Muut ohjelmat

Muille Android-kokemuksille suunniteltujen ja Google Playn kautta jaeltavien sovellusten tulee noudattaa Käytäntökeskuksen sisältökäytäntöjen lisäksi myös mahdollisia ohjelmakohtaisia käytäntövaatimuksia. Käy oheinen luettelo läpi ja tarkista, koskevatko jotkin seuraavista käytännöistä sovellustasi.

Android Instant Apps

Pyrimme tarjoamaan Android Instant Apps ‑pikasovellusten avulla ilahduttavia ja vaivattomia käyttökokemuksia tinkimättä kuitenkaan tietosuojasta ja turvallisuudesta. Käytäntömme on suunniteltu tätä tavoitetta ajatellen.

Jos kehittäjä haluaa jaella Android Instant Apps ‑pikasovelluksia Google Playssa, hänen tulee noudattaa Google Play ‑kehittäjien ohjelmasääntöjen lisäksi myös seuraavia käytäntöjä.

expand_more

Identiteetti

expand_more

Tekniset tiedot

expand_more

Sovelluksen asennusmahdollisuuden tarjoaminen

expand_more

Laitteen tilan vaihtaminen

Pikasovellukset eivät saa tehdä käyttäjän laitteella muutoksia, jotka jäävät voimaan pikasovelluksen käyttökerran päätyttyä. Pikasovellus ei saa esimerkiksi vaihtaa käyttäjän taustakuvaa eikä lisätä aloitusnäytölle widgetejä.

expand_more

Sovelluksen näkyvyys

Kehittäjän täytyy varmistaa, että pikasovellus näkyy käyttäjälle niin, että käyttäjä tietää koko ajan, että pikasovellus on käynnissä laitteella.

expand_more

Laitetunnisteet

Pikasovellus ei saa käyttää laitetunnisteita, (1) jotka eivät katoa pikasovelluksen käytön päätyttyä ja (2) joita käyttäjä ei voi nollata. Alla on joitakin esimerkkejä:

  • laitteen sarjanumero
  • verkkolaitteiden MAC-osoitteet
  • IMEI, IMSI

Pikasovellus voi käyttää puhelinnumeroa, jos käyttäjä on antanut siihen luvan sovelluksen käytön aikana. Kehittäjä ei saa yrittää yksilöidä käyttäjää näiden tunnisteiden perusteella tai muilla keinoilla.

expand_more

Verkkoliikenne

Pikasovelluksesta lähtevän verkkoliikenteen täytyy käyttää TLS-salausta esimerkiksi HTTPS-protokollalla.

Oliko tästä artikkelista hyötyä?

Kiitos vastauksestasi!

#da532c