IZZIV 22

App IZZIV 22 je nastal kot odgovor na izziv današnjega časa, ki prehiteva samega sebe. Prenatrpanost informacij in dražljajev se je v novem tisočletju izjemno povečala. Posledično je zelo težko ohranjati pozornost in koncentracijo. Begajoče misli skačejo. Če ne drugega, to utruja.

Zakaj je to tako pomembno?
Čeprav izgleda, da smo živi, se veliko večina časa tega niti ne zavedamo. Resnično živ postaneš šele tedaj, ko zamenjaš miselni proces s procesom čutenja.
»Kaj je nasprotje od misliti?«, vas sprašujem. Ne, ni nemisliti, ampak čutiti.

Veščina pozornega čutenja se imenuje čuječnost. Da se zavedamo kaj pravzaprav počnemo zdaj. Tukaj in zdaj. Da smo zavestno tukaj in ta trenutek. Prisotni. Ne 5 minut naprej z mislimi, ko se zavemo, da držimo v rokah prazno skodelico kave, za katero niti ne vemo kdaj smo jo popili.

Poznate to?

Želite to spremeniti?

Nič ne moreš res spremeniti, dokler nisi sposoben zgolj opazovati svojih misli, ne da te le-te potegnejo v njihovo obdelavo. Z nekaj treninga gre. Postati bolj prisoten, miren, sproščen.

Zmoreš resetirati svoj miselni proces in se z vso pozornostjo in čuječnosti posvetiti enemu res zelo kratkemu izzivu. Sploh zmoreš ohraniti dovolj koncentracije 22 sekund? Vse dokler nisi sposoben enkrat dnevno pozorno in zavestno početi nekaj 22 sekund brez prebliska, da je to izguba časa, potem je zmožnost tvoje koncentracije 0 točk.

Pa brez tekmovalnosti prosim. Nasproti vas stoji le vaš um. Gre le za to, ali znamo pogledati v kontrolno sobo svojega uma, da ni avtopilot spet sam in počne, kar počne in počne to, ker to pač edino zna. Počne nekaj. Sam brez nadzora.

Opazovati samega sebe, sebe misleca in svoje misli hkrati...
Biti opazovalec in opazovano. Preden boste uspeli preseči um, ga morate najprej doseči. Vsaj za 22 sekund. Odprl se vam bo nov svet.

Si upate sprejeti izziv?
Read more
Collapse
4.3
6 total
5
4
3
2
1
Loading...

What's New

small bugs gone :)
Read more
Collapse

Additional Information

Updated
October 13, 2016
Size
16M
Installs
500+
Current Version
1.0.10
Requires Android
4.1 and up
Content Rating
Everyone
Permissions
Offered By
Tha Peace
©2019 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.