eBralec KSS

Aplikacija eBralec KSS se na platformo Android namesti kot izvirni (angl. native) mehanizem za pretvorbo besedila v govor in kot preprost bralnik vpisanega besedila. Do aplikacije lahko dostopamo v izbirniku z aplikacijami ali pa preko sistemskega izbirnika za nastavljanje platforme Android.

To pomeni, da lahko vsi programi uporabljajo eBralec KSS kot mehanizem za pretvorbo besedila v govor. S pomočjo aplikacije eBralec KSS se lahko uporablja zaslonsko navigacijo (Talk Back), pretvarja besedilo PDF datoteke v zvočni zapis (npr. z aplikacijo @Voice Aloud Reader), bere e-pošto ali SMS sporočila, uporablja aplikacijo Google Translate za izgovarjavo prevedenih besed (posluša se lahko naglas besede) ali Google Play Books za branje najljubših knjig. Za branje knjig v Daisy formatu se lahko uporablja različne bralnike besedil, kot npr. DDReader in podobno.

Uporabnik lahko spreminja hitrost sintetiziranega govora, lahko izbere enega izmed glasov, ki jih ponuja strežnik ali pa omogoči delovanje aplikacije (prenos podatkov) samo preko omrežja WiFi. Aplikacija beleži porabo podatkov, kar je dostopno pod »Poraba podatkov« na sami Androidni napravi.

Osnovna različica aplikacije ponuja že vgrajen slovenski glas "Aleš eBralec Basic", ki dela brez internetne povezave in ne zahteva veljavne licenčne številke. Če si uporabnik želi uporabljati bolj kakovostne glasove, ki jih aplikacija ponuja, se morajo najprej registrirati oz. vpisati veljavno licenčno številko v samem TTS mehanizmu. Dodatne glasove pri uporabi zahtevajo internetno povezavo.

Navodila za upravljanje in dostop do aplikacije eBralec KSS:
- Mehanizem za pretvorbo besedila v govor se nahaja v podmeniju Možn. Za Besedilo v govor, menija Dostopnost (ang. Accessibility -> Text-to-speech options).
- Izberemo eBralec KSS mehanizem.
- Če želimo dostopati do glasove, ki zahtevajo veljavno licenčno številko, se moramo najprej registrirati. To storimo tako, da kliknemo na gumb za nastavitve mehanizma in izberemo "Nastavitve za eBralec KSS". Potem izberemo "Registracija" in "Vpišite licenčno številko". Tukaj vpišemo veljavno 15-vmesno številko in s tem uspešno registriramo in dostopamo do vseh glasov, ki jih ponuja mehanizem eBralec KSS. (* Za uspešno registracijo potrebujemo internetno povezavo).
- Primer sinteze govora lahko poslušamo s pritiskom na gumb Poslušaj primer.
- V podmeniju Stopnja govora lahko izberemo želeno hitrost sintetiziranega govora.
- V nastavitvah lahko izberemo želeni glas za sintezo govora.

Težave pri uporabi aplikacije eBralec KSS pri napravah z različico Android 4.0.3 in 4.0.4:
- Pri uspešni registraciji se seznam glasov ne osveži takoj. Potrebno je najprej zamenjati TTS mehanizem ali zapustiti sistemski izbirnik TTS mehanizmov. Ponovna izbira mehanizma eBralec KSS bo prikazala popoln seznam dostopnih glasov.
- Pri zamenjavi glasu je potrebno obvezno sprožiti gumb "Poslušaj primer/Listen to an example". Tako zagotovimo uspešno zamenjavo glasu.
Read more
Collapse
4.1
14 total
5
4
3
2
1
Loading…

What's New

Updated application to target newest android version.
Read more
Collapse

Additional Information

Updated
October 23, 2018
Size
21M
Installs
1,000+
Current Version
1.3
Requires Android
4.0.3 and up
Content Rating
Everyone
Permissions
Offered By
eBralec Development Team
©2020 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.