xEco Polen

10K+
Downloads
Content rating
Everyone
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image

About this app

Prikaz podataka o koncentracijama alergenog polena u državnoj mreži stanica Republike Srbije.

Koncentracije 26 vrsta alergenog polena u vazduhu prate se na 25 mernih mesta u okviru nacionalne mreže za monitoring polena, u periodu od početka februara do kraja oktobra, dok traje polinacija u našim klimatskim uslovima.

Važna napomena: Ukoliko koristite operativni sistem Android 8 aplikacija neće moći da se startuje. Deinstalirajte je i u vašem Chrome browseru idite na adresu https://xeco.info/xeco/polen . Na dnu će vam se pojaviti dugme "Instaliraj". Sada ponovo imate ikonicu xEco Polen. Slično, sa novijim telefonima Xiaomi koji imaju sakriven donji meni za navigaciju, dolazi do blokiranja pristupa aplikaciji u full screen režimu. Ponovo instalirajte aplikaciju na gore navedeni način.

Kvalitativno i kvantitativno određivanje alergenog polena u vazduhu radi se manuelnom metodom, na osnovu čega se izračunava Indeks zasićenosti vazduha alergenim polenom, za svaki alergen. Vrsta sa najvećim indeksom izračunatim na pojedinačnoj lokaciji definiše ukupni indeks za to merno mesto.
Updated on
Mar 23, 2022

Data safety

Safety starts with understanding how developers collect and share your data. Data privacy and security practices may vary based on your use, region, and age. The developer provided this information and may update it over time.
No data shared with third parties
Learn more about how developers declare sharing
No data collected
Learn more about how developers declare collection