Lako Sa Markom

Aplikacija je namenjena najpre deci sa komunikacijskim teškoćama čiji uzrok može biti autizam, afazije, cerebralna paraliza i dr. Mogu je koristiti i deca tipičnog razvoja kod kojih je neophodno stimulisati razvoj komunikacije od najranijeg uzrasta, čim dete počne da sklapa rečenice i da se uključuje u širu okolinu.

Cilj upotrebe ove aplikacije je da deci omogući snalaženje u svakodnevnim situacijama i stimuliše razvoj komunikacije sa roditeljima i okolinom. Osmišljena je tako da na zanimljiv način kroz situacione scenske priče prati redosled događaja i ponašanje u čestim situacijama kao što su: korišćenje prevoza, odlazak u park i kod lekara, lična higijena, proslava rođendana. Prilikom izrade scena uvažene su sve potrebe i zahtevi dece sa razvojnim smetnjama: jednostavnost likova i detalja, pastelne boje, razumljivost i kratak opis scena u formi zvučnog zapisa.

Ovakav tip aplikacije olakšava razumevanje događaja jer vizuelne animacije motivišu decu za rad i učenje. S obzirom na široku upotrebu i dostupnost mobilnih telefona i tablet računara kod roditelja, a samim tim i kod dece, ova aplikacija se može svakodnevno koristiti u navedenim situacijama (u parku, prevozu, kod lekara, na rođendanu i kod kuće).
Read more
Collapse
4.0
22 total
5
4
3
2
1
Loading…

What's New

Small bug fixes.
Read more
Collapse

Additional Information

Updated
July 14, 2017
Size
21M
Installs
1,000+
Current Version
1.2
Requires Android
2.3 and up
Content Rating
Everyone
Permissions
Offered By
NewTec Solutions Mobile
©2020 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.