NYTimes - Crossword

Нуди купувања во апликација
Да се преведе описот на македонски (Република Македонија) со „Преведи на Google“?Преведи го описот назад на англиски (Соединети Американски Држави)

Solve and enjoy the same puzzles printed in the daily newspaper in this app built by The New York Times.

Start playing with unlimited access to the daily puzzles for seven days. After that, subscribe for full access to The Crossword on your Android device and at NYTimes.com.


PLAY ANYWHERE
A subscription to The Crossword gives you access to our puzzles anywhere you care to solve them. Just create an account (or connect an existing one) and take your progress with you across any number of devices, or on the web at nytimes.com/crossword.

DAILY PUZZLE
The daily puzzle is released at 10 p.m. E.T. the evening before appearing in the paper. (6 p.m. E.T. on weekends). The puzzles get much harder as the week progresses; warm up with a Monday and try powering all the way through to the extra-large Sunday puzzle!

MINI PUZZLE
Mini puzzles are short, sweet and available every day without a subscription! Get a quick crossword fix when you don't have time for a full-size puzzle.

PUZZLE PACKS
Download these themed puzzles and add them to your collection. The first puzzle in each pack is free to play. We’re adding new content all the time, so check back often for new packs!

SUBSCRIPTION BENEFITS
Get unlimited access to the daily puzzles with a seven-day trial. Subscribers get access to hundreds of minis and over 20 years’ worth of classic puzzles from our archives. We offer an annual subscription at $39.95/year and a monthly subscription at $6.95/month. These will automatically renew unless canceled at least 24 hours prior to expiration, but you can disable this at any time from your Google Play account settings.

Questions? Suggestions? Issues? Please contact us at NYTCrossword@nytimes.com or through the feedback option in the app. Your feedback is important to us, and we’ll do our best to assist you.
Please note: A New York Times Crossword subscription does not include access to any other New York Times products, including but not limited to NYTimes.com or mobile news content, e-reader editions, Times Insider, or other apps on non-Android devices.
Реши и да ги уживаат истите загатки отпечатена во весникот во овој стан, изградени од страна на Њујорк Тајмс.

Започнете ја репродукцијата со неограничен пристап до весникот загатки за седум дена. После тоа, се претплатите за целосен пристап до крстозбор на вашиот Андроид уред и на NYTimes.com.


игра секаде
Претплата на крстозбор ви дава пристап до нашите загатки каде што се грижат да ги реши. Само создадете сметка (или поврзете постоечка) и да ги преземат вашиот напредок со вас во било кој број на уреди, или на интернет на nytimes.com/crossword.

дневна загатка
На дневна загатка е објавен на 10 p.m. E.T. Вечерта пред да бидат ставени во документот. (6 p.m. E.T. за време на викендите). На загатки се многу потешко како и неделата напредува; загрее со еден понеделник и да се обиде напојување на целиот пат низ на екстра-големи недела мозаик!

MINI СЛОЖУВАЛКА
Мини загатки се кратки, слатки и достапни секој ден без претплата! Добие брз крстозбор фикс кога немате време за загатка целосна големина.

СЛОЖУВАЛКА пакети
Преземање на овие тематските загатки и да ги додадете во вашата колекција. Првиот загатка во секој пакет е слободен да се игра. Ние сме додавање на нови содржини во секое време, па навратете често за нови пакети!

ПРЕТПЛАТА ПРИДОБИВКИ
Добијат неограничен пристап до дневниот загатки со судењето на седум дена. Претплатниците да добијат пристап до стотици Minis и повеќе од 20 години во вредност од класичен загатки од нашите архиви. Ние нудиме годишна претплата на 39,95 $ / година и месечна претплата од $ 6.95 / month. Тие автоматски ќе се обнови, освен ако не се откаже најмалку 24 часа пред истекот, но вие може да го оневозможите во секое време од вашиот Google Play поставките на сметката.

Прашања? Предлози? Прашања? Ве молиме контактирајте со нас на NYTCrossword@nytimes.com или преку опцијата за повратни информации во стан. Вашето мислење е важно за нас, а ние ќе се потрудиме да ви помогне.
Ве молиме запомнете: А претплата Њујорк Тајмс крстозбор не вклучува пристап до било кој други производи New York Times, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на NYTimes.com или мобилен вести содржина, е-читач изданија, тајмс Insider, или други апликации на не-Андроид уреди .
Прочитајте повеќе
Собери
3,7
Вкупно 1.923
5
4
3
2
1
Се вчитува...

Што е ново

Thanks for solving with the NYTimes Crossword app! Here's what's new in version 1.9.1 (610)
Some of you have generated huge streaks by solving each day’s puzzle before midnight - but we want to celebrate the fact that for many of us, it’s rewarding to solve three Monday or Tuesday puzzles in a row. So now we’re highlighting day of week streaks after you solve.

#Fun Fact
STREAK has appeared in the puzzle 19 times in the last 25 years, clued most often (and cleverly) as Run out of clothes?!
Прочитајте повеќе
Собери

Дополнителни информации

Ажурирано
18 јануари 2019
Големина
9,2M
Инсталации
500.000+
Тековна верзија
1.9.1
Потребен е Android
5.0 и понова
Оцена на содржината
Интерактивни елементи
Дигитални купувања
Производи во апликација
0,99 US$ - 39,99 US$ по ставка
Понудено од
The New York Times Company
©2019 GoogleУслови на користење на сајтотПриватностПрограмериИзведувачиЗа Google|Локација: Соединети Американски ДржавиЈазик: македонски
Со купување на ставкава, работите со Google Payments и се согласувате со Условите на користење и Известувањето за приватност на Google Payments.