Familier og COPPA

Google Play inneholder en omfattende plattform der utviklere kan vise frem klarert, familievennlig innhold av høy kvalitet. Før du sender inn apper til Designed for Families-programmet, må du forsikre deg om at de er barnevennlige og overholder COPPA og andre relevante lover.

Designed for Families

Hvis du har utviklet gode apper som er beregnet på barn og/eller familier, bør du vurdere å delta i Designed for Families-programmet på Google Play. Dette er en utmerket løsning for å få vist frem appene dine til den rette målgruppen. Ta en titt på dette avsnittet for å få en bedre forståelse av retningslinjene og kravene for Designed for Families-programmet. Klikk her} for å finne mer informasjon om hvordan du registrerer deg for programmet.

Før du registrerer deg, må du sjekke at appen din overholder alle kravene for Designed for Families-programmet, programretningslinjene for Google Play-utviklere og distribusjonsavtalen for utviklere – inkludert Designed for Families-tillegget til distribusjonsavtalen.

expand_more

Krav for programmet

Kvalifisering

Alle apper som er registrert i For hele familien-programmet, må være relevante for barn under 13 år og overholde kvalifiseringskriteriene nedenfor. Appinnholdet må være passende for barn. Google Play-teamet forbeholder seg retten til å avvise eller fjerne apper som anses å være upassende for For hele familien-programmet.

Kvalifikasjonskriterier
 1. Appene må ha ESRB-vurderingen Everyone (alle), Everyone 10+ (alle over 10) eller tilsvarende.
 2. Hvis Designed for Families-appen din inneholder annonser, må du bekrefte
  1. 2.1 at du opptrer i samsvar med lovgivning knyttet til annonsering for unge brukere
  2. 2.2 at annonser som vises til unge brukere, ikke omfatter interessebasert annonsering eller remarketing.
  3. 2.3 at annonser som vises til unge brukere, viser innhold som er passende for barn.
  4. 2.4 at annonser som vises til unge brukere, følger kravene til annonseformat for Designed for Families.
 3. Du må gi en nøyaktig redegjørelse av appens interaktive elementer i spørreskjemaet om egnethet, inkludert
  1. 3.1 om brukerne kan samhandle eller utveksle informasjon.
  2. 3.2 om appen deler brukernes personopplysninger med tredjeparter.
  3. 3.3 om appen deler brukernes fysiske posisjoner med andre brukere.
 4. Apper som er rettet mot barn, kan ikke bruke Google-pålogging eller andre Google API-tjenester som gir tilgang til data tilknyttet Google-kontoer. Denne begrensningen inkluderer spilltjenester på Google Play og andre Google API-tjenester som bruker OAuth-teknologien for godkjenning og autorisasjon. Apper som er rettet mot både barn og ungdom/voksne (blandet publikum), skal ikke kreve at brukerne må logge på en Google-konto, men de kan for eksempel tilby Google-pålogging eller spilltjenester på Google Play som en tilleggsfunksjon. I disse tilfellene må brukerne kunne bruke appen i sin helhet uten å måtte logge på en Google-konto.
 5. Hvis appen din et målrettet mot barn og bruker Android Speech API, må du bruke appens PackageName som RecognizerIntent.EXTRA_CALLING_PACKAGE.
 6. Du må legge til en link til personvernreglene for appen på appens butikkoppføringsside.
 7. Du bekrefter at alle apper du sender inn til For hele familien, er i samsvar med COPPA (Children’s Online Privacy Protection Rule), EUs personvernforordning 2016/679 og andre relevante vedtekter, og at dette også gjelder for eventuelle API-er appene bruker for å levere tjenestene.
 8. Hvis du bruker utvidet virkelighet i appen din, må du inkludere en sikkerhetsadvarsel som vises når appen starter. Denne må inneholde følgende:
  1. 8.1 En egnet melding om viktigheten av foreldretilsyn
  2. 8.2 En påminnelse om å være oppmerksom på de fysiske farene som finnes i den virkelige verden (f.eks. at du må følge med på omgivelsene)
 9. Daydream-apper er ikke kvalifisert for deltakelse i For hele familien-programmet.
 10. Alle apper med brukergenerert innhold må modereres proaktivt.

Apper som blir godtatt i Designed for Families-programmet, må alltid overholde programmets kvalifikasjonskrav.

Her er noen eksempler på vanlige regelbrudd:

 • Generelle verktøy/produktivitetsapper som ikke markedsføres mot barn (f.eks. kalkulatorer, ringetoner, lommelykter og apper som er beregnet på foreldre).
 • Apper som setter bruk av alkohol eller tobakk i et positivt lys på en ikke-pedagogisk måte.
 • Apper som inneholder simulert gambling.
 • Apper som inneholder vold, brutal vold, grafiske skader eller støtende innhold som er upassende for barn.
 • Apper som inneholder dating-tjenester eller seksuelle/ekteskapelige råd.

Aldersgrupper

Feilaktig fremstilling av appens aldersgruppe kan føre til fjerning eller suspensjon, så det er viktig å gi en presis erklæring.

Apper som primært er rettet mot barn
Her ser du hvilke aldersgrupper som er tilgjengelige i Designed for Families-programmet for apper som primært er rettet mot barn:

 • 5 år og yngre
 • 6–8 år
 • 9–12 år

Du kan ikke velge Blandet målgruppe som aldersgruppe for apper som er angitt som hovedsakelig rettet mot barn.

Velg en aldersgruppe basert på appens primære målgruppe. Hvis du inkluderer en aldersgruppe i tittelen eller beskrivelsen til appen, betraktes dette som appens primære aldersmål under vurdering.Du skal bare velge to aldersgrupper dersom appen er laget for å passe for begge aldersgruppene. Innholdet i appen må være egnet for barn i begge aldersgruppene. Eksempel: Hvis du har en app som er laget for babyer, småbarn og førskolebarn, bør du bare velge «5 år og yngre». Hvis appen din er utviklet for et bestemt klassetrinn, velger du aldersgruppen som representerer klassetrinnet best.

Blandet målgruppe

Hvis appen din er utviklet for både barn under 13 år, tenåringer og voksne, kan du velge «Blandet målgruppe»-kategorien. Apper for blandede målgrupper merkes med en familiestjerne som viser at de er familievennlige, uten at det spesifiseres noen aldersgruppe.

Hvis appen din ikke er laget for et publikum som inkluderer barn under 13 år, blir den ikke godtatt i Designed for Families-programmet. Eksempel: Kalkulatorapper, kart, bakgrunnsbilder, kokebøker og spill som ikke er laget spesifikt for barn, skal ikke inkluderes i programmet.

Aldersoppdateringer

Hvis du får behov for å oppdatere aldersgruppen for appen din etter at du er godkjent for For hele familien-programmet, kan du oppdatere informasjonen via Play-konsollen.

Vi anbefaler sterkt at du bruker «Nyheter»-delen av butikkoppføringssiden for å informere eksisterende brukere hvis du endrer målaldersgruppen for appen din eller begynner å bruke annonser eller kjøp i appen.

Kategorier

Når du registrerer deg for For hele familien-programmet, kan du velge en kategori. Appen kommer også til å være tilgjengelig på Google Play i den generelle appkategorien du velger på butikkoppføringssiden for appen.

Her ser du kategoriene som er tilgjengelige i Designed for Families-programmet:

Action og eventyr: Action-orienterte apper og spill med temaer som motorsport, eventyropplevelser og mye annet.

Hjernetrim: Spill som får brukerne til å tenke, for eksempel puslespill og matchingspill.

Kreativitet: Apper og spill som stimulerer kreativiteten, blant annet tegne-, male- og kodespill, samt andre spill hvor du kan bygge ting.

Læring: Apper og spill som hovedsakelig er fokusert på å lære ting, for eksempel matte, naturfag, alfabetet, tall, geografi, historie og så videre.

Musikk og video: Apper og spill med musikk- eller filmelementer, for eksempel pianospilling, filmtitting og lignende.

Rollelek: Apper og spill hvor brukerne kan late som om de har forskjellige roller, for eksempel kan de leke kokk eller lege.

expand_more

Annonser og inntektsgenerering

Alle apper som er med i Designed for Families-programmet, må overholde følgende retningslinjer og kvalitetskrav for annonser, samt de generelle retningslinjene og fremgangsmåtene for Google Play. Disse retningslinjene gjelder for alle annonser og alt kommersielt innhold (for eksempel betalte produktplasseringer eller tilbud om kjøp i apper) som presenteres for brukeren og er til nytte for sponsoren. Annonsene og det kommersielle innholdet må dessuten være i samsvar med gjeldende lover og bestemmelser (herunder relevante selvregulerende retningslinjer eller bransjeretningslinjer).

Krav til annonseformat

Annonser i apper som inngår i Designed for Families-programmet, skal ikke ha villedende innhold eller være designet på noen måte som kan føre til utilsiktede klikk av mindreårige brukere. Eksempel:

 • Annonsevegger kan ikke brukes
 • Interstitial-annonser skal ikke vises med det samme appen åpnes
 • Det skal være maksimalt én annonseplassering per side.
 • Annonsene må være lette å skille fra selve innholdet i appen

Her er noen eksempler på vanlige regelbrudd:


 • Annonser som beveger seg bort fra fingeren når du prøver å lukke dem
 • Mer enn én annonseplassering per side
 • Annonser som tar opp mesteparten av eller hele skjermen uten å gi brukeren en klar måte å lukke dem på, som vist i eksempelet nedenfor: • Bannerannonser med flere tilbud i samme plassering: • Annonser brukerne kan forveksle med innholdet i appen: • Merk: Utviklere kan promotere andre oppføringer de har i Play-butikken, ved hjelp av knapper eller annonser som klart skilles fra innholdet i appen:


Annonsemålretting og datainnsamling

Annonser som vises til unge brukere, må være i samsvar med lovgivning knyttet til annonsering for barn. Apper må for eksempel slå av all interessebasert annonsering og remarketing, og de må være i samsvar med regler for annonsering for barn samt bransjestandarder for alle land der appen distribueres.

Passende annonseinnhold

Apper som deltar i Designed for Families-programmet, må vise annonseinnhold som er egnet for barn.

Her er noen eksempler på annonser som ikke tillates i Designed for Families-programmet. Vær oppmerksom på at dette ikke er en fullstendig oversikt.

 • Medieinnhold: Annonser for TV-serier, filmer, album eller andre former for medieinnhold som ikke er egnet for barn.
 • Videospill og nedlastbar programvare: Annonser for nedlastbar programvare og elektroniske videospill som ikke er egnet for barn.
 • Kontrollerte eller ukontrollerte stoffer: Annonser for alkohol, tobakk og kontrollerte eller ukontrollerte stoffer.
 • Gambling: Annonser for simulert gambling, konkurranser eller lotterier – også hvis det er gratis å delta.
 • Voksent og seksuelt ladet innhold: Annonser med seksuelt og voksent innhold.
 • Dating eller forhold: Annonser for datingnettsteder.

 • Voldelig innhold: Annonser med voldelig eller støtende innhold som ikke er egnet for barn.

Annonsenettverk
For å finne ut om annonsenettverket ditt er i samsvar med retningslinjene for annonser for Designed for Families, ta kontakt med annonsenettverket ditt for å spørre dem om retningslinjene deres for innhold og annonseringspraksis.

Hvis du bruker AdMob, finner du mer detaljer om produktene deres i brukerstøtten for AdMob.

Du har selv ansvaret for å sørge for at den generelle opplevelsen av annonser i appen din oppfyller kravene for Designed for Families-programmet.

Annonsebruk
Apper og spill i Designed for Families-programmet kan inneholde annonser, så lenge de følger annonseretningslinjene for Designed for Families. Før du registrerer deg for programmet, må du gå gjennom annonseretningslinjene for å kontrollere at appen din oppfyller alle kravene.

Kjøp i apper og annet kommersielt innhold
Det finnes ingen spesifikke restriksjoner knyttet til kjøp i apper (KIA) for apper som deltar i Designed for Families-programmet.

Google Play forbeholder seg retten til å avvise apper på grunn av overdrevent aggressive reklametaktikker. Google Play håndhever KIA-passordbeskyttelse for alle apper som deltar i Designed for Families-programmet, som hovedsakelig er målrettet mot barn. Dette er for å forsikre at det er foreldrene, og ikke barna, som godkjenner kjøpene.

Merk: Denne behandlingen gjelder ikke apper som er målrettet mot blandede målgrupper.

expand_more

Autentisering

Apper som primært er rettet mot barn, skal ikke bruke Google-pålogging eller andre Google API-tjenester som gir tilgang til data tilknyttet Google-kontoer. Dette er nærmere beskrevet i kvalifikasjonskravene.

Apper som er rettet mot både barn og ungdom/voksne (blandet publikum), skal ikke kreve at brukerne må logge på en Google-konto, men de kan for eksempel bruke Google-pålogging eller spilltjenester på Google Play som en tilleggsfunksjon. I disse tilfellene må brukerne kunne få tilgang til appen eller spillet i sin helhet uten å måtte logge inn på en Google-konto.

Brukere av Google Play for Education

Hvis appen din er en del av Google Play for Education-programmet og bruker Google-pålogging eller en annen Google API-tjeneste som gir tilgang til data tilknyttet en Google-konto, slik at studenter kan bruke appen din med skolekontoene sine, kan disse tjenestene brukes i appen så lenge det ikke er et blokkerende krav for alle brukerne av appen.

Spilltjenester på Google Play

Hvis appen din er rettet mot en blandet målgruppe og du vil inkludere et påloggingsalternativ i spillet ditt, bør du følge avsnitt 1.1.2 i denne sjekklisten.

Var denne artikkelen nyttig?

Takk for svaret ditt!

COPPA-overholdelse og apper som er rettet mot barn

Det er viktig at du forstår nyansene for integrering av Google-tjenestene og det å overholde COPPA, når du distribuerer apper som er rettet mot barn. COPPA (Children’s Online Privacy Protection Act) gjelder for nettsteder, apper og tjenester som er rettet mot barn under 13 år, samt for apper, nettsteder og tjenester for generelle målgrupper hvor det er kjent at det finnes brukere som er under 13 år gamle.

expand_more

Om apper som er rettet mot barn

Hvis appen din er rettet mot barn, finner du informasjon om integrering av ulike Google-tjenester nedenfor. Det finnes to typer apper som er rettet mot barn:

 • Apper som primært er rettet mot barn
 • Apper som har en blandet målgruppe (noe som betyr at de ikke har barn som hovedmålgruppe)

Du finner mer informasjon om forskjellene mellom apper for blandede målgrupper og apper som primært er rettet mot barn, på FTCs nettsted.

Merk: Selv om det er mulig å bruke enkelte Google-tjenester for apper som er rettet mot barn, er det utviklerne som har ansvaret for å bruke disse tjenestene i samsvar med eventuelle lovpålagte forpliktelser. Vi anbefaler at du går gjennom FTCs (de amerikanske forbrukermyndighetene) veiledning om COPPA og rådfører deg med juridisk ekspertise.

expand_more

Erklæring for apper som hovedsakelig er rettet mot barn

expand_more

Slik kan du integrere Google-tjenester

Velg en Google-tjeneste nedenfor for å finne ut hvordan du kan integrere den i apper som er rettet mot barn.

Google-mobilannonser

Hvis du bruker Google-tjenestene for mobilannonsering og har en app som er rettet mot barn, må du angi at du vil at Google skal behandle annonseforepørsler fra den aktuelle appen som annonser rettet mot barn.

Hvis du merker annonseforespørslene fra appen din for behandling av innhold målrettet mot barn, iverksetter vi tiltak for å slå av interessebasert annonsering og remarketing-annonser for disse forespørslene.

For å finne ut hvordan du kan konfigurere annonsene dine på riktig måte, ta en titt på disse ressursene:

Google-pålogging eller spilltjenester på Google Play

Hvis appen din primært er rettet mot barn, bør du ikke bruke Google-pålogging eller spilltjenestene på Google Play i den.

For apper som er rettet mot et blandet publikum, skal det ikke være obligatorisk å bruke Google-pålogging eller spilltjenestene på Google Play, men disse kan tilbys som valgfrie funksjoner. I slike tilfeller må brukerne ha mulighet til å bruke hele appen eller spillet selv om de ikke logger på Google eller spilltjenestene på Google Play.

Hvis appen din er rettet mot et blandet publikum og du bruker spilltjenestene på Google Play, bør du følge avsnitt 1.1 i denne sjekklisten.

Android Speech API

Du må ikke bruke Android Speech API for apper som er rettet mot barn, hvis de ikke er en del av Designed for Families-programmet. Når du bruker Android Speech API for apper i Designed for Families-programmet, bør du følge denne veiledningen:

RecognizerIntent.EXTRA_CALLING_PACKAGE må settes til tilhørende PackageName.

expand_more

Relatert innhold

Hvis du har utviklet gode apper for barn og/eller familier, kan du bruke Designed for Families-programmet på Google Play til å vekke interessen hos foreldre.

Var denne artikkelen nyttig?

Takk for svaret ditt!

#da532c