Google Play Általános Szerződési Feltételek

2020. augusztus 4. (archivált változat megtekintése)

1. Bevezetés

Hatályos feltételek. Köszönjük, hogy a Google Playt használja. A Google Play szolgáltatást a Google Ireland Limited (a továbbiakban „Google” vagy „mi” ) biztosítja, amelynek székhelye: Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország. A Google Play, valamint a rajta keresztül hozzáférhető alkalmazások és játékok (ideértve az Android Instant Apps szolgáltatást is), zenék, filmek, könyvek, folyóiratok és egyéb digitális tartalmak és szolgáltatások (a továbbiakban „Tartalom”) használatára a jelen Google Play Általános Szerződési Feltételek és a Google Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban „Google ÁSZF”) (együttesen „Feltételek”) vonatkoznak. A Google Play a Google ÁSZF-ben leírtak szerinti „Szolgáltatás”. Ha valamilyen ellentmondás merül fel a Google Play Általános Szerződési Feltételek és a Google ÁSZF között, akkor a Google Play Általános Szerződési Feltételek az irányadók.

2. A Google Play Ön általi használata

A Tartalmakhoz való hozzáférés és a Tartalmak használata. A Google Playt arra használhatja, hogy böngésszen a Tartalmak között, illetve hogy Tartalmakat keressen, tekintsen meg, streameljen és töltsön le mobileszközére, számítógépére, televíziójára, órájára vagy más támogatott eszközére (a továbbiakban „Eszköz”). A Google Play használatához olyan Eszközzel kell rendelkeznie, amely megfelel bizonyos rendszer- és kompatibilitási követelményeknek. Előfordulhat, hogy a Google Playen található és az azon keresztül hozzáférhető tartalmak használatához további rendszerkövetelményeknek kell teljesülniük. A Tartalmak és a funkciók rendelkezésre állása országonként változó, és előfordulhat, hogy az Ön országában nem hozzáférhető az összes Tartalom és funkció. Bizonyos Tartalmak megoszthatók a családtagokkal. A Google Playen hozzáférhető tartalmakat a Google Commerce Limited biztosítja, amelynek székhelye: Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland. Előfordulhat, hogy az ilyen jellegű Tartalom más forrásból származik (például valamely alkalmazásfejlesztőtől, könyvkiadótól, filmstúdiótól vagy lemezkiadótól) (a továbbiakban a Tartalom „Szolgáltatója”).

Életkorra vonatkozó korlátozások. A Google Play használatához Önnek rendelkeznie kell érvényes Google-fiókkal („Google-fiók”), amelyre a következő életkorra vonatkozó korlátozások érvényesek. Ha Ön országában kiskorúnak minősül, rendelkeznie kell szülője vagy törvényes gyámja engedélyével a Google Play használatához és a Feltételek elfogadásához. A Google Playen lévő konkrét Tartalmak és funkciók használatára esetlegesen vonatkozó további életkor-korlátozásokat is be kell tartania. A családfelelősöknek és a családtagoknak ezeknek a további követelményeknek is meg kell felelniük.

Harmadik felek díjai. Ön a felelős a harmadik feleknél (például internet- vagy mobilszolgáltatónál) felmerülő hozzáférési és adatforgalmi díjakért a Tartalom és a Google Play Ön által történő használatával és megtekintésével kapcsolatban.

Frissítések. Előfordulhat, hogy szükség van a Google Play, a kapcsolódó súgókönyvtárak és a Tartalmak frissítésére, például programhiba-javítások, továbbfejlesztett funkciók, hiányzó beépülő modulok és új verziók (együttesen „Frissítések”) esetén. Az ilyen frissítések szükségesek lehetnek a Google Play használatához, a Tartalmakhoz való hozzáféréshez, illetve a Tartalmak letöltéséhez és használatához. A Feltételek elfogadásával és a Google Play használatával Ön beleegyezik az ilyen Frissítések automatikus fogadásába. Bizonyos Tartalmaknál lehetséges a frissítések kezelése a Google Play beállításaiban. Ha azonban úgy határozunk, hogy az adott Frissítés Tartalmat érintő kritikus biztonsági rést javít ki, a Frissítés a Google Play-, illetve eszköz frissítési beállításaitól függetlenül is elvégezhető. Ha valamelyik másik alkalmazásáruház kísérli meg az eredetileg Google Playről letöltött Tartalmak frissítését, Ön értesítést kap, illetve az ilyen frissítések teljes mértékben megakadályozhatók.

Az Önnel kapcsolatos információk. A Google adatvédelmi irányelvei fejtik ki, hogy hogyan kezeljük és védjük meg a felhasználók személyes adatait a Google Play használata során. Előfordulhat, hogy a tranzakciók feldolgozásának és a Tartalom Önhöz való eljuttatásának érdekében a Google megadja az Ön személyes adatait (például nevét és e-mail-címét) a Szolgáltatóknak. A Szolgáltatók beleegyeznek, hogy adatvédelmi irányelveikkel összhangban használhatják ezeket az információkat.

Ha Ön családi csoport tagja a Google Play szolgáltatáson belül, bizonyos adatai láthatók a családi csoportban lévő családtagjai számára. Ha Ön a Google Play szolgáltatáson belüli családi csoport családfelelőse, akkor neve, fotója és e-mail-címe látható lesz az Ön által a családi csoporthoz való csatlakozásra meghívott családtagok számára. Ha családtagként csatlakozik a családi csoporthoz, neve, fotója és e-mail-címe láthatóvá válik a családi csoport többi tagja számára. Az Ön családfelelőse számára szintén látható az Ön életkora, továbbá minden olyan végrehajtott vásárlásának adata (így például a vásárolt Tartalom ismertetése is), amelynek során a megadott családi fizetési módot használta. Ha a Tartalom hozzáférhető a családi megosztás segítségével, és Ön megosztja a Tartalmat a családi csoporttal, a Tartalomhoz minden családtag hozzáférhet, és láthatóvá válik számukra, hogy Ön vásárolta meg.

Jogosulatlan hozzáférés fiókokhoz. Fiókadatait biztonságos módon kell őriznie, és nem oszthatja meg őket senki mással. Tilos összegyűjtenie a Google Play-felhasználók, illetve a Google szolgáltatásait a Google Playen keresztül igénybe vevő felhasználók személyes adatait, például a fiókneveket.

Letiltott fiókok. Ha a Google a Feltételek alapján letiltja a hozzáférést az Ön fiókjához (például ha Ön számottevő mértékben vagy sorozatosan megszegi a Feltételeket), akkor a rendszer megakadályozhatja, hogy Ön hozzáférjen a Google Playhez, a fiókadataihoz vagy a fiókjában tárolt bármilyen fájlhoz és egyéb Tartalomhoz. További információt a Súgóban találhat. Ha Ön családfelelős a Google Play szolgáltatásban, a Google pedig megvonja a fiókjához való hozzáférését, akkor előfordulhat, hogy családtagjai elveszítik hozzáférésüket a családi csoport meglétéhez kötött családi funkciókhoz (például a családi fizetési módhoz,a családi előfizetésekhez és a családtagok által megosztott Tartalmakhoz). Ha Ön családi csoporthoz tartozó családtag a Google Play szolgáltatásban, és a Google letiltja a hozzáférést az Ön fiókjához, az Ön családtagjai el fogják veszíteni a hozzáférésüket azokhoz a Tartalmakhoz, amelyeket Ön osztott meg velük.

Védelem a rosszindulatú programokkal szemben. A harmadik felek rosszindulatú szoftvereivel, URL-jeivel és egyéb biztonsági problémákkal szembeni védelem érdekében a Google információkat fogadhat az Ön Eszközének hálózati kapcsolataival, az esetlegesen kártékony URL-ekkel, az Ön operációs rendszerével és az Eszközre a Google Playen vagy más forrásokon keresztül telepített alkalmazásokkal kapcsolatban. Ha a Google megítélése szerint az adott alkalmazás vagy URL nem biztonságos, akkor figyelmeztetheti Önt, illetve amennyiben ismert, hogy az alkalmazás káros az eszközökre, az adatokra vagy a felhasználókra nézve, akkor eltávolíthatja az alkalmazást, illetve megakadályozhatja az Eszközre történő telepítését. Ön dönthet úgy, hogy letilt a fentiek közül bizonyos védelmeket az Eszköz beállításaiban, azonban a Google továbbra is fogadhat információkat a Google Playen keresztül telepített alkalmazásokkal kapcsolatban, és a rendszer az Eszközre más forrásokból telepített alkalmazásokat továbbra is elemezheti biztonsági okokból anélkül, hogy információt küldene a Google számára.

Android Instant Apps. Ha Eszközén egy linkre kattint, akkor a Google Play ellenőrizheti, hogy létezik-e hozzá tartozó azonnali alkalmazás, és ilyen esetben az azonnali alkalmazásban nyitja meg a linket. Az elért azonnali alkalmazás részeinek futtatásához szükséges kódokat a rendszer letölti az Eszközre, és ideiglenesen tárolja. Az azonnali alkalmazás adatai megtalálhatók a Google Play Áruházban. Az Android Instant Apps-adatok és -beállítások szinkronizálódnak azokkal az eszközökkel, amelyeken bejelentkezett Google-fiókjával. Az Eszköz beállításainál letilthatja az Android Instant Apps szolgáltatást.

A jelen Feltételek módosításai. Amennyiben a Feltételek módosulnak, 30 nappal korábban értesítést kap róla, és az új Feltételek csak ezen értesítési időszakot követően lépnek életbe. A Google Play említett értesítési időszak utáni folytatólagos használatával elfogadja az új Feltételeket. Az új Feltételek az összes Tartalom (beleértve a múltban telepített vagy vásárolt Tartalmakat is) használatára, valamint az összes elkövetkező telepítésre és vásárlásra vonatkoznak. Ha nem fogadja el a módosításokat, lehetősége van a korábban megvásárolt vagy telepített Tartalmak letöltésére, és a Google Play használatának megszüntetésére. Továbbra is megtekintheti Eszközén a Tartalom ezen példányát a Feltételek legutóbb elfogadott verziójának megfelelően.

3. Vásárlások és fizetések

A Google Playen található tartalmak szolgáltatója a Google Commerce Limited, és ha Ön a Google Playen, illetve a Google Play szolgáltatással tölt le, tekint meg, használ vagy vásárol Tartalmat, azzal külön szerződést köt a jelen (vonatkozó) Feltételek alapján a Google Commerce Limited vállalattal.

Előrendelések. Amikor Ön előrendelést ad le valamelyik Tartalomra, a vásárlási szerződés és az adott Tartalom használata akkor lép érvénybe, amikor a Tartalom hozzáférhetővé válik az Ön számára, és a Tartalom árával is ekkor terheljük meg az Ön számláját. Az előrendelést bármikor lemondhatja egészen addig, amíg a Tartalom hozzáférhetővé nem válik az Ön számára. Előrendelését le kell mondanunk, ha a Tartalom a rendelkezésre bocsátás előtt kivonásra kerül a Google Playen történő értékesítésből, és fenntartjuk a jogot, hogy a rendelés teljesülése előtti árváltozás esetén töröljük rendelését.

Családi fizetési mód. Ha Ön családi csoport családfelelőse a Google Play szolgáltatásban, akkor érvényes családi fizetési módot kell beállítania családtagjai számára, amelyet a családtagok a Google Playen és az alkalmazásokon belüli Tartalomvásárlásokhoz használhatnak. A családtagjai által a családi fizetési móddal végrehajtott valamennyi Tartalomvásárlásért Ön felel. Ha a családi csoport törlésre kerül, illetve ha valamelyik családtag elhagyja a családi csoportot, akkor a családtagok által a családi fizetési móddal végrehajtott függőben lévő vásárlásokat a rendszer Önre terhelheti.

Google Payments. A Tartalmak Google Playen keresztül történő vásárlásához rendelkeznie kell Google Payments-fiókkal, és el kell fogadnia a Google Payments Általános Szerződési Feltételeket. A Google Payments Adatvédelmi közlemény van érvényben minden alkalommal, amikor Ön Google Payments-fiókjával Tartalmat vásárol. A Google Playen az Ön Google Payments-fiókjával végzett vásárlásokhoz tartozó összes fizetendő összegért Ön felel.

Egyéb fizetésfeldolgozási módszerek. A Google a Google Payments mellett hozzáférhetővé tehet az Ön számára különböző fizetésfeldolgozási módszereket, hogy megkönnyítse a Tartalmak Google Playen keresztül történő megvásárlását. Önnek be kell tartania minden olyan – akár a Google-lal, akár valamely harmadik féllel fennálló – vonatkozó általános szerződési feltételt és más jogi megállapodást, amely az adott fizetésfeldolgozási módszer használatát szabályozza. A Google a saját mérlegelési szabadsága alapján hozzáadhat és eltávolíthat fizetésfeldolgozási módszereket. Kizárólag Ön felel a Google Playen végrehajtott vásárlásokkal kapcsolatos teljes összeg megfizetéséért.

Jogosultság mobilszámlázásra. Annak érdekében, hogy megállapíthassuk, Ön jogosult-e arra, hogy a mobileszközén végrehajtott tartalomvásárlásokat a mobilszolgáltatói számlájára terhelje, az Eszköz azonosítóit, (pl. az előfizetői azonosítót és a SIM-kártya sorozatszámát) elküldjük az Ön mobilszolgáltatójának, amikor Ön Google Play-fiókot hoz létre valamely Eszközön. Ennek engedélyezéséhez el kell fogadnia a mobilszolgáltató általános szerződési feltételeit. A mobilszolgáltató elküldheti nekünk az Ön számlázási címével kapcsolatos adatokat. Ezt az információt a Google adatvédelmi irányelveinek és a Google Payments Adatvédelmi közleménynek megfelelően őrizzük és használjuk fel.

Árképzés. A vásárlás előtt bármikor változhat a Google Playen megjelenő összes Tartalom ára és hozzáférhetősége.

Adók. Az „Adók” az összes olyan illetéket, vámot és adót (a jövedelemadón kívül) jelentik, amely a Tartalom értékesítésével kapcsolatban felmerül, beleértve bármilyen kapcsolódó büntetést és kamatot. Az Adók Önt terhelik, és a Tartalom teljes, Adók levonása nélküli árát meg kell fizetnie. Ha a Google vagy a Google Commerce Limited kötelezett az Adó beszedésére vagy megfizetésére, akkor az Adókat Önre terheljük. Ön köteles betartani valamennyi vonatkozó adóügyi jogszabályt, így például a Google Play használatával, valamint a Tartalomnak a Google Playen, illetve a rajta keresztül történő megvásárlásával kapcsolatban felmerülő adók bejelentésére és megfizetésére vonatkozó előírásokat is. Az Ön felelőssége az ilyen vonatkozó Adók bevallása és megfizetése.

Minden értékesítés végleges. Az elállásra, lemondásra, valamint a vásárlások visszatérítés miatti visszaküldésére való jogaival kapcsolatban a Google Play Visszatérítési irányelvekben talál további információt. A Google Play visszatérítési irányelveiben, illetve a Szolgáltató visszatérítési irányelveiben kifejezetten meghatározott kivételektől eltekintve minden értékesítés végleges, és nincs helye visszaküldésnek, cserének és visszatérítésnek. Ha lehetőséget adtunk cserére, visszaküldésre vagy visszatérítésre valamelyik tranzakcióval kapcsolatban, sor kerülhet a tranzakció visszavonására, és előfordulhat, hogy Ön a továbbiakban nem tud hozzáférni az adott tranzakció révén megszerzett Tartalomhoz.

Alternatív fogyasztói vitarendezés. A Google Commerce Limited nem veti magát alá alternatív vitarendezési szervezetek döntéseinek, és nincs kötelezve a viták ilyen szervezetek előtti rendezésére.

A digitális tartalomra vonatkozó elállási jog. Ha fogyasztóként vásárol, akkor a jogszabályok értelmében Önt a digitális tartalom Google Playen történő megvásárlása esetében automatikus törvényes elállási jog illeti meg (amely nem terjed ki az Újságos szolgáltatásban vásárolt újságok és folyóiratok egyedüli példányaira). Ugyanez érvényes a digitális tartalomra vonatkozó előfizetés vásárlására is. Amikor azonban digitális tartalmat vásárol a Google Playen, Ön beleegyezik abba, hogy a digitális tartalom azonnal hozzáférhetővé válik az Ön számára, és tudomásul veszi, hogy ennek következtében lemond az automatikus törvényes elállási jogáról. Előrendelések esetén akkor mond le az automatikus törvényes elállási jogáról, amikor az Ön számára hozzáférhetővé válik a Termék.

A Szolgáltatásokra vonatkozó elállási jog. Ha fogyasztóként vásárol, akkor a jogszabályok értelmében Önnek 14 napon belül joga van indoklás nélkül elállni a szolgáltatások vásárlására vonatkozó szerződésektől. Az elállási időszak a szerződéskötéstől számított 14 nap után lejár. Ha Ön gyakorolni kívánja elállási jogát, akkor a jelen szerződéstől való elállásra vonatkozó döntéséről egyértelmű nyilatkozatban értesítenie kell a Google Commerce Limited vállalatot. Ehhez ezt az elállási mintaűrlapot használhatja. Másik lehetőségként felveheti a kapcsolatot a Google Commerce Limited ügyfélszolgálatával (címe: Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland), illetve itt igényelhet visszatérítést.

Az ilyen elállásról Ön indokolatlan késedelem nélkül kap átvételi visszaigazolást valamilyen tartós adathordozón (például e-mailben). Az elállási határidő teljesítéséhez elegendő, ha Ön az elállási jog gyakorlásával kapcsolatos nyilatkozatát az elállási időszak lejárta előtt elküldi.

Ha eláll a jelen szerződéstől, akkor a szerződés keretében végrehajtott valamennyi kifizetést indokolatlan késedelem nélkül, illetve legkésőbb attól a naptól számított 14 napon belül megtérítjük Önnek, hogy tájékoztatta a Google Commerce Limited vállalatot a jelen szerződéstől való elállási szándékáról. Az ilyen visszatérítést ugyanolyan fizetőeszközzel hajtjuk végre, mint amelyet az eredeti tranzakcióhoz Ön is használt, kivéve, ha Ön kifejezetten másként nem rendelkezik; az ilyen visszatérítés miatt Önt semmilyen körülmények között sem terhelik díjak.

Ha Ön azt kérte, hogy az elállási időszakon belül kezdődjön meg a szolgáltatások teljesítése, akkor előfordulhat, hogy Önnek ki kell fizetnie a jelen szerződéstől való elállási szándékának számunkra történő közlése időpontjáig arányosan teljesített szolgáltatásokért járó összeget – a szerződés teljes tartalmához viszonyítva.

Visszatérítés. A Google további visszatérítési jogokat kínál a Google Playen hozzáférhető Tartalmak bizonyos típusai esetén, amelyek a Google Play visszatérítési irányelveiben találhatók meg.

Előfizetések. Amikor Tartalomra fizet elő a Google Playen keresztül, Ön mindaddig folyamatos hozzáférést kap a Tartalomhoz, amíg le nem mondja az előfizetést. Az előfizetések terhelése automatikusan történik minden számlázási időszak elején (akár heti, havi, éves vagy más időszakról van szó), és a terhelésre az egyes számlázási időszakok előtt legfeljebb 24 órával kerül sor.

(a) Próbaidőszakok. Amikor előfizet valamilyen Tartalomra, meghatározott időtartamra díjmentes hozzáférést kaphat az előfizetéssel járó előnyökhöz. Ezen időszak lejárta után megkezdődik a terhelés, amíg nem mondja le az előfizetést. A terhelés elkerülése érdekében a próbaidőszak vége előtt le kell mondania az előfizetést. A próbaidőszak lemondásakor azonnal elveszti a hozzáférést az adott alkalmazáshoz, illetve az előfizetés biztosította előnyökhöz, hacsak nincs erre vonatkozó más szabályozás. A próbaidőszakokhoz való hozzáférés bizonyos számú próbára korlátozódhat felhasználónként egy adott időszakban, vagy más korlátozás merülhet fel.

(b) Lemondások. A Súgóban leírtak szerint a vonatkozó számlázási időszak vége előtt bármikor lemondhatja előfizetését, és a lemondás a következő időszakra vonatkozik. Ha például havi előfizetést vásárol, akkor az előfizetés bármelyik hónapja során akármikor lemondhatja, és az előfizetés a következő hónaptól lesz érvénytelen. Nem kap visszatérítést az aktuális számlázási időszakra, hacsak erről a Google Play visszatérítési irányelvei máshogyan nem rendelkeznek (például hibás Tartalom esetén). Google Play Újságos-előfizetések: Az aktuális számlázási időszak hátralévő részében továbbra is megkapja az adott előfizetésre vonatkozó Tartalmakat és Frissítéseket (ha vannak). Az adott számlázási időszak után megmarad a hozzáférése a korábban megkapott folyóiratszámokhoz, de a fizetős hírtartalmakhoz való hozzáférése megszűnik annak a számlázási időszaknak a végén, amelyben lemondta az előfizetést. Ha a díjmentes próbaidőszak során mondja le az előfizetést, akkor továbbra is megmarad a hozzáférése azokhoz a folyóiratszámokhoz, amelyekhez a díjmentes próbaidőszakban is hozzáfért, a hírtartalmakhoz való hozzáférése azonban megszűnik. Google Play Zene-előfizetés: Ha lemondja Google Play Zene-előfizetését, akkor továbbra is hozzáfér a Google Play Zene-előfizetésben szereplő Tartalmakhoz az aktuális számlázási időszak végéig; azonban hozzáférése megszűnik annak a számlázási időszaknak a végén, amelyikben lemondta az előfizetést. Ha a díjmentes próbaidőszak alatt mondja le Google Play Zene-előfizetését, nem marad meg a hozzáférése azokhoz a Google Play Zene-előfizetéshez tartozó Tartalmakhoz, amelyekhez hozzáfért a díjmentes próbaidőszak során.

(c) Nyomtatott kiadványok előfizetőinek nyújtott kedvezmények. Egyes folyóirat-szolgáltatók lehetővé tehetik, hogy a Google Playen lévő folyóirat-tartalmakra csökkentett áron fizessen elő, amennyiben Ön már a nyomtatott kiadványnak is az előfizetője. Ha lemondja az adott folyóirat nyomtatott kiadványára vonatkozó előfizetését, vagy lejár a nyomtatott kiadványra vonatkozó előfizetése, és nem újítja meg, akkor a Google Playen lévő adott Tartalomra vonatkozó kedvezményes előfizetési ár automatikusan megszűnik.

(d) Árváltozás. Előfizetés megvásárlásakor kezdetben az előfizetési szerződés megkötésének időpontjában érvényes díjjal terheljük meg számláját. Ha a későbbiekben felmegy az előfizetés ára, a Google értesíti Önt. Az árnövekedés az értesítés kézhezvétele utáni következő fizetéstől esedékes, amennyiben Ön legalább 14 nappal a terhelés végrehajtása előtt megkapta az értesítést. Ha az értesítés kevesebb mint 14 nappal előbb érkezett, akkor az árnövekedés csak a következő fizetés utáni fizetéstől esedékes. Ha nem szeretné kifizetni az előfizetés megnövelt árát, akkor lemondhatja az előfizetést a jelen Feltételek Lemondások szakaszában leírtak szerint, amely esetben nem terheljük meg további összegekkel a számláját az előfizetés vonatkozásában, amennyiben Ön az aktuális számlázási időszak vége előtt értesít bennünket erről a szándékáról. Ha a Szolgáltató megnöveli az előfizetés árát, és ennek elfogadására van szükség, a Google lemondhatja az Ön előfizetését, hacsak Ön bele nem egyezik az új áron történő előfizetésbe. Ha lemondja az előfizetést, de később úgy dönt, hogy újra előfizet, akkor az aktuális előfizetési összeggel terheljük meg a számláját.

4. Jogok és korlátozások

Tartalomhasználati licenc. A tranzakció befejezése, illetve a Tartalomra vonatkozó díjak megfizetése után Ön nem kizárólagos jogot kap arra, hogy a jelen Feltételek által kifejezetten megengedett módon hozzáférjen a vonatkozó Tartalom példányaihoz, illetve tárolja, megtekintse, használja és megjelenítse őket az Eszközein, illetve a Szolgáltatás részeként egyéb módon felhasználja, kizárólag személyes, nem kereskedelmi célra. A jelen Feltételekben Önnek kifejezetten meg nem adott, a Google Play szolgáltatással és a Tartalommal kapcsolatos minden jog, jogcím és érdekeltség fenn van tartva. Az alkalmazások és játékok használatára az Ön és a Szolgáltató közötti végfelhasználói licencszerződés további szerződési feltételei irányadók.

A licencfeltételek megszegése. Ha Ön megsérti a Feltételekben foglalt bármely, a Tartalomra vonatkozó korlátozási rendelkezést, számottevő mértékben vagy sorozatosan megszegi az egyéb Feltételek bármelyikét, vagy feltételezett visszaélés miatt vizsgálatot folytatunk Önnel szemben, akkor a Google anélkül szüntetheti meg hozzáférését a Google Playhez, a Tartalomhoz és a Google-fiókjához, hogy visszatérítést nyújtana Önnek, Ön pedig azonnal elveszti a jelen licenc értelmében kapott jogait. Ilyen esetekben értesítjük a döntésünk okáról, kivéve, ha okkal feltételezhetjük, hogy ez a Google vagy más személy jogi felelősségre vonását eredményezné; akadályozna egy nyomozást; akadályozná bármely Google-termék, -szolgáltatás vagy -rendszer működését; ártana a felhasználóinknak; törvényellenes vagy ellentmond egy végrehajtó hatóság utasításának. További információt a 2. szakasz Letiltott fiókok című részében találhat.

Korlátozások:

Harmadik felek rendelkezései. Jelen Feltételek minden ellenkező értelmű rendelkezése ellenére a Tartalmaikat a Google számára licencelő harmadik felek a jelen Feltételek értelmében kedvezményezetteknek minősülnek, kizárólagos tekintettel a jelen Feltételek azon konkrét rendelkezéseire, amelyek közvetlenül az ő tartalmaikat érintik („Harmadik felek rendelkezései”), és kizárólag abból a célból, hogy ezek a harmadik felek érvényesíthessék az ilyen Tartalmaikra vonatkozó jogaikat. A kétségek elkerülése érdekében: a jelen Feltételek egyik rendelkezése sem ruházza át harmadik fél kedvezményezetti jogát semmilyen más félre, tekintettel minden olyan rendelkezésre, amely a Harmadik felek rendelkezésein kívül esik – ide tartozik például (a teljesség igénye nélkül) minden hivatkozott és a jelen Feltételekben szereplő rendelkezés és megállapodás, illetve minden olyan rendelkezés és megállapodás, amelyre a jelen Feltételekben hivatkoznak, ám itt nem szerepel.

Play-irányelvek. A Google Playen közzétett bejegyzésekre a következő irányelvek vonatkoznak. Ha visszaélést vagy más, tartalommal kapcsolatos szabályszegést szeretne bejelenteni, kattintson ide.

Hibás tartalom. Amint a Tartalom hozzáférhetővé válik az Ön számára a fiókján keresztül, észszerű időn belül mielőbb ellenőrizze, hogy megbizonyosodhasson arról, hogy a Tartalom a meghatározott módon működik, és ha valamilyen hibát vagy hiányosságot észlel, a lehető leghamarabb értesítsen minket vagy a Szolgáltatót. További információt a Google Play Visszatérítési irányelvekben találhat.

Tartalom eltávolítása vagy elérhetetlensége. A Feltételek értelmében az Ön által megvásárolt vagy telepített Tartalom hozzáférhető lesz az Ön számára a Google Playen keresztül kölcsönzési időszak esetén az Ön által kiválasztott időtartamra, más esetekben pedig annyi időre, amíg a Google-nak jogában áll hozzáférhetővé tenni az adott Tartalmat az Ön számára. Bizonyos esetekben (például ha a Google elveszíti a megfelelő jogokat, ha megszűnik az adott szolgáltatás vagy a Tartalom hozzáférhetősége, ha kritikus biztonsági problémák merülnek fel, vagy ha a hatályos feltételek vagy jogszabályok megsértése áll fenn) a Google eltávolíthat az Ön Eszközéről bizonyos megvásárolt Tartalmakat, illetve megszüntetheti az Ön hozzáférését az adott Tartalomhoz. Amikor csak lehetséges, értesítjük Önt az ilyen eltávolításról vagy megszüntetésről. Ha az ilyen eltávolítás vagy megszüntetés előtt nem tudja letölteni a Tartalom másolatát, akkor a Google (a) lehetőség szerint kicserélheti a Tartalmat, vagy (b) részben, illetve teljes mértékben visszatérítheti a Tartalom árát. Ha a Google visszatérítést ítél meg Önnek, akkor az Ön egyedüli jogorvoslata a visszatérítés lehet.

Több fiók. Ha több Google-fiókja is van különböző felhasználónevekkel, akkor egyes esetekben átvihet Tartalmakat a fiókok között, feltéve, hogy Ön mindkét fiók tulajdonosa, és ha a Google az adott szolgáltatásban engedélyezte a funkciót, amely lehetővé teszi az ilyen jellegű átvitelt.

Hozzáférési korlátozások az Eszközökön. A Google időről időre korlátozhatja, hogy Ön hány Eszköz és szoftver használatával férhet hozzá a Tartalmakhoz. A Google Play Zene, illetve a Google Play Filmek és TV szolgáltatásra vonatkozó korlátozásokról további információt találhat a Google Play Zene súgóoldalán, illetve a Google Play Filmek és TV használati szabályaiban.

Veszélyes tevékenységek. Egyik Szolgáltatás vagy Tartalom sem szolgál arra, hogy nukleáris létesítményekben, életmentő rendszerekben, vészhelyzeti kommunikációs rendszerekben, légi navigációs vagy kommunikációs rendszerekben, légi forgalomirányítási rendszerekben vagy más olyan rendszerekben használják, amelyek esetében a Szolgáltatások vagy a Tartalmak hibája halálhoz, személyi sérüléshez vagy súlyos fizikai vagy környezeti károsodáshoz vezethet.

Google Play Filmek és TV. További részleteket és korlátozásokat találhat a Google Play Filmek és TV szolgáltatáshoz való hozzáférésről és a szolgáltatás használatáról a Google Play Filmek és TV használati szabályaiban.

Google Play Zene

A Google Play lehetőséget nyújt különböző digitális zenék és zenével kapcsolatos tartalmak böngészésére, streamelésére, megvásárlására, letöltésére, ajánlására és felhasználására, illetve részletek meghallgatására vagy megtekintésére; ilyen tartalmak például a zenefájlok, zenei videofájlok, előzetesek, klipek, előadói információk, felhasználói vélemények, harmadik felek szakértői véleményei és egyéb digitális tartalmak („Zenei Termékek”).

Tárolt Tartalmak. A Google Playt használhatja arra, hogy digitális tartalmakat (például zenefájlokat, kapcsolódó metaadatokat és albumok borítóképeit) tároljon a Zenetárolóban a Zeneszoftveren keresztül – ezek mindegyike az alábbiakban van meghatározva („Tárolt Tartalmak”). Az egyértelműség kedvéért: a „Zenei Tartalmak” nem tartalmaznak Tárolt Tartalmakat. A Tárolt Tartalmak lehetnek olyan fájlok, amelyeket Ön töltött fel közvetlenül a Zenetárba és olyan fájlok, amelyeket a Google „néz át és egyeztet” az Ön Eszközén helyileg tárolt fájlokkal.

Zenetárolási Szolgáltatások. A Google Play hozzáférést biztosíthat Önnek (a) olyan szerverterülethez, amelyet Ön zenék és kapcsolódó adatfájlok, köztük Zenei Termékek és Tárolt Tartalmak („Zenetároló”) tárolására használhat és (b) olyan szoftverekhez (internetes, asztali és mobilalkalmazásokhoz) és kapcsolódó szolgáltatásokhoz, amelyek lehetővé teszik az Ön számára, hogy zenéket töltsön fel, kezeljen, érjen el és játsszon le a Zenetárolón keresztül („Zeneszoftver”). A Zenetárra és a Zeneszoftverre a jelen Feltételekben együttesen mint „Zenetárolási Szolgáltatás” hivatkozunk.

A Zenetárolási Szolgáltatások használata. A Zenei Termékek és a Tárolt Tartalmak Zenetárban történő tárolásával Ön egyedi másolatot tárol az ilyen tartalmakról, és felkéri a Google-t, hogy őrizze meg őket az Ön nevében, valamint tegye őket hozzáférhetővé az Ön számára Google Play-fiókján keresztül. A Zenetárolási Szolgáltatások használatával arra kéri a Google-t, hogy tegye hozzáférhetővé az Ön számára a Zenetárolási Szolgáltatások összes szükséges funkcióját a Zenei Termékek és Tárolt Tartalmak Ön általi használatának elősegítése érdekében. Ön tudomásul veszi, hogy a Google annak során, hogy az Ön utasításai alapján végrehajtja a szükséges technikai lépéseket a Zenetárolási Szolgáltatások Ön számára történő biztosítása érdekében, (a) különböző hálózatokon és médiumokon keresztül viheti át a Zenei Termékeket és a Tárolt Tartalmakat, valamint (b) végrehajthat olyan módosításokat a Zenei Termékekben és Tárolt Tartalmakban, amelyek ahhoz szükségesek, hogy azok megfeleljenek a hálózatokhoz, eszközökhöz, szolgáltatásokhoz és médiumokhoz való csatlakozás műszaki követelményeinek, és alkalmazkodjanak hozzájuk. Ön megerősíti és szavatolja a Google számára, hogy rendelkezik az összes szükséges jogosultsággal ahhoz, hogy a Zenetárban tároljon minden olyan Tárolt Tartalmat, amelynek a Zenetárba való feltöltésére vagy ott történő tárolására Ön a Google-t felkéri, valamint megerősíti és szavatolja azt is, hogy a Google-t a jelen pontban leírt műveletek végrehajtására utasítja.

A Google egyéb előfizetési szolgáltatásai. A Google Play, valamint bármely Google Play zenei előfizetési termék használatát kizárólag a jelen Feltételek szabályozzák, nem pedig valamely másik Google-termék feltételei, beleértve azokat a Google-termékeket is, amelyeken keresztül Ön hozzáférést kap valamelyik Google Play zenei előfizetéshez.

Google Play Újságos.

A Google által a folyóiratok kiadóival megosztott információk. Ha bármilyen hosszúságú időtartamra folyóirat-előfizetést vásárol a Google Playen, akkor a Google megoszthatja az Ön nevét, e-mail-címét, levelezési címét és egy egyedi azonosítót a folyóirat kiadójával. A Google a folyóirat előfizetőjének a folyóiratra vonatkozó olvasási előzményeit is megoszthatja a folyóirat kiadójával. A Google megállapodott a folyóirat kiadójával, hogy a folyóirat kiadója a kiadó adatvédelmi irányelveinek megfelelően használja fel ezeket az adatokat. A vásárlás időpontjában lehetőséget biztosítunk Önnek arra, hogy leiratkozzon minden olyan kapcsolatfelvételről a kiadóval, amely nem a megvásárolni kívánt előfizetéssel kapcsolatos, és hogy leiratkozzon harmadik felek marketing jellegű kapcsolatfelvételéről. Ha egyetlen magazinpéldányt vásárol a Google Playen, akkor a Google megadhatja az Ön irányítószámát a magazin kiadójának. A folyóiratok kiadói számára biztosítjuk továbbá a folyóiratok vásárlásaira vonatkozó értékesítési információkat.

Nyomtatott kiadványok előfizetéseinek ellenőrzése. Ha Ön úgy fér hozzá valamely előfizetéshez a Google Play Újságos szolgáltatásban, hogy már van előfizetése a nyomtatott kiadványra is a folyóirat kiadójánál, akkor harmadik fél szolgáltatót kérhetünk fel arra, hogy ellenőrizze a folyóirat kiadójánál az Ön nyomtatott kiadványra vonatkozó előfizetését, és hogy ezt megtehessük, bizonyos adatokat kérhetünk Öntől a nyomtatott kiadványra vonatkozó előfizetésével kapcsolatban. A Google ezeket az adatokat a Google Adatvédelmi irányelveinek megfelelően használja fel.