Агрохемиски калкулатор

Translate the description into English (United States) using Google Translate?Translate the description back to Macedonian (North Macedonia)

Апликацијата нуди можност за пресметување на потребите за азот, фосфор и калиум за различни растителни култури со цел да се постигне посакуванот принос.
За да можете да ја користите апликацијата треба да имате направено агрохемиска анализа на почвен примерок од Вашата површина за содржина на азот (%), лесно достапен фосфор (mg/100 g почва) и леснодостапен калиум (mg/100 g почва) во репрезентативен почвен примерок и да ја знаете висината на реално очекуваниот принос од дадена растителна култура одгледувана во специфични агроеколошки услови.
Како резултат на користењето на калкулаторот добивате информација за количината на азот, фосфор и калиум во kg/ha што треба да ги аплицирате на Вашата површина за постигнување на саканиот принос. Врз основа на добиената информација за количината на потребни хранливи материи можете да направите комбинација од различни видови на вештачки и органски ѓубрива преку кои културата ќе ги добие потребните колични на азот, фосфор и калиум.
Калкулаторот се корисити исклучително за некомерицијални цели и на сопствена одговорност на корисникот!

Поддржано до Еразмус+ проектот OER-arD број 2015-1-MK01-KA202-002855 www.oer-ard.mk

Supported by Erasmus+ project OER-arD number 2015-1-MK01-KA202-002855 www.oer-ard.mk
The application provides the opportunity to calculate the needs for nitrogen, phosphorus and potassium for various crops in order to achieve a desired yield.
To use the application you need to have done agrochemical analysis of soil sample from your surface nitrogen content (%), readily available phosphorus (mg / 100 g soil) and lesnodostapen Potassium (mg / 100 g soil) in a representative soil sample and learn the real amount of the expected yield of a crop grown in specific agro-ecological conditions.
As a result of using the calculator get information on the amount of nitrogen, phosphorus and potassium in kg / ha which should apply in your area to achieve the desired yield. Based on the information received to the amount of the nutrients you can do a combination of different types of artificial and organic fertilizers through which culture will obtain the necessary quantities of nitrogen, phosphorus and potassium.
Calculator use: exclusively for purposes nekomericijalni the sole responsibility of the user!

Supported by Erasmus + project OER-arD number 2015-1-MK01-KA202-002855 www.oer-ard.mk

Supported by Erasmus + project OER-arD number 2015-1-MK01-KA202-002855 www.oer-ard.mk
Read more
Collapse
Loading…

Additional Information

Updated
February 20, 2018
Size
7.3M
Installs
100+
Current Version
2.0
Requires Android
4.1 and up
Content Rating
Everyone
Permissions
Offered By
AUTOMATA
©2021 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.