Да се преведе описот на македонски (Република Македонија) со „Преведи на Google“?Преведи го описот назад на англиски (Соединети Американски Држави)

The only Rationalist, Humanist Tamil Daily in the world, is unique in its nature and service. It was founded by the greatest social revolutionary Thanthai Periyar E.V.Ramasami. It serves to secure socio-economic equality to the suppressed and downtrodden through Social Justice, emancipation of women, eradication of all sorts of birth based discrimination, annihilation of superstitious rites and rituals perpetuated in the name of religion, god and gaste. Its mission right from 1935 is to make people develop the scientific temper, spirit of inquiry, humanism and reform as adumbrated in Art.51-A(h) of the Constitution of India. "Viduthalai" was the first daily which introduced Tamil reformed script. Its achievements against blind faiths and monopoly of all kinds in social, economic and cultural spheres are highly commendable. it is neither a commercial nor a political daily, but a social, rational, humanist daily, The galaxy of its past editors includes eminent people like Centenarian of this year Arignar Anna (C.N.Annadurai), late Chief Minister of Tamil Nadu and Annai E.V.R Maniammaiyar. the internet edition of this daily is read throughout the world.
Единствениот рационалист, хуманистички Тамилските Дејли во светот, е уникатен по својата природа и услуги. Таа е основана од страна на најголемите општествено-револуционерен Thanthai Periyar EVRamasami. Таа служи да се обезбеди социо-економска еднаквост на потиснатите и тормозен преку социјална правда, еманципација на жените, искоренување на сите видови на дискриминација врз основа на раѓање, уништувањето на суеверните ритуали и обреди овековечен во име на религијата, Бог и gaste. Нејзината мисија десно од 1935 е да ги натера луѓето да се развие научни темперамент, духот на истрага, хуманизмот и реформи, како adumbrated во Art.51-A (ж) од Уставот на Индија. "Viduthalai" е првиот весник што воведе Тамилските реформира скрипта. Достигнувања против слепи вери и монополот на сите видови во општествениот, економскиот и културниот живот се многу пофалби. тоа не е ниту комерцијални ниту една политичка секојдневно, туку општествено, рационално, хуманист дневно, галаксија од своето минато уредници вклучува еминентни луѓе како стогодишен на оваа година Arignar Ана (CNAnnadurai), кон крајот на Главниот министер на Тамил Наду и Annai EVR Maniammaiyar . на интернет изданието на овој дневен се чита низ целиот свет.
Прочитајте повеќе
4,5
Вкупно 157
5
4
3
2
1
Се вчитува...

Дополнителни информации

Ажурирано
06 февруари 2014
Големина
995k
Инсталации
5.000+
Тековна верзија
1.0
Потребен е Android
2.3 и понова
Оцена на содржината
Интерактивни елементи
Корисничка интеракција, Дигитални купувања
Понудено од
The Periyar Self-Respect Propaganda Institution
Програмер
New No. 84/1, Old No. 50, EVK Sampath Road, Egmore, Chennai, Tamil Nadu 600007
©2018 GoogleУслови на користење на сајтотПриватностПрограмериИзведувачиЗа Google|Локација: Соединети Американски ДржавиЈазик: македонски
Со купување на ставкава, работите со Google Payments и се согласувате со Условите на користење и Известувањето за приватност на Google Payments.