Filter App

132

Beograd obiluje brojnim pozorištima, bioskopima, muzejima, galerijama, kulturnim centrima i zadužbinama koje svakodnevno imaju raznovrstan repertoar filmova, predstava, izložbi i manifestacija. S obzirom na potencijale Beograda, kroz sajtove i aplikacije su skoro u potpunosti iskorišćeni restorani i kafići, klubovi (nightlife) i brza hrana, dok su kultura i kulturne institucije samo negde dotaktnute. Razvijanje ovakve aplikacije će pomoći promovisanju kulture i kulturnih institucija, ali i obrazovanju korisnika/građana koji će na ovaj način saznati šta je to što Beograd nudi od kulture. Promocijom kulture na ovaj način pospešuje se i turistička ponuda grada, kao i sveukupan kvalitet života (u pogledu provođenja kvalitetnog slobodnog vremena) građana i građanki Beograda.

FilterApp korisniku donosi sve kulturne događaje nadomak prsta!

FilterApp je besplatna mobilna aplikacija namenjena promociji kulture i kulturnih događaja u Beogradu. Korisnik kroz aplikaciju ima pristup objedinjenim informacijama o svim aktuelnim kulturnim dešavanjima u Beogradu koja obuhvata sadržaje svih ustanova kulture (pozorišta, bioskope, muzeje, kulturne centre, galerije, ustanove kulture, zadužbine, koncertne dvorane, relevantne kulturne organizacije, itd.) – na jednom mestu. Korisnici putem svog naloga mogu napraviti svoju listu događaja koji ih interesuju i na taj način lako pratiti informacije o istim. Takođe postoji mogućnost “filtriranja” događaja - korisnici selektuju koju vrstu događaja ili institucije žele da posete, datum(e) kada to žele da učine i da li žele da poseta dođagaju bude besplatna - i FilterApp će prikazati samo događaje za koje je korisnik zainteresovan!

Ono što je naš tim inspirisalo da stvori FilterApp jeste potreba društva za jednim sistematizovanim skupom informacija o kulturnim događajima u Beogradu. Srpska prestonica je obogaćena obiljem kulturnih događaja namenjenih njenim građanima i posetiocima, međutim, u 2016. godini samo 2,7% ljudi svoje slobodno vreme je odvajilo na kulturne događaje. Manjak vidljivosti ovih sadržaja predstavlja jedan od uzroka njihove male posećenosti (putem odgovora učesnika ankete koju smo sproveli preko svoje Fejsbuk stranice i iz razgovora sa upravnim telima kulturnih ustanova, prepoznali smo da je glavni problem neposećenosti kulturnih događaja posledica upravo manjak njene vidljivosti). Ovaj problem, osim što utiče na stanovnike i posetioce Beograda, takođe utiče na institucije i ustanove kulture, ali i same umetnike koji svoje radove predstavljaju beogradskoj publici.
Kako bismo podstakli promociju i unapređenje kulturnih sadržaja u gradu, osmislili smo FilterApp koji će korisnicima omogućiti da lako, brzo i jednostavno pristupe svim relevantnim informacijama o kulturnoj ponudi Beograda.
Za kulturu je iz budžeta Republike Srbije u 2017. godini predviđeno oko 0,7% ukupnog budžeta Repubike. Verujemo da će se povećanjem atraktivnosti i posećenosti kulturnim ustanovama i institucijama koje su finansirane iz budžeta, povećati i pažnja nadležnih organa da prepoznaju ulogu kulture u svakodnevnom životu građana. Uključivanjem ovih ustanova u rad aplikacije takođe se podstiče i veća saradnja kulturnih ustanova i institucija sa civilnim sektorom, i publikom uopšte. Kroz aplikaciju će se obezbediti podaci koji mogu biti od važnosti za unapređenje rada kulturnih ustanova, kao što su broj zainteresovanih posetilaca ili vrsta sadržaja koje oni žele da posećuju.
Generalna društvena korist od postojanja FilterApp-a jeste to što će se poboljšati položaj koji kultura ima na listi prioriteta građana, ali i vlasti, što će rezultovati u većem ulaganju (finansijskom, ali i u pogledu truda i pažnje koja se posvećuje ovoj oblasti) u kulturu i njen razvoj. FilterApp će u početku obuhvatati kulturne sadržaje Beograda, ali nam je u planu da uskoro uspemo da obuhvatimo kulturne događaje na nivou Srbije.
Read more
4.9
132 total
5
4
3
2
1
Loading...

Additional Information

Updated
June 20, 2017
Installs
1,000+
Current Version
1.0
Requires Android
4.2 and up
Content Rating
Everyone
Interactive Elements
Shares Info
Permissions
Offered By
Filter App
©2018 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.