Power 106 FM Jamaica

Contains Ads
Да се преведе описот на македонски (Република Македонија) со „Преведи на Google“?Преведи го описот назад на англиски (Соединети Американски Држави)

About Power 106 FM Jamaica

Power 106FM went on air in December 1992 initially pursuing an all-talk format then later shifting to a hybrid talk and music format, hence the popular slogan - 'Come for the talk, stay for the music'.

Since 2001 the decision was taken to pursue an all talk format with the acquisition of the programmes such as 'Perkins On Line' and others joining its morning show 'Independent Talk'. The station later went on to add 'Dear Pastor', 'An Ounce of Prevention' .

Power 106FM plans to be Jamaica's first 24/7 all-talk radio station. With listeners to talk shows now at 70.2% of total radio listenership, research indicates that Power 106FM programmes dominate the airwaves from 5:30 in the morning until midnight. The station's free stream on the web at www.go-jamaica.com received 689,675 hits in one month, providing an excellent opportunity for our manufacturers and exporters to reach the international market. Listeners on the web during the 5:00am to 8:00pm time segment is also a phenomenal 66% of daytime listenership.
Our objective is to give listeners and advertisers complete freedom to express themselves, thereby contributing to our social, cultural, economic and intellectual development as a nation.

About AudioNow® Digital

AudioNow® Digital is a leading provider of highly innovative, in-language mobile apps for radio broadcasters around the world. Our Active Apps℠ turn radio into an interactive experience for both listeners and broadcasters.
За моќност 106 FM Јамајка

Моќ 106FM отиде на воздухот во декември 1992 година на почетокот на извршување на сите разговор формат потоа подоцна менувањето на хибридни разговор и музички формат, па оттука и популарниот слоган - "Дојди за разговор, се држат за музика".

Од 2001 година беше донесена одлука да ги извршуваат сите да зборуваат формат, со стекнувањето на програми како што се "Перкинс На линија" и други приклучувањето утро шоу "Независна Talk. Станицата подоцна отиде за да додадете "Почитувани пастор", "Унца на превенција.

Моќ 106FM планира да биде прв Јамајка 24/7 сите Разговор за радио станица. Со слушателите да се зборува емисии сега во 70,2% од вкупниот радио listenership, истражувања покажуваат дека моќта 106FM програми доминираат на звучните бранови од 05:30 наутро до полноќ. Слободен тек на станицата на нашата Интернет страница www.go-jamaica.com доби 689.675 хитови во еден месец, обезбедува одлична можност за нашите производители и извозници за да стигнат до меѓународниот пазар. Слушатели на интернет за време на 5:00-20:00 време сегмент е исто така феноменален 66% од дневната listenership.
Нашата цел е да им даде на слушателите и рекламни целосна слобода да се изразат, со што придонесува за нашите социјални, културни, економски и интелектуален развој како нација.

За AudioNow® Дигитални

AudioNow® Дигитални е водечки снабдувач на високо иновативни, во јазик мобилни апликации за радио радиодифузери од целиот свет. Нашата активна Apps℠ вклучите радиото во една интерактивна искуство и за слушателите и радиодифузери.
Прочитајте повеќе
Собери
4,4
Вкупно 208
5
4
3
2
1
Се вчитува...

Дополнителни информации

Ажурирано
17 јануари 2019
Големина
34M
Инсталации
10.000+
Тековна верзија
4.2.2
Потребен е Android
4.1 и понова
Оцена на содржината
Понудено од
ZenoRadio LLC
©2019 GoogleУслови на користење на сајтотПриватностПрограмериИзведувачиЗа Google|Локација: Соединети Американски ДржавиЈазик: македонски
Со купување на ставкава, работите со Google Payments и се согласувате со Условите на користење и Известувањето за приватност на Google Payments.