Запознајте го mCOBISS – верзија на COBISS+ која е прилагодена за мобилни уреди
mCOBISS е мобилна апликација која овозможува пристап до информациите за граѓата во библиотеките. Побарајте и резервирајте книга, дневен весник, списание, DVD. Продолжете го рокот на зајмување. Направете список на омилени книги и споделете го со другите. Видете ја локацијата на библиотеката на карта и насоките за патот до библиотеката.

mCOBISS овозможува:

• пребарување на граѓата
• преглед на зајмената граѓа и продолжување на рокот на зајмувањето
• резервација на граѓата, преглед и откажување на резервацијата
• ретроспектива на зајмената граѓа
• преглед на долгови и ограничувања
• прием на е-известувања
• пребарување и преглед на информациите за библиотеките
• приказ на локацијата на библиотеката на карта и насоки за патот до избраната библиотека
• чување на омилените книги на Мојата полица
• отчитување на ISBN и ISSN бар-кодови
• синхронизација на корисничкиот профил mCOBISS и COBISS+mCOBISS is mobile app providing access to information on material in libraries. Find and reserve a book, journal, newspaper or DVD. Renew the loan period. Make a list of your favourite books and share it with others. Check the location of the library on the map and directions on how to get there.

With mCOBISS you can:

• search for material
• view material on loan and renew the loan period
• reserve material, view and cancel reservations
• view loan history
• view debts and restrictions
• receive push notifications
• search and view information on libraries
• view location of libraries on the map and directions to the selected library
• save your favourite books on My Shelf
• read barcodes ISBN and ISSN
• synchronize your user profile mCOBISS <-> COBISS+
Прочитајте повеќе
Собери
4,7
Вкупно 894
5
4
3
2
1
Се вчитува...

Што е ново

- приказ на редицата за чекање за зајмена, односно резервирана граѓа
- дополнет приказот за слободни примероци е-книги
- во историјата на зајмувањето е додаден податок за електронски извор
- подобрена стабилност на работењето
- други помали поправки
Прочитајте повеќе
Собери

Дополнителни информации

Ажурирано
17 јануари 2022
Големина
21M
Инсталации
100.000+
Тековна верзија
4.1
Потребен е Android
5.0 и понова
Оцена на содржината
Понудено од
IZUM - Institut informacijskih znanosti
©2022 GoogleУслови за користење на сајтотПриватностПрограмериЗа Google Play|Локација: Соединети Американски ДржавиЈазик: македонски
Со купување на ставкава, работите со Google Payments и се согласувате со Условите за користење и Известувањето за приватност на Google Payments.