Google Play Általános Szerződési Feltételek

2023. március 15 (archivált változat megtekintése)

1. Bevezetés

Alkalmazandó feltételek. Köszönjük, hogy a Google Play szolgáltatás felhasználója! A Google Play a Google Ireland Limited (a továbbiakban mint a „Google” vagy mint „mi”) – székhelye: Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország – társaság által nyújtott szolgáltatás. A Google Play, valamint a rajta keresztül hozzáférhető alkalmazások és játékok (ideértve az Android Instant Apps szolgáltatást is), rendszerszolgáltatások, filmek, könyvek, folyóiratok és egyéb digitális tartalmak és szolgáltatások (a továbbiakban a „Tartalom”) Ön mint felhasználó általi használatát a jelen Google Play Általános Szerződési Feltételei („Play ÁSZF”) és a Google Általános Szerződési Feltételek („Google ÁSZF”) (együttesen pedig mint a „Feltételek”) szabályozzák. A Google Play a Google ÁSZF-ben ismertetettek szerinti szolgáltatás. Ha valamilyen ellentmondás merül fel a Play ÁSZF és a Google ÁSZF között, akkor a Play ÁSZF feltételei az irányadók.

2. A Google Play Felhasználó általi használata

Hozzáférés a Tartalomhoz, a Tartalom használata. A Google Playt a felhasználó arra használhatja, hogy böngésszen a Tartalmak között, illetve hogy Tartalmat keressen, tekintsen meg, streameljen és töltsön le mobileszközére, számítógépére, televíziójára, órájára vagy más támogatott eszközére (a továbbiakban mint „Eszköz”). A Google Play használatához a felhasználónak olyan Eszközre van szüksége, amely megfelel bizonyos rendszer- és kompatibilitási követelményeknek. Előfordulhat, hogy a Google Playen található és az azon keresztül hozzáférhető Tartalom használatához további rendszerkövetelményeknek kell teljesülniük. A Tartalmak és a funkciók rendelkezésre állása országonként változó, és előfordulhat, hogy a felhasználó országában nem hozzáférhető az összes Tartalom és funkció. Bizonyos Tartalmak megoszthatók a családtagokkal. A Google Playen hozzáférhető Tartalmakat a Google Commerce Limited biztosítja, amelynek székhelye: Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland. Előfordulhat, hogy az ilyen Tartalom más forrásból származik (például valamely alkalmazásfejlesztőtől, könyvkiadótól vagy filmstúdiótól) (a továbbiakban: a Tartalom „Szolgáltatója”).

Korhatárok. A Google Play használatához a felhasználónak rendelkeznie kell érvényes Google-fiókkal („Google-fiók”); a felhasználónak meg kell felelnie a következő korhatároknak. Ha a felhasználó kiskorúnak minősül az országában, rendelkeznie kell szülője vagy törvényes gyámja engedélyével a Google Play használatához és a Feltételek elfogadásához. A felhasználónak a Google Playen található konkrét Tartalom és funkciók használatára vonatkozó esetleges további korhatár-követelményeknek is meg kell felelnie. Ezen további követelményeknek a családfelelősöknek és a családtagoknak is meg kell felelniük.

Harmadik felek díjai. A felhasználó a felelős a harmadik feleknél (például internet- vagy mobilszolgáltatónál) felmerülő olyan hozzáférési és adatforgalmi díjak megfizetéséért, amelyek a Tartalom és a Google Play használatával és megtekintésével összefüggésben keletkeznek.

Frissítések. Előfordulhat, hogy szükség van a Google Play, a kapcsolódó súgókönyvtárak és a Tartalom frissítésére, például programhiba-javítások, továbbfejlesztett funkciók, hiányzó beépülő modulok és új verziók (a továbbiakban együttesen mint „Frissítések”) esetén. Az ilyen Frissítések szükségesek lehetnek a Google Play használatához, a Tartalmakhoz való hozzáféréshez, illetve a Tartalmak letöltéséhez és használatához. A Feltételek elfogadásával és a Google Play használatával a felhasználó beleegyezik az ilyen Frissítések automatikus fogadásába. Bizonyos Tartalmaknál lehetséges a frissítések kezelése a Google Play beállításaiban. Ha azonban az adott Frissítés Tartalmat érintő kritikus biztonsági rést vagy kritikus működési hibát javít ki vagy visszaélést akadályoz meg, a Frissítést a Google Play, illetve az Eszköz frissítési beállításaitól függetlenül is elvégezhetjük. Ha valamelyik másik alkalmazásáruház kísérli meg az eredetileg Google Playről letöltött Tartalmak frissítését, a felhasználó értesítést kap, illetve az ilyen frissítések teljes mértékben megakadályozhatók.

A felhasználóval kapcsolatos adatok.A Google Adatvédelmi irányelvei fejtik ki, hogy a Google hogyan kezeli a felhasználók személyes adatait, valamint hogy a Google miként gondoskodik a felhasználó adatainak védelméről a Google Play használata során. Előfordulhat, hogy a tranzakciók feldolgozásának és a Tartalom felhasználóhoz való eljuttatásának érdekében a Google megadja a felhasználó személyes adatait (például nevét és e-mail-címét) a Szolgáltatóknak. A Szolgáltatók vállalják, hogy ezeket az információkat adatvédelmi irányelveikkel összhangban használják.

Ha a felhasználó családi csoport tagja a Google Play szolgáltatáson belül, bizonyos adatai láthatók a családi csoportban lévő családtagjai számára. Ha a felhasználó a Google Play szolgáltatáson belüli családi csoport családfelelőse, akkor neve, fotója és e-mail-címe látható lesz a felhasználó által a családi csoporthoz való csatlakozásra meghívott családtagok számára. Ha felhasználó családtagként csatlakozik a családi csoporthoz, neve, fotója és e-mail-címe láthatóvá válik a családi csoport többi tagja számára. Családfelelőse számára az életkora, továbbá minden olyan végrehajtott vásárlásának adata is látható (így például a vásárolt Tartalom ismertetése), amelynek során a megadott családi fizetési módot használta. Ha a Tartalom hozzáférhető a családi megosztás segítségével, és a felhasználó megosztja a Tartalmat a családi csoporttal, a Tartalomhoz minden családtag hozzáférhet, és láthatóvá válik számukra, hogy a felhasználó vásárolta meg az adott Tartalmat.

A fiókokhoz való illetéktelen hozzáférés. A felhasználónak fiókadatait biztonságos módon kell őriznie, és nem oszthatja meg őket senki mással. Tilos összegyűjtenie a Google Play-felhasználók, illetve a Google más szolgáltatásait a Google Playen keresztül igénybe vevő felhasználók személyes adatait, például a fiókneveket.

Letiltott fiókok. Ha a Google a Feltételek alapján letiltja a hozzáférést a felhasználó fiókjához (például ha a felhasználó jelentős mértékben vagy sorozatosan megszegi a feltételeket), akkor a rendszer megakadályozhatja, hogy a felhasználó hozzáférjen a Google Playhez, a fiókadataihoz vagy a fiókjában tárolt bármilyen fájlhoz és egyéb Tartalomhoz. További információ a Súgóban található. Ha a felhasználó családfelelős a Google Play szolgáltatásban, a Google pedig megvonja a fiókjához való hozzáférését, akkor előfordulhat, hogy a családtagjai elveszítik hozzáférésüket a családi csoport meglétéhez kötött családi funkciókhoz (például a családi fizetési módhoz, a családi előfizetésekhez és a családtagok által megosztott Tartalmakhoz). Ha a felhasználó családi csoporthoz tartozó családtag a Google Play szolgáltatásban, és a Google letiltja a hozzáférést a felhasználó fiókjához, a felhasználó családtagjai el fogják veszíteni a hozzáférésüket azokhoz a Tartalmakhoz, amelyeket a felhasználó osztott meg velük.

Rosszindulatú programokkal szembeni védelem. A harmadik felek rosszindulatú szoftvereivel, URL-jeivel és egyéb biztonsági problémákkal szembeni védelem érdekében a Google információkat fogadhat a felhasználó Eszközének hálózati kapcsolataival, az esetlegesen kártékony URL-ekkel, a felhasználó operációs rendszerével és az Eszközre a Google Playen vagy más forrásokon keresztül telepített alkalmazásokkal kapcsolatban. Ha a Google megítélése szerint az adott alkalmazás vagy URL nem biztonságos, akkor figyelmeztetheti a felhasználót, illetve amennyiben ismert, hogy az alkalmazás káros az eszközökre, az adatokra vagy a felhasználókra nézve, akkor eltávolíthatja az alkalmazást, illetve megakadályozhatja az Eszközre történő telepítését. A felhasználó dönthet úgy, hogy letilt a fentiek közül bizonyos védelmeket az Eszköz beállításaiban, azonban a Google továbbra is fogadhat információkat a Google Playen keresztül telepített alkalmazásokkal kapcsolatban, és a rendszer az Eszközre más forrásokból telepített alkalmazásokat továbbra is elemezheti biztonsági okokból anélkül, hogy információt küldene a Google-nak.

Androidos azonnali alkalmazások. Ha a felhasználó Eszközén egy linkre kattint, akkor a Google Play ellenőrizheti, hogy létezik-e a linkhez tartozó azonnali alkalmazás, és ilyen esetben az azonnali alkalmazásban nyitja meg a linket. Az így hozzáfért azonnali alkalmazás részeinek futtatásához szükséges kódokat a rendszer letölti az Eszközre, és ideiglenesen tárolja. Az azonnali alkalmazások adatai megtalálhatók a Google Play Áruházban. Az Android azonnali alkalmazások adatai és beállításai szinkronizálódnak azokkal az eszközökkel, amelyeken a felhasználó Google-fiókjával bejelentkezett. Az Eszköz beállításainál letilthatja az Android azonnali alkalmazások szolgáltatást.

A jelen Feltételek módosításai. Ha a Play ÁSZF módosul, legalább 30 napos felmondási időt biztosítunk, és az új Feltételek a felmondási időszak lejártával lesznek érvényesek. A Google Play említett értesítési időszak utáni folytatólagos használatával a felhasználó elfogadja az új Play ÁSZF-et. Az új Play ÁSZF az összes Tartalom (beleértve a múltban telepített vagy vásárolt Tartalmakat is) használatára, valamint az összes elkövetkező telepítésre és vásárlásra vonatkozik. Ha nem fogadja el a módosításokat, lehetősége van a korábban megvásárolt vagy telepített Tartalmak letöltésére és a Google Play használatának megszüntetésére. A felhasználó továbbra is megtekintheti Eszközén a Tartalom ezen példányát a Play ÁSZF utoljára elfogadott verziójának megfelelően.

3. Vásárlások és fizetések

A Google Playen található tartalmak szolgáltatója a Google Commerce Limited, és ha a felhasználó a Google Playen, illetve a Google Play szolgáltatással tölt le, tekint meg, használ vagy vásárol Tartalmat, azzal külön szerződést köt a jelen (vonatkozó) Feltételek alapján a Google Commerce Limited vállalattal.

Alternatív számlázási rendszer bizonyos alkalmazáson belüli vásárlásokhoz. Bizonyos Szolgáltatók úgy értékesíthetik a termékeiket és/vagy szolgáltatásaikat az alkalmazásukban, hogy lehetőséget biztosítanak a Google Play számlázási rendszeréről eltérő számlázási rendszer használatára. A Szolgáltató felelőssége, hogy a szükséges információkat átadja. Ha Ön a Google Play számlázási rendszerétől eltérő számlázási rendszeren keresztül vásárol termékeket és/vagy szolgáltatásokat, Ön a harmadik fél szerződési feltételei alapján egy külön szerződést kap és a harmadik fél biztosítja a termékeket és/vagy szolgáltatásokat. Ön a Google Commerce Limited-del nem köt szerződést és a Google Commerce Limited nem minősül az ilyen termék és/vagy szolgáltatás eladójának. A Play ToS (beleértve az árazásra, visszatérítésre és az Ön elállási jogára vonatkozó rendelkezéseket) nem alkalmazandóak és a Google nem vesz részt az ilyen termék és/vagy szolgáltatás biztosításában vagy nyújtásában.

Előrendelés. Amikor a felhasználó előrendelést ad fel valamelyik Tartalomra, a vásárlási szerződés és az adott Tartalom használata akkor lép érvénybe, amikor a Tartalom hozzáférhetővé válik a felhasználó számára, és a Tartalom árával is ekkor terheljük meg a felhasználó számláját. Az előrendelés bármikor lemondható egészen addig, amíg a Tartalom hozzáférhetővé nem válik a felhasználó számára. A felhasználó előrendelését le kell mondanunk, ha a Tartalom a rendelkezésre bocsátás előtt kivonásra kerül a Google Playen történő értékesítésből, és fenntartjuk a jogot, hogy a rendelés teljesülése előtti árváltozás esetén töröljük a felhasználó rendelését.

Családi fizetési mód. Ha a felhasználó családi csoport családfelelőse a Google Play szolgáltatásban, akkor érvényes családi fizetési módot kell beállítania családtagjai számára, amelyet a családtagok a Google Playen és az alkalmazásokon belüli Tartalomvásárlásokhoz használhatnak. A családtagjai által a családi fizetési móddal végrehajtott valamennyi Tartalomvásárlásért a felhasználó felel. Ha a családi csoport törlésre kerül, illetve ha valamelyik családtag elhagyja a családi csoportot, akkor a családtagok által a családi fizetési móddal végrehajtott függőben lévő vásárlásokat a rendszer a felhasználóra terhelheti.

Google Payments. A Tartalmak Google Playen keresztül történő vásárlásához a felhasználónak rendelkeznie kell Google Payments-fiókkal, és el kell fogadnia a Google Payments Általános Szerződési Feltételeit. A Google Payments Adatvédelmi közleménye alkalmazandó minden alkalommal, amikor a felhasználó Google Payments-fiókjával Tartalmat vásárol. A Google Playen a felhasználó Google Payments-fiókjával végzett vásárlásokhoz tartozó összes fizetendő összegért a felhasználó felel.

Egyéb fizetésfeldolgozási módszerek. A Google a Google Payments mellett különböző fizetésfeldolgozási módszereket tehet hozzáférhetővé a felhasználó számára, hogy megkönnyítse a Tartalmak megvásárlását a Google Playen keresztül. A felhasználónak be kell tartania minden olyan – akár a Google-lal, akár valamely harmadik féllel fennálló – vonatkozó általános szerződési feltételeket és más jogi megállapodást, amely az adott fizetésfeldolgozási módszer használatát szabályozza. A Google a saját mérlegelési szabadsága alapján hozzáadhat és eltávolíthat fizetésfeldolgozási módszereket. Kizárólag a felhasználó felel a Google Playen végrehajtott vásárlásokkal kapcsolatos teljes összeg megfizetéséért.

Jogosultság szolgáltatói számlázásra. Annak érdekében, hogy megállapíthassuk, jogosult-e a felhasználó arra, hogy a mobileszközén végrehajtott tartalomvásárlásokat a mobilszolgáltatói számlájára terhelje, az Eszköz azonosítóit, (pl. az előfizetői azonosítót és a SIM-kártya sorozatszámát) elküldjük a felhasználó mobilszolgáltatójának, amikor a felhasználó Google Play-fiókot hoz létre valamely Eszközön. Ennek engedélyezéséhez el kell fogadnia a mobilszolgáltató általános szerződési feltételeit. A mobilszolgáltató elküldheti nekünk a felhasználó számlázási címével kapcsolatos adatokat. Ezt az információt a Google Adatvédelmi irányelveinek és a Google Payments Adatvédelmi közleményének megfelelően őrizzük és használjuk fel.

Árak. A vásárlás előtt bármikor változhat a Google Playen megjelenő összes Tartalom ára és hozzáférhetősége.

Adók. „Adó” az összes olyan illeték, vám, díj vagy (a jövedelemadótól eltérő) adó, amely a Tartalom értékesítéséhez kapcsolódik, a vonatkozó büntetéseket és kamatokat is beleértve. Az Adók a felhasználót terhelik, akinek a Tartalom teljes, Adók levonása nélküli árát meg kell fizetnie. Ha a Google vagy a Google Commerce Limited kötelezett az Adó beszedésére vagy megfizetésére, akkor az Adókat a felhasználóra terheljük. A felhasználó köteles betartani valamennyi vonatkozó adóügyi jogszabályt, így például a Google Play használatával, valamint a Tartalomnak a Google Playen, illetve a rajta keresztül történő megvásárlásával kapcsolatban felmerülő Adók bejelentésére és megfizetésére vonatkozó előírásokat is. A felhasználó felelőssége az ilyen vonatkozó Adók bevallása és megfizetése.

Minden értékesítés végleges.Az elállásra, lemondásra, valamint a megvásárolt termékek visszatérítés céljából történő visszaküldésére vonatkozó jogokkal kapcsolatban a Google Play visszatérítési irányelveiben található további információ. A Google ÁSZF-ben, a Google Play visszatérítési irányelveiben, illetve a Szolgáltató visszatérítési irányelveiben kifejezetten meghatározott kivételektől eltekintve minden értékesítés végleges, és nincs helye visszaküldésnek, cserének és visszatérítésnek. Ha lehetőséget adtunk cserére, visszaküldésre vagy visszatérítésre valamelyik tranzakcióval kapcsolatban, a tranzakció visszavonható, és előfordulhat, hogy a felhasználó a továbbiakban nem fogja tudni elérni az adott tranzakció révén megszerzett Tartalmat.

Alternatív fogyasztói vitarendezési szervek. A Google Commerce Limited nem köteles vállalni és nem vállalja azt, hogy a vitákat alternatív vitarendezési szervek előtt rendezi.

Digitális tartalomra vonatkozó elállási jog. Ha a felhasználó fogyasztóként vásárol, a jogszabály értelmében digitális tartalomra vonatkozó vásárlási szerződés vagy digitális tartalomra vonatkozó előfizetés esetében automatikusan törvényes elállási jog illeti meg a Google Play-en. Amikor azonban digitális tartalmat vásárol vagy fizet elő a Google Playen, beleegyezik abba, hogy a digitális tartalom azonnal hozzáférhetővé válik, és tudomásul veszi, hogy ennek következtében lemond az automatikus törvényes elállási jogról.

Elállási jog a szolgáltatások esetében. Ha a felhasználó fogyasztóként vásárol, akkor a jogszabályok értelmében megilleti a jog, hogy 14 napon belül indokolás nélkül elálljon a szolgáltatások vásárlásáról szóló szerződésektől. Az elállási időszak a vásárlás dátumától számított 14 nap után lejár. Ha a felhasználó gyakorolni kívánja elállási jogát, akkor a jelen szerződéstől való elállásra vonatkozó döntéséről egyértelmű nyilatkozatban értesítenie kell a Google Commerce Limited vállalatot. Ehhez ezt az elállásinyilatkozat-mintát használhatja. Másik lehetőségként felveheti a kapcsolatot a Google Commerce Limited ügyfélszolgálatával (címe: Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland 0680200212), vagy itt igényelhet visszatérítést.

Az ilyen elállásról a felhasználó indokolatlan késedelem nélkül kap átvételi visszaigazolást valamilyen tartós hordozófelületen (például e-mailben). Az elállási határidő betartásához elegendő, ha a felhasználó az elállási jog gyakorlásával kapcsolatos nyilatkozatát az elállási időszak lejárta előtt elküldi.

Ha eláll a szerződéstől, akkor a szerződés keretében végrehajtott valamennyi kifizetést indokolatlan késedelem nélkül, illetve legkésőbb attól a naptól számított 14 napon belül megtérítjük a felhasználónak, hogy a Google Commerce Limited megkapta a szerződéstől való elállási szándékáról szóló egyértelmű nyilatkozatot. Az ilyen visszatérítést ugyanolyan fizetőeszközzel hajtjuk végre, mint amelyet az eredeti vásárláshoz a felhasználó is használt, kivéve, ha a felhasználó kifejezetten másként nem rendelkezik; az ilyen visszatérítés miatt a felhasználót semmilyen körülmények között sem terhelik díjak.

Ha a felhasználó azt kéri, hogy az elállási időszakon belül kezdődjön meg a szolgáltatások teljesítése, akkor előfordulhat, hogy ki kell fizetnie a jelen szerződéstől való elállási szándékának számunkra történő közlése időpontjáig a szerződés teljes tartalmához viszonyítva arányosan teljesített szolgáltatásokért járó összeget.Visszatérítések. A Google további visszatérítési jogokat biztosít a Google Play számos tartalomtípusára, amelyeket a Google Play Visszatérítési irányelvei állapítanak meg.

Előfizetések. Amikor a felhasználó Tartalomra fizet elő a Google Playen keresztül, mindaddig folyamatos hozzáférést kap a Tartalomhoz, amíg le nem mondja az előfizetést. Az előfizetések terhelése automatikusan történik minden számlázási időszak elején (akár heti, havi, éves vagy más időszakról van szó), és a terhelésre az egyes számlázási időszakok előtt legfeljebb 24 órával kerül sor.

(a)       Próbaidőszakok. Amikor a felhasználó előfizet valamilyen Tartalomra, egy meghatározott próbaidőszakra díjmentes hozzáférést kaphat az előfizetéssel járó előnyökhöz. Ezen időszak lejárta után megkezdődik a terhelés, amíg a felhasználó le nem mondja az előfizetést. A terhelés elkerülése érdekében a felhasználónak a próbaidőszak vége előtt le kell mondania az előfizetést. A próbaidőszak lemondásakor azonnal elveszti a hozzáférést a Tartalomhoz, illetve az előfizetés biztosította előnyökhöz, hacsak nincs erre vonatkozó más szabályozás. A próbaidőszakokhoz való hozzáférés bizonyos számú próbára korlátozódhat felhasználónként egy adott időszakban, vagy más korlátozás lehet érvényben.

(b)      Lemondás. A Súgóban leírtak szerint a felhasználó a vonatkozó számlázási időszak vége előtt bármikor lemondhatja előfizetését, és a lemondás a következő időszakra vonatkozik. Ha például a felhasználó havi előfizetést vásárol, akkor az előfizetés bármelyik hónapja során akármikor lemondhatja, és az előfizetés az aktuális számlázási időszak végétől lesz érvénytelen. Az aktuális számlázási időszakra nem kap visszatérítést a felhasználó, hacsak erről a Google Play visszatérítési irányelvei máshogyan nem rendelkeznek (például hibás Tartalom esetén).

(c)       Nyomtatott példányok előfizetőinek nyújtott kedvezmények. Egyes folyóirat-szolgáltatók lehetővé tehetik, hogy a Google Playen lévő folyóirat-tartalmakra csökkentett áron fizessen elő, amennyiben már a nyomtatott kiadványnak is az előfizetője. Ha a felhasználó lemondja az adott folyóirat nyomtatott kiadványára vonatkozó előfizetését, vagy lejár a nyomtatott kiadványra vonatkozó előfizetése, és nem újítja meg, akkor a Google Playen lévő adott Tartalomra vonatkozó kedvezményes előfizetési ár automatikusan megszűnik.

(d)       Árnövekedések. Előfizetés megvásárlásakor kezdetben az előfizetési szerződés megkötésének időpontjában érvényes díjjal terheljük meg a felhasználó számláját. Ha a későbbiekben emelkedik az előfizetés ára, a Google értesíti a felhasználót. Az árnövekedés az értesítés kézhezvétele utáni következő fizetéstől esedékes, amennyiben a felhasználó legalább 30 nappal a terhelés végrehajtása előtt megkapta az értesítést. Ha az értesítés kevesebb mint 30 nappal előbb érkezett, akkor az árnövekedés csak a következő fizetés utáni fizetéstől esedékes. Ha a felhasználó nem szeretné kifizetni az előfizetés megnövelt árát, akkor lemondhatja az előfizetést a jelen Feltételek Lemondás szakaszában leírtak szerint, amely esetben nem terheljük meg további összegekkel a számláját az előfizetés vonatkozásában, amennyiben az aktuális számlázási időszak vége előtt értesít bennünket erről a szándékáról. Ha a Szolgáltató megnöveli az előfizetés árát, és ennek elfogadására van szükség, a Google lemondhatja az előfizetését, hacsak a felhasználó bele nem egyezik az új áron történő előfizetésbe. Ha lemondja az előfizetést a felhasználó, de később úgy dönt, hogy újra előfizet, akkor az aktuális előfizetési összeggel terheljük meg a számláját.

4. Jogok és korlátozások

Tartalomhasználati licenc. A tranzakció befejezése után, illetve a Tartalomra vonatkozó díjak megfizetése után a felhasználó nem kizárólagos jogot kap arra, hogy a jelen Feltételek és kapcsolódó irányelvek által kifejezetten megengedett módon hozzáférjen a vonatkozó Tartalom példányaihoz, illetve tárolja, megtekintse, használja és megjelenítse őket az Eszközein, illetve egyéb módon felhasználja, kizárólag személyes, nem kereskedelmi célra. A jelen Feltételekben a felhasználónak kifejezetten nem biztosított, a Google Play szolgáltatással és a Tartalommal kapcsolatos minden jog, jogcím és érdekeltség fenn van tartva. Az alkalmazások és játékok használatára a felhasználó és a Szolgáltató közötti végfelhasználói licencszerződés további szerződési feltételei irányadók.

A licencfeltételek megszegése. Ha a felhasználó megsérti a Feltételekben foglalt bármely, a Tartalomra vonatkozó korlátozási rendelkezést, lényegesen vagy sorozatosan megszegi az egyéb Feltételek bármelyikét, vagy feltételezett visszaélés miatt vizsgálatot folytatunk a felhasználóval szemben, akkor a Google anélkül szüntetheti meg hozzáférését a Google Playhez, a Tartalomhoz és a Google-fiókjához, hogy visszatérítést nyújtana a felhasználónak, a felhasználó pedig azonnal elveszti a jelen licenc értelmében kapott jogait. Ilyen esetekben értesítjük a felhasználót a döntésünk okáról, kivéve, ha okkal feltételezhetjük, hogy ez a Google vagy más személy jogi felelősségre vonását eredményezné; vizsgálatot akadályozna; akadályozná bármely Google-termék, -szolgáltatás vagy -rendszer működését; ártana a felhasználóinknak; törvényellenes, vagy ellentmond valamilyen végrehajtó hatóság utasításának. További információ a 2. szakasz Letiltott fiókok című részében található.

Korlátozások: A felhasználóra a következő korlátozások vonatkoznak:

Harmadik felekre vonatkozó rendelkezések. Jelen Feltételek minden ellenkező értelmű rendelkezése ellenére a Tartalmaikat a Google számára licencelő harmadik felek a jelen Feltételek értelmében kedvezményezetteknek minősülnek, kizárólagos tekintettel a jelen Feltételek azon konkrét rendelkezéseire, amelyek közvetlenül az ő tartalmaikat érintik („Harmadik felekre vonatkozó rendelkezések”), és kizárólag abból a célból, hogy ezek a harmadik felek érvényesíthessék az ilyen Tartalmaikra vonatkozó jogaikat. A kétségek elkerülése érdekében: a jelen Feltételek egyik rendelkezése sem ruházza át harmadik fél kedvezményezetti jogát semmilyen más félre, tekintettel minden olyan rendelkezésre, amely a Harmadik felekre vonatkozó rendelkezéseken kívül esik – ide tartozik például (a teljesség igénye nélkül) minden hivatkozott és a jelen Feltételekben szereplő rendelkezés és megállapodás, illetve minden olyan rendelkezés és megállapodás, amelyre a jelen Feltételekben hivatkoznak, ám itt nem szerepel.

Play-irányelvek. A Google Playen közzétett véleményekre a következő irányelvek vonatkoznak. Visszaélést vagy más, tartalommal kapcsolatos irányelvsértést ide kattintva lehet bejelenteni.

Hibás Tartalom. Amint a Tartalom hozzáférhetővé válik a felhasználó számára a fiókján keresztül, a felhasználónak észszerű időn belül mielőbb ellenőriznie kell azt, hogy megbizonyosodhasson arról, hogy a Tartalom a meghatározott módon működik, és ha valamilyen hibát vagy hiányosságot észlel, a lehető leghamarabb értesítenie kell minket vagy a Szolgáltatót. További információ a Google Play visszatérítési irányelveiben található.

Tartalom eltávolítása vagy elérhetetlensége. A Feltételek értelmében a felhasználó által megvásárolt vagy telepített Tartalom hozzáférhető lesz a felhasználó számára a Google Playen keresztül kölcsönzési időszak esetén a felhasználó által kiválasztott időtartamra, más esetekben pedig annyi időre, amíg a Google-nak jogában áll hozzáférhetővé tenni az adott Tartalmat a felhasználó számára. Bizonyos esetekben (például ha a Google elveszíti a megfelelő jogokat, ha megszűnik a szolgáltatás vagy a Tartalom hozzáférhetősége, kritikus biztonsági probléma merül fel, vagy ha a hatályos feltételek vagy törvények megsértése áll fenn) a Google eltávolíthat a felhasználó Eszközéről bizonyos megvásárolt Tartalmakat, illetve megszüntetheti a felhasználó hozzáférését az adott Tartalomhoz. A Google LLC által értékesített Tartalmak esetén, ha lehetséges, értesítjük a felhasználót az ilyen eltávolításról vagy megszüntetésről. Ha az ilyen eltávolítás vagy megszüntetés előtt a felhasználó nem tudja letölteni a Tartalom másolatát, akkor a Google (a) kicserélheti a Tartalmat, ha lehetséges, vagy (b) részben, illetve teljes mértékben visszatérítheti a Tartalom árát. Ha a Google visszatérítést ítél meg a felhasználónak, akkor a felhasználó egyedüli jogorvoslata a visszatérítés lehet.

Több fiók. Ha a felhasználónak több Google-fiókja is van különböző felhasználónevekkel, akkor egyes esetekben átvihet Tartalmakat a fiókok között, feltéve, hogy a felhasználó mindkét fiók tulajdonosa, és ha a Google az adott szolgáltatásban engedélyezte a funkciót, amely lehetővé teszi az ilyen jellegű átvitelt.

Hozzáférési korlátozások az Eszközökön. A Google bármikor korlátozhatja, hogy a felhasználó hány Eszköz és szoftver használatával férhet hozzá a Tartalomhoz. Ha további információt szeretne a Google Play Filmek és TV/Google TV jelen korlátozásairól, látogasson el a Google Play Filmek és TV/Google TV használati szabályainak oldalára.

Veszélyes tevékenységek. Egyik Szolgáltatást vagy Tartalmat sem arra szánták, hogy nukleáris létesítmények, életmentő rendszerek, vészhelyzeti kommunikációs rendszerek, légi navigációs vagy kommunikációs rendszerek, légi forgalomirányítási rendszerek működtetése során vagy más olyan jellegű tevékenység közben használják, amelynek esetében a Szolgáltatások vagy a Tartalmak hibája halálhoz, személyi sérüléshez, vagy súlyos fizikai vagy környezeti károsodáshoz vezethet.

Google Play Filmek és TV/Google TV. A Google Play Filmek és TV/Google TV szolgáltatáshoz való hozzáféréssel és a szolgáltatás használatával kapcsolatos további részletek és korlátozások a Google Play Filmek és TV/Google TV használati szabályaiban találhatók.