Bitcoin Wallet

Да се преведе описот на македонски (Република Македонија) со „Преведи на Google“?Преведи го описот назад на англиски (Соединети Американски Држави)

Have your Bitcoins always with you, in your pocket! You pay by quickly scanning a QR-code. As a merchant, you receive payments reliably and instantly. Bitcoin Wallet is the first mobile Bitcoin app, and arguably also the most secure!


FEATURES

• No registration, web service or cloud needed! This wallet is de-centralized and peer to peer.
• Display of Bitcoin amount in BTC, mBTC and µBTC.
• Conversion to and from national currencies.
• Sending and receiving of Bitcoin via NFC, QR-codes or Bitcoin URLs.
• Address book for regularly used Bitcoin addresses.
• When you're offline, you can still pay via Bluetooth.
• System notification for received coins.
• Sweeping of paper wallets (e.g. those used for cold storage).
• App widget for Bitcoin balance.


CONTRIBUTE

Bitcoin Wallet is open source and free software. License: GPLv3
https://www.gnu.org/licenses/gpl-3.0.en.html

Our source code is available at GitHub:
https://github.com/bitcoin-wallet/bitcoin-wallet

Translations are managed via Transifex:
https://www.transifex.com/bitcoin-wallet/bitcoin-wallet/


TESTIMONIALS

• Many mobile wallets base their code on Bitcoin Wallet. Examples: blockchain.info and BTCX.
• Recommended by BitPay.


Use at your own risk!
Дали вашиот Bitcoins секогаш со вас, во вашиот џеб! плаќаат со брзо скенирање на QR-кодот. Како трговец, ќе добиете исплати сигурно и веднаш. Bitcoin паричник е првиот мобилен стан Bitcoin, и веројатно, исто така, повеќето сигурно!


функции

• Не регистрација, веб сервис или облак е потребно! Овој паричник е де-централизиран и пер се воспостави.
• Екран на Bitcoin износ во БТК, mBTC и μBTC.
• Конверзија до и од националните валути.
• Испраќање и примање на Bitcoin преку NFC, QR-кодови или Bitcoin адреси.
• Адресар за редовно се користи Bitcoin адреси.
• Кога сте офлајн, се уште може да се плати преку Bluetooth.
• известување систем за примени пари.
• Убедливо хартија паричници (на пример, оние што се користат за ладилници).
• App графичка контрола за Bitcoin рамнотежа.


ПРИДОНЕСЕТЕ

Bitcoin паричник е со отворен код и за слободен софтвер . Лиценца: GPLv3
https://www.gnu.org/licenses/gpl-3.0.en.html

Нашите изворниот код е достапен на Github:
https://github.com/bitcoin-wallet/bitcoin-wallet

Преводите се управува преку Transifex:
https://www.transifex.com/bitcoin-wallet/bitcoin-wallet/


РЕКОА

• Многу мобилни паричници ги засноваат своите кодот на Bitcoin паричник. Примери: blockchain.info и BTCX.
• Препорачана од BitPay.


Употреба на ваш сопствен ризик!
Прочитајте повеќе
4,0
Вкупно 19.097
5
4
3
2
1
Се вчитува...

Што е ново

v6.33

* Fix rarely occurring crash when backing up the wallet.

v6.31-v6.32

* Support Android 9.0 (Pie).
* Remove link to Google+ community.
* Remove menu entry for donations.

v6.29-v6.30

* The app now builds reproducible.

v6.27-v6.28

* Use the Room Persistence Library for access to the address book database.

v6.25-v6.26

* Update translations from Transifex.

v6.24

* Use live exchange rates, rather than 24h-averages.
Прочитајте повеќе

Дополнителни информации

Ажурирано
11 ноември 2018
Големина
3,1M
Инсталации
1.000.000+
Тековна верзија
6.33
Потребен е Android
4.4 и понова
Оцена на содржината
Понудено од
Bitcoin Wallet developers
©2018 GoogleУслови на користење на сајтотПриватностПрограмериИзведувачиЗа Google|Локација: Соединети Американски ДржавиЈазик: македонски
Со купување на ставкава, работите со Google Payments и се согласувате со Условите на користење и Известувањето за приватност на Google Payments.