezavi z Googlom Play in vsebino, ki vam niso izrecno podeljeni v pogojih, so pridržani. Za vašo uporabo aplikacij in iger morda veljajo dodatni pogoji in določila licenčne pogodbe za končnega uporabnika, sklenjene med vami in ponudnikom.

Kršitev licenčnih pogojev.Če kršite katero koli določbo glede omejevanja vsebine v teh pogojih, če bistveno ali večkrat kršite kateri koli drugi pogoj ali če je proti vam uvedena preiskava zaradi suma neprimernega ravnanja, vam lahko Google ukine dostop do Googla Play, vsebine ali Google Računa, ne da bi vam vrnil kupnino, pri čemer takoj prenehajo veljati vaše pravice iz te licence. Obvestili vas bomo o razlogu za svoje ukrepanje, razen če utemeljeno menimo, da bi s tem Googlu ali drugi osebi povzročili pravno odgovornost, škodovali preiskavi, škodovali delovanju katerega koli Googlovega izdelka, storitve ali sistema, škodovali našim uporabnikom ali kršili zakon ali navodila organov kazenskega pregona. Dodatne informacije so na voljo v 2. razdelku v poglavju Onemogočeni računi.

Omejitve: prepovedano je:

Določbe za tretje osebe. Ne glede na morebitne nasprotne določbe v teh pogojih so tretje osebe, ki Googlu licencirajo svojo vsebino, obravnavane kot upravičene tretje osebe v okviru teh pogojev izključno v povezavi z določbami teh pogojev, ki se neposredno nanašajo na njihovo vsebino (»določbe za tretje osebe«), in izključno z namenom, da se tem tretjim osebam omogoči uveljavljanje njihovih pravic do te vsebine. Noben del teh pogojev nikomur ne podeljuje pravic upravičenih tretjih oseb v povezavi s katero koli določbo zunaj določb za tretje osebe, kar med drugim vključuje vse določbe ali pogodbe, vključene s sklicem, oziroma take, ki so omenjene v teh pogojih, vendar ne vključene vanje.

Pravilniki o Googlu Play. Za objavljanje mnenj v Googlu Play veljajo naslednji pravilniki. Če želite prijaviti zlorabo ali druge kršitve vsebine, kliknite tukaj.

Pomanjkljiva vsebina. Ko vam je vsebina na voljo v računu, jo preverite, takoj ko je razumno mogoče, in se prepričajte, da deluje, kot je navedeno. Če odkrijete morebitne napake ali pomanjkljivosti, nas ali ponudnika obvestite, takoj ko je razumno mogoče. Za več informacij si oglejte pravilnik o vračilu kupnine za Google Play.

Odstranitev ali nerazpoložljivost vsebine. Vsebina, ki jo kupite ali namestite, vam bo skladno s pogoji na voljo prek Googla Play za obdobje, ki ga izberete, če gre za izposojo, v drugih primerih pa, dokler ima Google pravico, da vam da na voljo tako vsebino. V nekaterih primerih (na primer če Google izgubi ustrezne pravice, če je storitev ali vsebina opuščena, če pride do resnih varnostnih težav ali kršitev veljavnih pogojev ali zakonodaje) lahko Google iz vaše naprave odstrani določeno vsebino, ki ste jo kupili, ali vam preneha omogočati dostop do nje. O taki odstranitvi ali ukinitvi vas bomo vnaprej obvestili, če bo mogoče. Če pred odstranitvijo ali prenehanjem ne morete prenesti kopije vsebine, vam lahko Google ponudi (a) nadomestno vsebino, če je mogoče, ali (b) vračilo celotne ali delne kupnine za vsebino. Če vam Google vrne kupnino, je to vaše edino pravno sredstvo.

Več računov. Če imate več Google Računov z različnimi uporabniškimi imeni, lahko v nekaterih primerih vsebino prenesete iz enega računa v drugega pod pogojem, da ste lastnik vsakega takega računa in je Google omogočil funkcijo ustrezne storitve, ki dovoli take prenose.

Omejitev dostopa z napravami. Google lahko občasno omeji število naprav ali aplikacij, ki jih lahko uporabite za dostop do vsebine. Če želite več informacij o teh omejitvah za Glasbo Google Play ali Filme in TV Google Play, obiščite stran centra za pomoč za Glasbo Google Play ali pravila uporabe za Filme in TV Google Play.

Nevarne dejavnosti. Nobena storitev in nobena vsebina ni namenjena za uporabo v jedrskih obratih, sistemih za podporo življenja, za komunikacijo v sili, v letalskih navigacijskih ali komunikacijskih sistemih, sistemih za kontrolo letenja ali drugih dejavnostih, v katerih bi lahko okvara storitev ali vsebine povzročila smrt, telesne poškodbe ali resno fizično ali okoljsko škodo.

Filmi in TV Google Play. Dodatne podrobnosti in omejitve glede dostopa do storitve Filmi in TV Google Play ter njene uporabe so v pravilih uporabe za storitev Filmi in TV Google Play .

Glasba Google Play

Google Play omogoča brskanje, predogled, pretočno predvajanje, nakup, prenos, priporočanje in uporabo raznolike digitalne glasbene in z glasbo povezane vsebine, kot so glasbene datoteke, datoteke z glasbenimi videoposnetki, predogledi, izrezki, informacije o izvajalcih, mnenja uporabnikov, mnenja neodvisnih strokovnjakov o glasbeni vsebini in druga digitalna vsebina (»glasbeni izdelki«).

Shranjena vsebina. Google Play lahko uporabljate za shranjevanje digitalne vsebine (kot so glasbene datoteke, z njimi povezani metapodatki in slike albuma) v glasbeno shrambo z uporabo glasbene programske opreme. Pojma glasbene shrambe in glasbene programske opreme sta opredeljena spodaj (»shranjena vsebina«). Pojem »glasbeni izdelki« ne vključuje shranjene vsebine. Shranjena vsebina lahko vključuje datoteke, ki jih naložite neposredno v glasbeno shrambo, ali datoteke, ki jih Google pregleda in zanje ugotovi, da se ujemajo z datotekami, ki jih imate lokalno shranjene v napravi.

Storitve glasbene zbirke. Google Play vam lahko omogoči dostop do (a) prostora v strežniku, ki ga lahko uporabite za shranjevanje glasbe in z njo povezanih podatkovnih datotek, vključno z glasbenimi izdelki in shranjeno vsebino (»glasbena shramba«) ali do (b) aplikacij (vključno s spletnimi aplikacijami ter aplikacijami za namizne računalnike in mobilne naprave) ter z njimi povezanih storitev, ki omogočajo nalaganje, upravljanje in predvajanje glasbe ter dostop do nje prek glasbene shrambe (»glasbena programska oprema«). Glasbena shramba in glasbena programska oprema se v teh pogojih skupaj imenujeta »storitev glasbene zbirke«.

Uporaba storitev glasbene zbirke. S shranjevanjem glasbenih izdelkov in shranjene vsebine v glasbeno shrambo shranjujete edinstveno kopijo take vsebine ter od Googla zahtevate, da jo hrani v vašem imenu in omogoči dostop do nje prek vašega računa v Googlu Play. Z uporabo storitev glasbene zbirke od Googla zahtevate, da vam da na voljo vse funkcije in možnosti storitve glasbene zbirke, potrebne za vašo uporabo glasbenih izdelkov in shranjene vsebine. Zavedate se, da lahko Google pri izvajanju tehničnih korakov, potrebnih za zagotavljanje storitev glasbene zbirke po vaših navodilih, (a) glasbene izdelke in shranjeno vsebino prenaša po različnih omrežjih in na različnih nosilcih podatkov ter (b) glasbene izdelke in shranjeno vsebino spremeni tako, kot je potrebno za prilagoditev in uskladitev s tehničnimi zahtevami povezovalnih omrežij, naprav, storitev in nosilcev podatkov. Googlu potrjujete in jamčite, da imate pravice, potrebne za shranjevanje v glasbeni shrambi za vso shranjeno vsebino, za katero od Googla zahtevate, da jo naloži v glasbeno shrambo ali shrani v njej, in da Google izvede dejanja, opisana v tem razdelku.

Druge Googlove naročniške storitve. Za vašo uporabo Googla Play in morebitnega naročniškega glasbenega izdelka storitve Google Play veljajo izključno ti pogoji in ne pogoji za kateri koli drugi Googlov izdelek, vključno z morebitnim drugim Googlovim izdelkom, prek katerega prejmete dostop do glasbene naročnine v Googlu Play.

Knjige Google Play. Pravilnik o zasebnosti za Knjige Google Play opisuje, kako ravnamo z osebnimi in določenimi drugimi podatki, ustvarjenimi z vašo uporabo knjižne vsebine.

Kiosk Google Play.

Podatki, ki jih Google razkrije založnikom periodičnih publikacij. Če v Googlu Play kupite naročnino na periodično publikacijo kakršne koli dolžine, lahko Google njenemu založniku razkrije vaše ime, e-poštni naslov, poštni naslov in enolični identifikator. Ker ste naročeni na periodično publikacijo, lahko Google njenemu založniku razkrije tudi vašo zgodovino branja te publikacije. Google se je z založnikom periodične publikacije dogovoril, da bo založnik te podatke uporabil skladno s svojim pravilnikom o zasebnosti. Ko kupite naročnino, boste imeli možnost, da onemogočite pošiljanje kakršnih koli obvestil založnika, ki se ne nanašajo na naročnino, ki jo kupujete, prav tako pa tudi onemogočiti pošiljanje morebitnih trženjskih sporočil tretjih oseb. Če v Googlu Play kupite posamezno številko revije, lahko Google založniku revije razkrije vašo poštno številko. Založnikom periodičnih izdaj damo na voljo tudi podatek o prodaji teh izdaj.

Preverjanje naročnin na tiskane različice. Če naročnino v Kiosku Google Play uporabljate na podlagi obstoječe naročnine na tiskano različico založnika te periodične publikacije, lahko uporabimo zunanjega ponudnika storitev, da pri založniku periodične publikacije preveri, ali ste naročnik tiskane različice, in pri tem od vas zahtevamo določene podatke o naročnini na tiskano različico. Google bo te podatke uporabil skladno s svojim pravilnikom o zasebnosti.