Translate the description into English (United States) using Google Translate?Translate the description back to Hungarian (Hungary)

A VírusRadar a felhasználók védelmére és a koronavírus megállítására tervezett mobilalkalmazás, amely az egymás közelében hosszabb időn át tartózkodó, és az alkalmazást futtató mobil eszközök egymáshoz viszonyított távolságát méri és rögzíti Bluetooth technológia segítségével. Az alkalmazás célja, hogy a járványügyi szakemberek gyorsabban és alaposabban feltárhassák, hogy a bizonyítottan fertőzött személyek kikkel kerültek kapcsolatba az elmúlt 14 napban.

Az alkalmazás Bluetooth segítségével kommunikál a többi közelben lévő, az alkalmazást futtató felhasználóval. A fertőzés szempontjából releváns, a távolságra és az időtartamra vonatkozó, adatokat 14 napig tárolja az alkalmazás titkosított és anonimizált formátumban.

Ha egy felhasználó megfertőződik a vírussal, a járványügyi szakemberek megkérik, hogy ossza meg az alkalmazás által gyűjtött adatokat, így segítve őket abban, hogy könnyebben beazonosítsák a vele kapcsolatba került többi felhasználót. A járványügyi kontaktkutatási eljárás során az adatokat tároló központ zárt rendszerben visszafejti a titkosított készülékazonosítókat a naplózott bejegyzésekből, és a telefonszámokhoz kizárólagos hozzáférést biztosít a szakhatóság részére. A szakemberek ezután értesítik a felhasználókat arról, hogy egy bizonyítottan COVID-19 fertőzöttel kerültek kapcsolatba, és tájékoztatják arról, hogy milyen szükséges lépéseket kell megtennie (pl. házi karantén, tünetek figyelése, esetleg orvosi vizsgálatok elvégzése). Az eljárás során a fertőzött felhasználó nevét és adatait nem fedik fel a kontaktok számára.

A felhasználók adatai teljes biztonságban vannak. A felhasználóról gyűjtött egyetlen személyes adat a telefonszáma, amelyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium háttérintézményeként működő Kormányzati Informatikai és Fejlesztési Ügynökség nagy biztonságú szerverein tárolunk, és csak a felhasználó hozzájárulásával, valamint kizárólag a felhasználó megfertőződése esetén használunk fel kontaktkutatás céljából.

Minden felhasználó személyesen is hozzájárul a hatékonyabb védekezéshez a vírus terjedése ellen. Minél többen használják az alkalmazást, annál jobb eséllyel, gyorsabban és eredményesebben tudunk védekezni a vírus terjedése ellen.

További információ: https://virusradar.hu
VirusRadar is a mobile application designed to protect users and stop the corona virus, which measures and records the relative distance between mobile devices that have been in close proximity for a long time and running the application using Bluetooth technology. The app is designed to allow epidemiologists to more quickly and thoroughly identify who individuals with proven infection have been in contact in the past 14 days.

The application uses Bluetooth to communicate with other nearby users running the application. Distance and duration data relevant to infection are stored for 14 days in encrypted and anonymized format.

If a user becomes infected with the virus, epidemiologists will ask you to share the data collected by the application, helping them to more easily identify other users who have come in contact with it. During the epidemiological contact investigation procedure, the data storage center decrypts the encrypted device IDs from the logged entries in a closed system and provides exclusive access to the telephone numbers to the authority. Professionals will then notify users that they have been exposed to a proven COVID-19 infection and inform them of the steps they need to take (eg, home quarantine, monitoring for symptoms, and possibly medical examinations). During the procedure, the name and details of the infected user will not be revealed to the contacts.

User data is completely secure. The only personal data collected about the user is the telephone number, which is stored on the high-security servers of the Government Informatics and Development Agency, which acts as the backbone of the Ministry of Innovation and Technology, and is only used for contact research with the user's consent.

Each user personally contributes to a more effective defense against the spread of the virus. The more people use the application, the better chance we can defend against the spread of the virus faster and more effectively.

More information: https://virusradar.hu
Read more
Collapse
3.3
463 total
5
4
3
2
1
Loading…

Additional Information

Updated
May 15, 2020
Size
12M
Installs
100,000+
Current Version
1.0.0
Requires Android
5.0 and up
Content Rating
Everyone
Permissions
Offered By
Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
©2021 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.