MCG Info (Malaysia Coast Guard Information) adalah satu aplikasi yang telah dibangunkan secara dalaman oleh Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM). Aplikasi ini merupakan saluran alternatif penyampaian maklumat daripada agensi kepada seluruh rakyat Malaysia. Aplikasi ini terdiri daripada 4 modul utama iaitu:

Utama
Modul yang memberikan maklumat fungsi APMM dan tips keselamatan di laut

Berita, Tender & Siaran Media
Berita-berita berkaitan APMM, tawaran tender dan siaran media

Pejabat-pejabat APMM
Maklumat berkenaan semua pejabat-pejabat APMM seluruh Malaysia; alamat, no. telefon dan lokasi

Ramalan Pasang Surut
Maklumat pasang surut air laut menggunakan perkhidmatan data atas talian yang disediakan oleh Jabatan Ukur Dan Pemetaan Malaysia (JUPEM). Pengguna akan disediakan dengan maklumat pasang surut hari ini dan esok mengikut stesen-stesen pemetaan JUPEM

Ramalan Cuaca Perairan Malaysia
Maklumat ramalan berdasarkan senarai perairan negara yang merangkumi ramalan cuaca pada waktu pagi, tengahari dan malam. Juga terdapat maklumat berkenaan arah angin, kelajuan angin dan ketinggian ombak yang sangat berguna untuk semua aktiviti di laut. Data ramalan ini disediakan oleh Jabatan Meteorologi Malaysia secra atas talian.
Read more
Collapse
4.2
51 total
5
4
3
2
1
Loading...

What's New

Kemaskini melibatkan
- Ramalan pasang surut untuk hari semasa dan 6 hari ke hadapan
- Code cleaning to improve performance and Bugs fixed
Read more
Collapse

Additional Information

Updated
August 15, 2018
Size
15M
Installs
5,000+
Current Version
1.1.1
Requires Android
4.0.3 and up
Content Rating
Everyone
Permissions
Offered By
GOVERNMENT OF MALAYSIA
©2019 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.