BalraMagyar

Contains Ads
Translate the description into English (United States) using Google Translate?Translate the description back to Hungarian (Hungary)

Mi is a BalraMagyar?

Mi egy vállaltan baloldali értékrendű véleményblog vagyunk. Minden a portálunkon megjelenő tartalom kizárólag az egyéni vélemény kifejezésére szolgál. Mert egyre kevesebb olyan oldal létezik, melyen mi baloldaliak elmondhatnánk a véleményünket.Vitathatatlan, hogy a vitatkozó demokráciáknak egyik fontos intézménye a sajtó. Így a szellemi sajtó, a közönség kritikáját erősíti fel, míg az ideológiai sajtó valamely politikai erő álláspontját közvetíti.
Fontos azonban megjegyezni, hogy a hirdetési piac jellegéből fakadóan ebbe a fajta nyilvánosságba mind magánérdekek, mind pedig akár kormányzati érdekek is benyomulhatnak, tehát manipulálhatóvá válik a sajtó.

A sajtó legfontosabb árucikke a hír. A hírszolgáltatások monopolizálódásával például Magyarországon az MTI, a kisebb szerkesztőségek sok esetben csak a hozzájuk eljutó hírekből dolgozhatnak.

Míg korábban a sajtó csupán felerősítette az egyének kritikai attitűdjeit, azóta ez a trend megfordult, a publicisták a tömegkommunikáció eszközével formálják a közvéleményt.

A tömegkommunikációt alapjaiban változtatja meg a hirdetési üzletág. A hírek mellett célként jelenik meg a fogyasztásra való ösztönzés. A tömegszórakoztató eszközök lényege David Riesman szerint a fogyasztók nevelése.
Megjelenik az a jelenség, hogy a marketingtevékenység nem közvetlenül hirdetés formájában jelenik meg, sokkal inkább a közérdekbe elrejtve. Ezáltal tehát a politikai érdekek mellett a közvélemény formálásban megjelennek a pusztán gazdasági érdekek, és mivel a klasszikus sajtó legyen szó nyomtatott vagy audiovizuális sajtóról a maguk monopóliumánál fogva formálják a közvéleményt, a fenti szempontok érvényesítésével.

A központi feladat tehát a tájékoztatással szemben az egyetértés előállítása. Így a nyilvánosság feudális viszonyokat ölt.
Politikai nyilvánosság a saját intézményrendszerétől elszakadva egyre inkább a sajtóban jelenik meg. Ezáltal elmondható, hogy a sajtó hatalmi ággá válik.

A fent leírtakból fakadóan nem mindig teremthetőek meg a kiegyensúlyozottság követelményei.

Ezért vagyunk kritikusak a sajtótermékekkel és ezzel a gyakorlattal, vagy mondhatnánk a „nagy sajtóhazugsággal” kívánunk szakítani.

Tehát a BalraMagyar arra törekszik, hogy a társadalom valamennyi tagját egyenlően szolgálja, de nem törekszik kiegyensúlyozottságra.
What is Left Hungarian?

We are a committed left-wing opinion blog. All content displayed on our site is intended solely to express an individual opinion. Because there are fewer and fewer pages on which we leftists can voice our opinion.

 

It is indisputable that the press is an important institution of controversial democracies. Thus, the intellectual press reinforces the criticism of the public, while the ideological press conveys the position of a political force.
It is important to note, however, that due to the nature of the advertising market, this type of publicity can invade both private and governmental interests, thus making the press manipulative.

The most important article in the press is news. With the monopolisation of news services, for example, in Hungary, MTI and smaller editorial boards can only work from the news they receive.

While in the past the press has only intensified the critical attitudes of individuals, since then this trend has been reversed, and publicists are using the media to shape public opinion.

Mass communication is fundamentally changing the advertising business. Alongside the news, the goal is to encourage consumption. According to David Riesman, the essence of mass media is educating consumers.
There is the phenomenon that marketing activity does not appear directly in the form of advertising, but rather in the public interest. Thus, besides political interests, the purely economic interests appear in shaping public opinion, and since the classic press, whether print or audio-visual, is shaped by its monopoly, the above considerations apply.

The central task, therefore, is to build consensus over information. Thus, the public becomes feudal.
Political publicity, increasingly separated from its own institutional system, is increasingly appearing in the press. In this way, the press becomes a branch of power.

Due to the above, the requirements for balance may not always be created.

That is why we are critical of the press products and this practice, or we might want to say "big press lies".

So the Hungarian Left strives to serve all members of society equally, but does not strive for balance.
Read more
Collapse
4.7
36 total
5
4
3
2
1
Loading...

What's New

-Visszagombbal kapcsolatos hiba ki lett javítva
Read more
Collapse

Additional Information

Updated
September 13, 2019
Size
2.2M
Installs
1,000+
Current Version
1.1
Requires Android
4.0.3 and up
Content Rating
Everyone 10+
Permissions
Offered By
PeartoPeer
©2019 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.