1K+
Downloads
Content rating
Everyone
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image

About this app

A Velemjáró alkalmazás célja a magyar nyelvhasználat előmozdítása Szlovákiában. Segédeszköz nyelvi jogaink érvényesítéséhez. Településtár, települési hibabejelentő, szószedet és közérthető útmutató a hétköznapi ügyintézéshez, rengeteg hasznos információval.

TELEPÜLÉSTÁR
Térképen vagy listában böngészhet és kereshet a települések között. Megtalálja legfontosabb adataikat: a polgármesteri hivatalok elérhetőségeit, önkormányzataik összetételét, statisztikai adataikat, történelmi neveiket, híres szülötteiket, stb.

NYELVHASZNÁLATI ÚTMUTATÓ
Tájékozódhat a magyar nyelv használatának jogszabályban biztosított lehetőségeiről. Választ kaphat a kisebbségi nyelvhasználat kapcsán leggyakrabban felmerülő kérdésekre. Megtekintheti a vonatkozó jogszabályokat, amelyek szövegét megmutathatja a nyelvhasználati jogait biztosítani vonakodó hivatalnokoknak is.

NYELVHASZNÁLATI JOGSÉRTÉS BEJELENTÉSE
Fénykép csatolásával bejelentheti, ha a magyar nyelvhasználatot érintő törvénysértést tapasztal, vagy a közigazgatási szervek nem biztosították anyanyelvének használatát. Bejelentése elintézésének állapotát is nyomon követheti és hozzászólást is fűzhet hozzájuk.

KÖZTERÜLETI PROBLÉMÁK BEJELENTÉSE
Ha Ön magyarlakta településen él, könnyedén dokumentálhatja és fénykép csatolásával magyarul bejelentheti a lakókörnyezetében tapasztalt problémákat. A bejelentéseket az illetékes városi vagy községi hivatalnak továbbítjuk, amely azokat közvetlenül kezeli.

SZÓSZEDET
A leggyakrabban előforduló szlovák közigazgatási kifejezések helyes magyar megfelelőire gyorsan rákereshet. Ezzel könnyebbé válik hivatali ügyeinek magyar nyelvű intézése, beadványainak magyar nyelven történő megfogalmazása.

ÜGYINTÉZÉSI ÚTMUTATÓ
Tájékozódhat a hivatali ügyintézéssel kapcsolatos fontosabb tudnivalókról. Közérthető és magyar nyelvű leírást talál az egyes ügymenetekről, eljárási szabályokról, határidőkről és díjszabásokról.

JOGSZABÁLYOK
Fontosabb törvények rendelkezéseit elolvashatja magyarul és szlovákul. A jogszabályok szövegében a két nyelv között egyetlen ujjmozdulattal sorszinkronizáltan váltani tud.


Az alkalmazás teljesértékű működéséhez internetkapcsolat és a bejelentések pontos lokalizációja érdekében a helyadatok használata szükséges.

A Velemjáró alkalmazásban megjelenített tartalmat részben a velemjaro.sk honlapon is elérheti.

A jövőben esedékes frissítések során az alkalmazás új funkciókkal történő bővítését tervezzük. Az alkalmazással kapcsolatosan a felhasználók véleményét és visszajelzését is várjuk, így természetesen az Ön tapasztalataira és jobbító szándékú javaslataira is kíváncsiak vagyunk, amit az admin@velemjaro.sk címen keresztül oszthat meg velünk.
Updated on
Feb 11, 2019

Data safety

Developers can show information here about how their app collects and uses your data. Learn more about data safety
No information available

What's new

Hibajavítások