»Brezplačna mobilna aplikacija Preveri račun je namenjena potrošnikom. Omogoča jim, da preverijo, ali je račun, ki so ga prejeli od ponudnika blaga ali storitve, pravilno izdan.

Vsak račun mora imeti zaščitno oznako izdajatelja računa in posebno QR ali črtno kodo. Na svoj pametni telefon si naložite brezplačno aplikacijo Preveri račun, s katero lahko na vsakem računu zaznate kodo. V nekaj sekundah boste dobili povratno informacijo, ali je bil račun pravilno izdan. Če ni bil, lahko račun fotografirate in ga prek te aplikacije pošljete Finančni upravi RS.

Aplikacija omogoča v letu 2018 tudi sodelovanje v nagradni igri. V tem primeru v aplikaciji potrdite, da sprejemate pravila nagradne igre, in vnesite svojo davčno številko. Nato pošljite Finančni upravi RS podatke o računu in ga preverite. Ko to v posameznem krogu naredite na desetih računih različnih izdajateljev, se vam samodejno oblikuje paket računov za nagrado »Paket računov«. Za nagrado »Storitve« se vam oblikuje srečka storitve, ko preverite in pošljete fotografijo računa za opravljeno storitev, ki je navedena v dodatku k pravilom. V posameznem žrebanju lahko sodelujete z več paketi računov. Z istim računom lahko za posamezno nagrado sodelujete le enkrat. Aplikacija vam prikazuje tudi podatke o srečkah eDavki s katerimi sodelujete za nagrado »eDavki«. Kot udeleženec v nagradni igri skladno s pravili soglašate, da organizator osebne podatke, ki jih pošljete preko aplikacije Preveri račun ali portala eDavki, uporabi in obdeluje za potrebe te nagradne igre in z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz tega pogodbenega razmerja tako, kot je določeno v pravilih nagradne igre ter soglašate, da vam organizator v s pravili določenih primerih posreduje kratka potisna sporočila (npr.: opozorilo, da posredovana fotografija računa ni berljiva ali se na njem ne vidi vrsta storitve ipd.).
Read more
Collapse
3.7
693 total
5
4
3
2
1
Loading…

What's New

Spremembe v pravilih nagradne igre 2020
Read more
Collapse

Additional Information

Updated
December 23, 2020
Size
15M
Installs
100,000+
Current Version
4.1.1
Requires Android
4.4 and up
Content Rating
Everyone
Permissions
Offered By
Finančna uprava Republike Slovenije
©2021 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.