Komunicira.me

Translate the description into English (United States) using Google Translate?Translate the description back to Macedonian (North Macedonia)

Знаковен јазик е апликација која ќе ја сруши комуникациската бариера помеѓу лицата со оштетен слух и остатокот од светот. Без разлика дали потребата за комуникација се јавува во рамките на некоја институција, транспортно средство или неформално окружување, оваа апликација им овозможува на сите да го научат знаковниот јазик, и да комуницираат со лицата со оштетен слух.

Оваа апликација е изработена од учесниците на Академијата за програмирање на Brainster, како дел од нивната едукација преку работа на реален проект. Новитетот кој Brainster го воведува од оваа година, е учесниците од Академијата за програмирање да изработат 3 апликации кои ќе помагаат во решавањето на одреден социјален проблем. Освен што луѓето на овој начин ќе учат, и ќе може да ги вметнат проектите во нивното портфолио исто така ќе придонесат и за заедницата.

Оваа апликација е изработена од учесниците на Академијата за програмирање: Марко Доновски, Оливер Божиновски, Горан Воиновски и Панче Димовски, во соработка со наставничката Викторија Волак и учениците Мимоза Далили и Филип Лефков од Државниот училишен центар за образование и рехабилитација „Партенија Зографски” Скопје - училиште за средно стручно образование на ученици со оштетен слух. Основна дејност на центарот е: образование, воспитување, рехабилитација, професионално и работно оспособување на учениците. Креирањето на оваа апликација беше поддржано од Националниот сојуз на глуви и наглуви на Македонија, а дигиталната содржина е креирана од NewMediaMk.

Brainster е иновативна компанија за едукација и кариерна трансформација која преку курсеви и Академии им овозможува на индивидуалците да дојдат до успешна кариера. Преку различните програми секој може да ги научи најбараните вештини за програмирање, маркетинг, дизајн и бизнис, па потоа да се поврзе со компании кои имаат потреба од најдобрите таленти.

www.komunicira.me

Znakoven jazik
Sign language is an application that will bring down the communication barrier between the deaf and the rest of the world. Whether you need communication occurs within an institution, vehicle or informal environment, this application allows everyone to learn sign language to communicate with deaf people.

This application is made by the participants of the Academy of programming Brainster, as part of their education by working on a real project. Brainster novelty which introduces this year's participants of the Academy of programming to develop 3 applications to assist in solving a social problem. Except that people in this way you learn, and you can incorporate projects in their portfolio will also contribute to the community.

This application is made by the participants of the Academy of programming Mark Donovska Oliver Bozinovski Goran Voinovski and Pance Dimovski, in cooperation with the teacher Victoria Volak and students Mimosa whether Philip Lefkov from the State School Center for Education and Rehabilitation "Partenija Zografski" Skopje - school for vocational education for students with impaired hearing. The main activity of the center is education, education, rehabilitation, vocational and vocational training of students. The creation of this application was supported by the National Association of the Deaf and Hard of Hearing of Macedonia, and digital content is created by NewMediaMk.

Brainster is an innovative company for education and career transformation through courses and Academies allows individuals to come to a successful career. Through various programs anyone can learn the most wanted skills in programming, marketing, design and business, and then connect with companies who need the best talent.

www.komunicira.me

Znakoven jazik
Read more
Collapse
5.0
87 total
5
4
3
2
1
Loading...

What's New

Оваа апликација е изработена од учесниците на Академијата за програмирање на Brainster.
Read more
Collapse

Additional Information

Updated
February 8, 2018
Size
59M
Installs
1,000+
Current Version
1.2
Requires Android
4.0.3 and up
Content Rating
Everyone
Interactive Elements
Users Interact
Permissions
Offered By
Goran Voinovski
©2019 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.