HBD-ConflictApp

"Een persoon die ontwikkelt, ontdekt zichzelf en de ander"

"HBD-ConFlictApp" is een app voor conflictoplossing binnen communicatie. De app is gebaseerd op de HBD-methode ontwikkeld door Jurgen Toonen. HBD staat voor Herkennen Bezinnen Doen. Tevens is de app goed te gebruiken als (algemene) communicatiecursus.

De HBD-methode is ontworpen en gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van jezelf tijdens het proces van beter leren communiceren.

De methode helpt je ontdekken wie je echt bent en hoe je over je ware zelf kunt communiceren naar anderen. Hierbij ontdek je ook wie de ander is.

Basis HBD-methode.
Gebaseerd op meer dan 25 jaar ervaring met pastorale counseling is deze assertiviteitsmethode ontwikkeld om snel en effectief conflicten op te lossen of te voorkomen. De methode kent maar drie fases. Wat makkelijk te onthouden is en eenvoudig bruikbaar bij een lopend of een ophanden zijnde conflict.

De basis van de cursus is gelegd tijdens 25 jaar pastoraat, onderzoek en kennis van communicatiewetenschap, andere bestaande methodes en dergelijke cursussen; naast persoonlijke ervaring in crisisverwerking en conflicten. Pedagogiek, vakdidactiek en onderwijsvaardigheden opgedaan aan de lerarenopleiding als docent aardrijkskunde en geschiedenis, zijn er ook in verwerkt.

Redenen ontwikkeling HBD-methode en app.
Er was behoefte aan een eenvoudiger toepasbare en meer toegankelijkere methode. Andere methodes waren vaak te complex. 5 tot 11 stappen onthoudt niet zo makkelijk en zijn daarmee minder toepasbaar als alleen maar 3 stappen. Zit je in een conflict of crisis dan heb je snel toepasbaar gereedschap nodig. Want hoe sneller een conflict zich oplost, hoe minder kans dat het uit de hand loopt (escalatie).

Een andere bonus van HBD, is dat onderliggende problemen worden aangepakt. Zoals projectie, eigenwaarde, onverwerkt verleden, enzovoort. De "normale" cursussen snijden die diepte niet voldoende aan en soms helemaal niet. Reden hiervoor is dat het niet te therapeutisch moet worden, ondanks dat deze diepere lagen, 80% van de conflicten veroorzaken. Het gevolg is dat deze methodes en cursussen niet goed toepasbaar zijn want de onderliggende lagen voorkomen dat juist. Vergelijkbaar met diëten zonder te kijken naar onderliggende problemen gerelateerd aan eigenwaarde of zelfbeeld, vaak de drijfveer achter emotioneel eten. De HBD- methode is juist ontwikkeld om deze diepere lagen bloot te leggen, in kaart te brengen welke rol ze spelen in huidige conflicten en hoe daarmee om te gaan.

80% van de conflicten lossen snel op:
Naar ervaring lost ongeveer 80% van de conflicten redelijk snel op. De rest zijn zogenaamde complexe conflicten en hebben meer tijd nodig. Natuurlijk sommige conflicten zullen nooit oplossen. Met name omdat conflictpartijen weigeren vanwege verschillende redenen. de HBD-methode laat ook zien hoe hier mee om te gaan.

Relatiewijzer:
Daarom bevat de app tevens een relatiewijzer met 15 criteria als een soort meetlat voor hoe een gezonde relatie eruit ziet, gecombineerd met gezonde open communicatie. De relatiewijzer is ook toegevoerd voor slachtoffers van narcistische bezetting, die niet weten of zeer onzeker zijn over hoe zo’n gezonde relatie en communicatie er uitziet. Deze methode en app kan helpen om een gezonde sociale omgeving te ontwikkelen.

Voor iedereen
Iemand hoeft niet in een crisis te zitten om wat aan deze methode en app te hebben. De omstandigheden zijn echter minder heftig als bij een echte crisis, maar de principes en de valkuilen met betrekking tot communicatie en conflicten blijven dezelfde. Iedereen heeft wel behoefte aan verbetering van communicatie met relaties of anderen.

Veel succes!

groetjes
Jurgen
Read more
Collapse
Loading…

What's New

Thank you for using our app!
We made some improvements, like speed & reliability, so the experience now is even better.
Read more
Collapse

Additional Information

Eligible for Family Library
Eligible if bought after 7/2/2016. Learn More
Updated
May 13, 2020
Size
37M
Installs
10+
Current Version
Dougie 3.2.10
Requires Android
4.4 and up
Content Rating
Everyone
Permissions
Offered By
Jurgen M.J. Toonen
Developer
Boeckstaetehof 554 6543 HC Nijmegen The Netherlands
©2021 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.