CODEX CONSTITUȚIONAL

Lucrare realizată de Ministerul Justiției în parteneriat cu Centrul de Drept Constituțional și Instituții Politice (CDCIP) din cadrul Facultății de Drept a Universității București,

"Scopul demersului nostru este de a pune la dispoziția specialiștilor, în primul rând a celor care lucrează la proiectul de revizuire a Constituției României, toate constituțiile din Uniunea Europeană, pentru a avea o bază relevantă de informare.

Din datele pe care le avem în prezent, acest proiect este unic la nivelul Uniunii Europene, fiind prima dată când un stat membru realizează un Codex care să cuprindă atât constituțiile traduse în limba naţională, cât și scurte prezentări ale acestora. Lucrarea a fost realizată de profesori universitari din cadrul Facultății de Drept a Universității București – Centrul de Drept Constituțional și Instituţii Politice (CDCIP), partenerii Ministerului Justiției în acest proiect, astfel încât să simplificăm cât mai mult accesul la informația esenţială."  Robert-Marius CAZANCIUC (Ministrul Justiție)

"Pe lângă traducerea în limba română a textului legilor fundamentale, oferim cititorului şi o scurtă prezentare a fiecăreia dintre cele 27 de constituţii după o structură comună: 1. scurt istoric; 2. raporturile dintre principalele autorităţi statale; 3. puterea judecătorească; 4. administraţia publică locală şi organizarea administrativă a teritoriului; 5. drepturile fundamentale; 6. raportul dintre dreptul naţional şi dreptul Uniunii Europene şi 7. controlul de constituţionalitate."  Prof. univ. dr. Ştefan DEACONU
Read more
Collapse
4.5
34 total
5
4
3
2
1
Loading...

Additional Information

Updated
July 30, 2015
Size
21M
Installs
1,000+
Current Version
1.3
Requires Android
2.2 and up
Content Rating
Everyone
Permissions
Offered By
Ministerul Justitiei
©2019 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.