U pravu ste svi ako ste kao mi

Danas, dve hiljade godina posle Hrista, postoje hrišćani koji mažu pavlaku i kečap po glavi da bi se oslobodili crne magije. Drugi ne mogu da zamisle svoj život bez saveta astrologije ili razgovora sa mrtvima. Ima onih koji su odlučili da se izoluju za ceo život od uticaja sveta u ime traganja za svetošću. Jedni su spremni da umru za svoju veru dok, sa druge strane, postoje oni koji bi radije ubili u ime te iste religije. Postoje i oni koji se drže formi i običaja do krajnjih granica, a u stvari ne veruju ničemu i nikome. Tu su i oni koji se ne drže nikakvih formi i običaja, ni u šta ne veruju, ali se ipak smatraju hrišćanima. Danas imamo preko 2 000 varijacija na jedno isto hrišćanstvo. Svima je zajedničko jedno - čvrsto se drže svog stava i njime vrednuju sve oko sebe.
Da li je hrišćanstvo zaista toliko rastegljivo i fleksibilno da svako od gore pomenutih može nastaviti sa svojom praksom, a i dalje sebe smatrati sledbenikom Isusa Hrista? Da li je aktuelna hrišćanska pozornica rezultat manipulacije ili zaista svi putevi vode Bogu? Koliko svako od nas dopronosi manipulaciji drugih i sebe?
Najgori porok fanatika je njegova iskrenost.
Read more
Loading...

Additional Information

Eligible for Family Library
Eligible if bought after 7/2/2016. Learn More
Updated
November 26, 2014
Size
913k
Installs
1+
Current Version
1.0
Requires Android
1.6 and up
Content Rating
Everyone
Permissions
Offered By
New look entertainment doo
Developer
Grckoskolska 7, 21000 Novi Sad, Serbia
©2018 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.