Речник - Fjalor

Translate the description into English (United States) using Google Translate?Translate the description back to Macedonian (North Macedonia)

Двонасочниот Македонско-албански и Албанско-македонски Речник се подготви по покренатата многу мудра и ценета иницијатива на Нансен Дијалог Центар – Скопје и Канцеларијата на високиот комесар за национални малцинства при ОБСЕ.
Овој Речник, кој содржи избран број лексеми, е грижливо направен првично да им послужи на најмладите, односно на учениците од основните училишта во Република Македонија, во кои се изведува настава по македонски јазик (во основните училишта со албански наставен јазик) и настава по албански јазик, како изборен предмет (во основните училишта со македонски наставен јазик). Но, сепак, Речникот е изготвен со цел да го олесни стекнувањето на албанскиот и /или македонскиот како немајчин или странски јазик и за поширок број корисници.

Fjalori dygjuhësh maqedonisht-shqip dhe shqip-maqedonisht është hartuar me iniciativën e organizatës joqeveritare Qendra Nansen Dialog – Shkup dhe Zyrës së Komisarit të Lartë për Pakicat Kombëtare të OBSE-së.
Të gjitha fjalët e përfshira në këtë fjalor janë përzgjedhur në mënyrë të veçantë dhe me shumë kujdes, për t`u shërbyer të rinjve-nxënësve të shkollave fillore të Republikës së Maqedonisë lidhur me lëndën e gjuhës maqedonase, si lëndë të obligueshme (në shkollat fillore në gjuhën shqipe) dhe lëndën e gjuhës shqipe, si lëndë zgjedhore (në shkollat fillore në gjuhën maqedonase). Megjithatë, ky fjalor është hartuar që të lehtësojë mësimin e shqipes dhe /ose maqedonishtes si gjuhë joamtare ose e huaj. Por jemi të mendimit se ky fjalor mund t`i shërbejë edhe një rrethi më të gjerë shfrytëzuesish.
Bidirectional Macedonian-Albanian and Albanian-Macedonian Dictionary prepare for the initiated very wise and appreciated the initiative of the Nansen Dialogue Center - Skopje and the Office of the High Commissioner on National Minorities OSCE.
The Dictionary, which contains a selected number of tokens is carefully made initially to serve the youngest or the pupils in the country in which the instruction is carried out in Macedonian language (in primary schools with Albanian language of instruction) and instruction in Albanian language as an optional subject (in primary schools with Macedonian language). However, dictionary is prepared in order to facilitate the acquisition of Albanian and / or Macedonia as non-native or foreign language for a wider number of users.

Fjalori dygjuhësh maqedonisht-shqip dhe shqip-maqedonisht është hartuar me iniciativën e organizatës joqeveritare Qendra Nansen Dialog - Shkup dhe Zyrës së Komisarit të Lartë për Pakicat Kombëtare të OBSE-së.
Të gjitha fjalët e përfshira në këtë fjalor janë përzgjedhur në mënyrë të veçantë dhe me shumë kujdes, për t`u shërbyer të rinjve-nxënësve të shkollave fillore të Republikës së Maqedonisë lidhur me lëndën e gjuhës maqedonase, si lëndë të obligueshme (në shkollat ​​fillore në gjuhën shqipe) dhe lëndën e gjuhës shqipe, si lëndë zgjedhore (në shkollat ​​fillore në gjuhën maqedonase). Megjithatë, ky fjalor është hartuar që të lehtësojë mësimin e shqipes dhe / ose maqedonishtes si gjuhë joamtare ose e huaj. Por jemi të mendimit se ky fjalor mund t`i shërbejë edhe një rrethi më të gjerë shfrytëzuesish.
Read more
Collapse
5.0
12 total
5
4
3
2
1
Loading…

What's New

* Подобрена компатибилност со Android Oreo.
--------------------
* Përmirësim i përputhshmërisë me Android Oreo.
Read more
Collapse

Additional Information

Updated
July 1, 2019
Size
5.4M
Installs
1,000+
Current Version
1.2.4
Requires Android
4.4 and up
Content Rating
Everyone
Permissions
Offered By
NDC Skopje
Developer
Bahar Mois no.4 1000 Skopje, Republic of Macedonia
©2021 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.