Medxpert

10K+
Downloads
Content rating
Everyone
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image

About this app

Het gemak van één digitale zorgomgeving

Ben je in behandeling bij één zorgverlener, dan is het over het algemeen makkelijk om het overzicht te bewaren. Vaak zijn er echter meerdere zorgverleners tegelijkertijd betrokken om jouw gezondheid te monitoren en verbeteren. Van huisarts tot fysiotherapeut, en van het ziekenhuis tot de GGZ. Al deze instanties hebben informatie over jouw medische situatie in dossierkasten liggen. Maar heb jij zélf grip op die informatie?

De medxpert app is een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) die jou gaat helpen om meer grip te krijgen op jouw medische verleden, heden en toekomst. Hoe we dat doen? We werken samen met landelijke zorginstanties. Als jij de DigiD app op je telefoon hebt staan, dan zorgen we ervoor dat jouw medische dossiers via een beveiligde omgeving worden verzameld in een overzicht waar alleen jij toegang tot hebt. Ook wij kunnen jouw dossier niet inzien.

In de digitale omgeving vind je onder andere medicatie, vaccinaties & aantekeningen die gemaakt zijn tijdens consulten met de zorgverlener terug. Zo hoef je nooit meer je verhaal twee keer te vertellen en een eventuele nieuwe zorgverlener weet in één oogopslag hoe jouw medisch verleden en heden eruit ziet. En wil je zelf terughalen wat er ook alweer is besproken tijdens een consult? Dan kun je dat 24/7 inzien, zonder afhankelijk te zijn van de agenda van de zorgverlener.

Met de app van medxpert ben je verzekerd van:

Regie & controle
Het is jouw medisch dossier, jouw gezondheid. Het is dus niet aan ons of aan een zorgverlener, om te bepalen wat jij wel en niet kunt zien. In de medxpert app heb jij de touwtjes in handen: je bent de enige die toegang heeft tot de omgeving en je kunt zelf bepalen of en met wie je informatie wil delen.

Veiligheid & privacy
Niemand kan zomaar, zonder jouw toestemming, in jouw medxpert omgeving inloggen. De app is drievoudig beveiligd en gegevens kunnen alleen opgehaald worden via DigiD. Eenmaal de gegevens in de medxpert app, dan zijn ze van jou. Deze gegevens komen dus nooit bij derden als een verzekeraar terecht.

Gratis toegang tot de app
We vinden het belangrijk dat je als zorggebruiker altijd bij jouw medische gegevens kunt. Gelukkig vindt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport dat ook: dit betekent dat de app van medxpert geheel kosteloos is en blijft.

De belangrijkste functies van de app
* Medicatie overzicht & gebruik
* Houd controle op wat er is besproken met de zorgverlener
* Snel herhaalrecepten bestellen

Niets zo vervelend als je je voor de derde keer die week na sluitingstijd van de apotheek realiseert dat je een herhaalrecept had moeten bestellen. In de app van medxpert is een herhaalrecepten module ingebouwd waarmee je eenvoudig, snel en op ieder moment van de dag bij jouw apotheek kunt bestellen.

Het MedMij keurmerk geeft zorggebruikers zekerheid
Stichting MedMij, opgericht door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport samen met de Patiëntenfederatie Nederland, zorgt ervoor dat apps zoals medxpert voor jou kunnen bestaan. Alle organisaties in de zorg doen hieraan mee. Je leest hier meer over op PGO.nl.

Om die zekerheid aan zowel zorggebruikers als zorgverleners te kunnen bieden, is het MedMij keurmerk ontwikkeld.
Bij medxpert zijn we trots dat onze app het MedMij keurmerk mag dragen. Dit keurmerk is mede aangedragen door de patiëntenfederatie Nederland en biedt jou als gebruiker de zekerheid en belofte van een veilige en betrouwbare uitwisseling van medische gegevens.
Updated on
Aug 12, 2022

Data safety

Safety starts with understanding how developers collect and share your data. Data privacy and security practices may vary based on your use, region, and age. The developer provided this information and may update it over time.
This app may share these data types with third parties
Personal info, App info and performance, and Device or other IDs
This app may collect these data types
Personal info, Health and fitness, and App info and performance
Data is encrypted in transit
You can request that data be deleted

What's new

We hebben met de laatst update van de medxpert app wat kleine aanpassingen gemaakt om de app beter en sneller te laten werken!