Sovelluksen tietosivu ja mainonta

Sovellusten mainonta ja näkyvyys vaikuttavat merkittävällä tavalla Kaupan laatuvaikutelmaan. Vältä roskasisältöä tietosivulla, älä toteuta heikkolaatuisia kampanjoita äläkä yritä parantaa sovelluksen näkyvyyttä Google Playssa keinotekoisesti.

Sovellusten mainonta

Sovellukset eivät saa olla suoraan tai epäsuorasti mukana mainonnassa, joka on harhaanjohtavaa tai käyttäjille tai kehittäjäyhteisölle vahingollista. Tämä koskee muun muassa seuraavanlaista toimintaa:

 • Verkkosivustoilla, sovelluksissa tai muissa ympäristöissä näytettävät harhaanjohtavat mainokset, kuten järjestelmän ilmoituksia ja varoituksia jäljittelevät mainokset
 • Käyttäjien ohjaaminen Google Playhin tai sovellusten lataaminen ilman käyttäjän tietoista valintaa tarkoituksena kasvattaa sovelluksen näkyvyyttä tai asennusmääriä
 • Ei-toivottu tekstiviestimainonta

Kehittäjän vastuulla on varmistaa, että hänen sovellukseensa liittyvät mainosverkostot tai kumppanit noudattavat näitä käytäntöjä ja välttävät kiellettyjä mainontatapoja.

Oliko tästä artikkelista hyötyä?

Kiitos vastauksestasi!

Sisällönkuvaustiedot

Emme salli sovelluksia, joiden sisällönkuvaustiedot ovat harhaanjohtavia, epäolennaisia, liiallisia tai sopimattomia. Sisällönkuvaustietoja ovat esimerkiksi sovelluksen kuvaus, kehittäjän nimi, sovelluksen nimi, kuvake, kuvakaappaukset ja mainoskuvat. Emme myöskään salli käyttäjäkommenttien näyttämistä sovelluksen kuvauksessa.

Tässä on esimerkkejä tavallisista rikkomuksista: • ① Käyttäjäkommentit
  ② Liialliset kuvaukset
  ③ ④ Harhaanjohtavat viittaukset muihin sovelluksiin tai tuotteisiin
  ⑤ Toistuvat, liialliset tai epäolennaiset avainsanat


Tässä on joitakin esimerkkejä teksteistä, kuvista tai videoista, joiden käyttö sovelluksen tietosivulla on sopimatonta:


 • Kuvat ja videot, joissa on seksiin viittaavaa sisältöä. Vältä seksuaalisesti vihjailevia kuvia, joissa esiintyy rintoja, pakaroita, sukupuolielimiä tai muita fetissien kohteena olevia ruumiinosia tai sisältöjä riippumatta siitä, ovatko ne aitoja vai piirrettyjä.
 • Kielenkäyttö, joka ei sovi kaikille yleisöille. Älä käytä sovelluksen tietosivulla kirosanoja tai karkeaa kieltä. Jos tällainen kielenkäyttö on olennainen osa sovellustasi, sinun täytyy silti poistaa se sovelluksen tietosivulta.
 • Graafinen väkivalta, jota kuvataan näkyvästi sovelluksen kuvakkeissa, mainoskuvissa tai videoissa
 • Laittoman huumeidenkäytön kuvaukset. Myös sovelluksen tietosivulla näytettävän dokumentaarisen, tieteellisen, taiteellisen ja opetussisällön (EDSA-sisällön) täytyy sopia kaikille yleisöille.

Tässä on joitakin parhaita käytäntöjä:


 • Korosta sovelluksesi hyviä puolia. Keskity sovelluksesi mielenkiintoisiin ominaisuuksiin ja kerro, miten se erottuu muista.
 • Sovelluksen nimen ja kuvauksen täytyy vastata tarkasti sovelluksen toimintaa.
 • Vältä toistuvia tai epäolennaisia avainsanoja tai viittauksia.
 • Pidä sovelluksen kuvaus selkeänä ja ytimekkäänä. Usein lyhyt kuvaus toimii paremmin erityisesti pieninäyttöisillä laitteilla. Jos kuvaus on liian pitkä tai yksityiskohtainen tai siinä on liikaa toistoa, se voi rikkoa tätä käytäntöä.
 • Muista, että sovelluksesi tietosivun täytyy sopia kaikille yleisöille. Älä käytä tietosivulla sopimattomia tekstejä, kuvia tai videoita.

Käyttäjien arviot, arvostelut ja asennuskerrat

Kehittäjät eivät saa pyrkiä vaikuttamaan minkään sovellusten sijoitukseen Google Playssa. Kiellettyä toimintaa on esimerkiksi (mutta ei näihin rajoittuen) tuotteiden arvioiden, arvostelujen tai asennuskertojen manipulointi vilpillisillä tai kannustinta vastaan tehdyillä asennuksilla, arvioilla ja arvosteluilla.

Tässä on esimerkkejä tavallisista rikkomuksista:


 • Kannustinten tarjoaminen käyttäjäarvioita vastaan:

 • ① Tässä ilmoituksessa käyttäjälle tarjotaan alennusta vastineena hyvästä arviosta.

 • Toistuvat arviot, joiden tarkoituksena on vaikuttaa sovelluksen sijoittumiseen Google Playssa.
 • Sisällöltään sopimattomien arvosteluiden lähettäminen tai käyttäjien kehottaminen lähettämään niitä. Tämä koskee kuponkeja, pelikoodeja, sähköpostiosoitteita tai sivustoille tai muihin sovelluksiin johtavia linkkejä sekä yhteistyökumppaneiden käyttöä:

  ② Tässä arvostelussa käyttäjiä houkutellaan kuponkitarjouksella tukemaan RescueRover-sovellusta.


Arviot ja arvostelut ovat sovellusten laadun mittareita. Niistä on hyötyä käyttäjille vain, kun ne ovat aitoja ja merkittäviä. Tässä on joitakin parhaita käytäntöjä käyttäjien arvosteluihin vastaamiseen:

 • Keskity vastauksessasi käyttäjän kommentissa mainittuihin ongelmiin. Älä pyydä parempaa arviota.
 • Tarjoa linkkejä hyödyllisiin ohjeisiin, kuten tukisivulle tai usein kysyttyihin kysymyksiin.

Oliko tästä artikkelista hyötyä?

Kiitos vastauksestasi!

Sisällön ikärajoitukset

Sisällön ikärajoitusjärjestelmämme sisältää IARC:n (International Age Rating Coalition) viralliset ikärajoitukset ja sen tarkoitus on auttaa kehittäjiä kertomaan käyttäjille paikallisen ikärajajärjestelmän mukainen ikärajoitus.

expand_more

Mihin sisällön ikärajoituksia käytetään

expand_more

Miten sisällön ikärajoitukset määritetään

expand_more

Valitukset ikärajoituksista

Oliko tästä artikkelista hyötyä?

Kiitos vastauksestasi!

#da532c