MARDI Kelulut

Program penyelidikan dan pembangunan teknologi penternakan lebah kelulut telah dimulakan pada tahun 1990. Pada masa itu lebah kelulut hanya digunakan sebagai agen pendebungaan sahaja. Melihat kepada potensi lebah kelulut boleh menghasilkan madu yang banyak, maka satu program telah diaktifkan untuk mengkaji perilaku lebah kelulut. Pada tahun 2008 program ini telah memberikan hasil dua spesies kelulut (Trigona itama, Trigona thoracica) yang dapat mengeluarkan hasil 1kg sebulan. Penyelidikan tidak terhenti begitu sahaja apabila penyelidikan mengenai pemecahan koloni berjaya dilakukan pada tahun 2010. MARDI juga melakukan kajian untuk melihat khasiat madu lebah kelulut. Diantara maklumat yang disediakan di dalam aplikasi ini ialah:

- Pengecaman Lebah kelulut
- Teknik Pemindahan Koloni
- Teknik Penuaian Madu
- Penyediaan sarang kotak lebah kelulut
- Permohonan Kursus
- Video Lebah Kelulut dan
- Hubungi Pakar
Read more
Collapse
4.4
137 total
5
4
3
2
1
Loading...

What's New

Tambahan maklumat spesis kelulut.
Tambahan maklumat kelakuan dan kasta
Tambahan maklumat pemangsa dan perosak
Kemaskini maklumat permohonan kursus
Tambahbaik antaramuka pengguna
Read more
Collapse

Additional Information

Updated
November 30, 2017
Size
58M
Installs
5,000+
Current Version
3.0.0
Requires Android
4.1 and up
Content Rating
Everyone
Permissions
Offered By
MARDI Apps
©2020 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.