Skriv svenska

Contains ads
10K+
Downloads
Content rating
Everyone
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image

About this app

Den här applikationen är till för att du ska kunna träna svensk grammatik. Om du vill gå tillbaka till föregående skärm så använder du bakåtpilen i applikationen, alltså inte bakåtpilen i webbläsaren. Det finns ofta en hjälpknapp. När du klickar på den får hjälp utifrån var någonstans i applikationen du befinner dig.

Steg 1 är att du klickar på den blåa cirkeln ”Börja här”. Då får du fram nästa bild där du i dagsläget kan välja om du vill träna på substantiv, verb, adjektiv eller pronomen. I framtiden blir det fler valmöjligheter.

Om du inte vet vad dessa ord betyder, så klickar du på Hjälp. Då får du upp en kort genomgång av vad orden betyder. I hjälp-skärmen kan du klicka på Öva. Då får du en kort övning för att testa att du har förstått.

Applikationens blåa bakåtpil tar dig tillbaka. Och så väljer du om du vill träna på substantiv, verb, adjektiv eller pronomen. Beroende på ditt val så får du sen ytterligare val. Efter ett par val så är du framme vid själva träningen.

Träningen går till så att applikationen ger dig ett ord som du ska böja på korrekt sätt, exempelvis bor – bodde. Skriv det korrekta ordet och klicka på Rätta eller tryck på Enter. Skriver du rätt så får du ett poäng och ett nytt ord kommer fram. Om du svarade fel, så visar applikationen det korrekta ordet. Skriv det korrekta ordet och rätta. Behöver du hjälp här så klickar du på det övre lilla frågetecknet.

Det finns också en svensk flagga-en pil-ett frågetecken. Klickar du på det här frågetecknet så kan du välja att översätta ordet. Det finns drygt 100 språk att välja mellan.
Updated on
Jun 30, 2019

Data safety

Developers can show information here about how their app collects and uses your data. Learn more about data safety
No information available

What's new

Nya versioner