5K+
Downloads
Content rating
Everyone
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image

About this game

Az alkalmazás öt különböző nyelvi játékot foglal magába, így változatos szórakozást nyújt. Minden játék több nehézségi fokozaton játszható, így kortól és jelnyelvi tudástól függetlenül minden gyerek találhat benne sikerélményt és kihívást.

A Kvízjátékban a látott jel jelentését kell kiválasztani négy lehetséges válasz közül. A Jelkertész az ismert akasztófajáték jelnyelvi változata, ahol egy kis fát kell megvédeni leveleinek elvesztésétől. A Memória és a Nefelejcs a szókincs mellett a vizuális és verbális memóriát is fejleszti. Az alkalmazás része még egy képes Jelnyelvi szótár, amelyben böngészni, és egy konkrét jelet megkeresni egyaránt kényelmesen lehet. A Mutogéppel és a Névkeresővel a fonomimikai ABC használatával ismerkedhettek meg, míg a jelelt Mesék és történetek pedig klasszikusokkal és mindennapi történetekkel mutatják be a jelnyelv folyamatos kommunikációban történő használatát. A mesék ráadásul jelelésre buzdító kis feladatokkal egészülnek ki, hogy ne csak a passzív szókincsetek bővüljön, hanem ki is próbálhassátok, milyen a kezeitekkel gondolatokat formálni. A történetekhez pedig szövegértési kérdések kapcsolódnak, ezzel tartva fenn a figyelmet, fejlesztve a kommunikációs készségeket, memóriát.

Az alkalmazás a magyar jelnyelv leggyakoribb szavai közül dolgoz fel 300-at, olyan témaköröket járva körül, mint a család, öltözködés, időjárás, étkezés, és az állatvilág. Emellett természetesen az időfogalmak és a számok is részét képezik a bemutatott jelkincsnek. Minden szónál csak egy jelváltozatot mutatunk be, mivel a kisebb gyerekeknek még nehézséget jelenthet, összezavaró lehet a többféle „helyes megoldás”, a többféle változat párhuzamossága. Ezekben az esetekben igyekeztünk azt a jelváltozatot alkalmazni, amelyik a magyar hangzó beszéd alapján könnyebben érthető és megjegyezhető. A későbbiekben több alkalommal bővítjük majd az alkalmazás jelkészletét, további gyakran használt témakörök jelkincsével.

A kihívások és a jelvények folyamatos megerősítést, motivációt biztosítanak a gyerekek számára, és ösztönzik a gyerekeket az újabb és újabb játékok és nehézségi fokozatok kipróbálására. Mindez ráadásul barátságos és letisztult grafikával és egyszerű kezelhetőséggel párosul.

Ha tetszik az alkalmazásunk, örülnénk, ha jó minősítéssel értékelnéd!

Javaslataidat és ötleteidet is örömmel fogadjuk a hallatlan.foundation@gmail.com email címen!

Jó tanulást, vidám JELESkedést kívánunk!

Az alkalmazást elsősorban táblagépekre terveztük, de érdemes lehet nagyobb kijelzővel rendelkező telefonokra is telepíteni.
Updated on
Jan 30, 2015

Data safety

Developers can show information here about how their app collects and uses your data. Learn more about data safety
No information available

What's new

Megújult kvíz a könnyebb értelmezhetőség érdekében.
Plusz 100 új kifejezés + rajz.
Hibajavítások (Facebook megosztás).