4.3
879 reviews
50K+
Downloads
Content rating
Teen
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image
Screenshot image

About this app

S povečanjem števila nesreč in nenadnih obolenj se povečujejo potrebe po nudenju prve pomoči. Zaradi različnih vzrokov ljudje prve pomoči v nesreči pogosto ne nudijo, kar ima za posledico večje zdravstvene zaplete pri poškodovanih ali obolelih osebah. Rezultati mnogih raziskav kažejo, da je problem povezan predvsem s pomanjkanjem znanja o pravilnem nudenju prve pomoči. Po drugi strani pa ustrezna prva pomoč dokazano zmanjšuje število in trajanje hospitalizacij, prispeva k učinkovitejšemu zdravljenju, boljšemu okrevanju, večji kakovosti življenja po poškodbi ali obolenju, ter tako dolgoročno pozitivno vpliva na zdravstveno blagajno, zmanjšuje okoljsko obremenjenost in povečuje splošno blaginjo prebivalstva.

Mobilna aplikacija Prva pomoč pokriva dva usklajena sklopa izobraževalno-informacijskih vsebin:
• Pomoč uporabnikom za učinkovito nudenje prve pomoči v primeru nastanka poškodb in najpogostejših nenadnih obolenj.
• Povečanje ravni znanja prve pomoči med splošno populacijo (pridobivanje doktrinarno ustreznih napotkov za nudenje prve pomoči, ocenjevanje znanja, obnavljanje/utrjevanje znanja, spodbujanje učenja prve pomoči, zmanjševanje predsodkov pred nudenjem prve pomoči, spodbujanje solidarnosti in zavedanja pomena pomoči sočloveku v stiski).

Strokovne vsebine aplikacije temeljijo na smernicah Evropskega referenčnega centra za prvo pomoč ter Strokovnega centra za prvo pomoč Rdečega križa Slovenije. Gre za besedilni, slikovni in video prikaz temeljnih vsebin in napotkov za prvo pomoč, namenjenih tako splošni javnosti kot tudi različnim skupinam in organizacijam (šolam, delovnim organizacijam, društvom, ekipam prve pomoči …).

V sklopu razvoja aplikacije smo strokovno vsebino razvili skupaj z Rdečim Križem Slovenije, Univerzitetnim kliničnim centrom (UKC) Ljubljana, Univerzo v Ljubljani - Zdravstveno fakulteto in Univerzo v Mariboru - Fakulteto za organizacijske vede - Laboratorijem za ergonomijo.
Updated on
Oct 4, 2013

Data safety

Developers can show information here about how their app collects and uses your data. Learn more about data safety
No information available
4.3
879 reviews
A Google user
March 31, 2014
Vsebina je super, sama izdelava appa pa je porazna.
13 people found this review helpful
Did you find this helpful?
A Google user
April 8, 2019
Aplikacija vsebuje vse potrebne podatke, ampak je grozno optimizirana. Drugače pa zelo uporabno
Did you find this helpful?
Ljubica Šanjević
October 26, 2021
Retko korisna aplikacija! 👍🏻👍🏻👍🏻
Did you find this helpful?
Telekom Slovenije
December 7, 2021
Pozdravljeni, hvala za vašo oceno. Prijetno uporabo aplikacije še naprej, Telekom Slovenije