Dok nije kasno

“Dok nije kasno” je deo projekta „Vatreno oružje i rodno zasnovano nasilje: u susret kulturi odgovornog posedovanja oružja“ bavi se vezom između posedovanja oružja i rodno zasnovanog nasilja u Srbiji.

Deo je medijskog programa koji finansira Evropska unija preko delegacije EU u Srbiji, a obuhvata izradu tri dokumentarne TV emisije koje se emituju na RTV Vojvodine, kao i izradu internet sajta i dve android aplikacije, za čiju je izradu zaslužna Playground produkcija.

Cilj projekta je ukazati na vezu izmedju ilegalnog posedovanja oružja i njegove nesavesne upotrebe, pogotovo u rodno zasnovanom nasilju, uz osvrt na istorijski kontekst, pravne okvire i praktičnu primenu novog Zakona o oružju i municiji.

Srbija nema jasno razrađenu nacionalnu strategiju niti akcione planove u oblasti nasilja u porodici i kontrole oružja, te ne postoji sveobuhvatna politika koja bi se bavila ovim oblastima.

Želimo na ukaženo na probleme sa kojima se Srbija suočava kada je u pitanju rodno zanovano nasilje, te da promovišemo odgovorno držanje i upotrebu oružja, kako bismo živeli u bezbednom okruženju.
Read more
4.3
6 total
5
4
3
2
1
Loading...

Additional Information

Updated
July 20, 2016
Size
2.6M
Installs
50+
Current Version
1.0
Requires Android
4.1 and up
Content Rating
Everyone
Permissions
Offered By
Playground Production
©2018 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.