Javna ustanova "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo" ima javna ovlaštenja u pogledu donošenja općih akata, rješavanja o pravima radnika za vrijeme privremene nezaposlenosti, javnih evidencija i izdavanja uvjerenja u vezi sa nezaposlenošću.

Djelatnost Javne ustanove "Služba za zapošljavnje Kantona Sarajevo" određena je Zakonom o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba (2001. godina) i Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba (2005. i 2008. godina), te Zakonom o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba u Kantonu Sarajevo (2004. godina).

U skladu sa navedenim zakonima Javna ustanova «Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo»- Sarajevo ima javna ovlaštenja u pogledu donošenja općih akata, rješavanja o pravima radnika za vrijeme privremene nezaposlenosti, javnih evidencija i izdavanja uvjerenja u vezi sa nezaposlenošću.
Read more
Collapse
Loading…

What's New

Poboljsanja prikaza i omogucavanje pretrage
Read more
Collapse

Additional Information

Updated
December 15, 2017
Size
2.1M
Installs
10,000+
Current Version
1.0.7
Requires Android
4.0 and up
Content Rating
Everyone
Permissions
Offered By
digITarija d.o.o. Sarajevo, Bosnia and Herzegovina
Developer
Zmaja od Bosne 14c, 71000 Sarajevo, Bosnia and Herzegovina
©2022 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersAbout Google Play|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.