Οι έμποροι των εθνών

7
Free sample

Στις σελίδες του μυθιστορήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Οι έμποροι των εθνών» ζωντανεύει η νησιωτική βενετοκρατία με πρωταγωνιστές τούς αδίστακτους και κτηνώδεις άρχοντες της Βενετίας, που κατά το κοινωνικό ιδεώδες της εποχής έπρεπε να ανταγωνίζονται στην ψευτιά, στην απάτη, στο ξεμυάλισμα των γυναικών καθώς και στην εκμετάλλευση των απλών ανθρώπων. Ο ιστορικός χρόνος του μυθιστορήματος τοποθετείται στα 1119. Χώρος δράσης η Νάξος, εκεί όπου ένας πλούσιος ευπατρίδης, ο Ιωάννης Μούχρας, επιδιδόμενος στο κυνήγι των πειρατών – με σκοπό να λάβει δίπλωμα ναυάρχου – πετυχαίνει την απελευθέρωση του Βενετού κόμητα, Μάρκου Σανούτου, γόνου πλούσιας αριστοκρατικής οικογένειας της Βενετίας. Ο Ιωάννης Μούχρας προσφέρει στον κόμητα φιλοξενία, ο δεύτερος όμως ερωτεύεται τη γυναίκα του οικοδεσπότη του, Αυγούστα, υπακούοντας σε έναν τυφλό ηδονισμό άνευ προηγουμένου.
Read more

Reviews

4.7
7 total
Loading...

Additional Information

Publisher
Pelekanos Books
Read more
Published on
Oct 30, 2014
Read more
Pages
125
Read more
ISBN
9789604009121
Read more
Language
Greek
Read more
Genres
Fiction / Classics
Fiction / Historical
Read more
Content Protection
This content is DRM protected.
Read more
Read Aloud
Available on Android devices
Read more

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
Ο «Χρήστος Μηλιόνης» είναι το ιστορικό διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ακριβέστερα η παπαδιαμαντική οπτική των χρόνων της Τουρκοκρατίας και των ηρωικών κατορθωμάτων των εξεγερμένων Ελλήνων. Το έργο αντλεί την υπόθεσή του από το δημοτικό τραγούδι που εξυμνεί τον ηρωικό θάνατο του Χρήστου Μηλιόνη, του ιδρυτή της κλεφτουριάς στο βουνά της Ακαρνανίας. Η αγνή ελληνική ψυχή είναι εκείνη που παίρνει στα χέρια της την τύχη του σκλαβωμένου Έθνους, προδομένη από την ηγεσία της. Στον «Γάμο του Καραχμέτη» βρισκόμαστε στη Σκιάθο, τα δύσκολα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Μία από τις κεφαλές του τόπου είναι και ο Κουμπής. Δεκαπέντε χρόνια δίχως παιδιά με την πρώτη του σύζυγο Σεραϊνώ, εξαπατά τη γειτονοπούλα του Λελούδα και επάνω στη ναυαρχίδα του Τούρκου ναυάρχου φίλου του τελεί τους γάμους του με την κοπέλα. Το αμάρτημά του αυτό οδηγεί στην αντίδραση των συντοπιτών του που πλέον τον αποκαλούν Καραχμέτη και τον αντιμετωπίζουν ως αλλόθρησκο.
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
Το αριστουργηματικό διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, η Φόνισσα, έχει κεντρικό πρόσωπο την γριά Χαδούλα ή Φραγκογιανού, μία ηλικιωμένη γυναίκα, περίπου εξήντα χρόνων, που γεννήθηκε, μεγάλωσε και έζησε στην Σκιάθο, στην ιδιαίτερη δηλαδή πατρίδα του συγγραφέα. Η ζωή της γυναίκας αυτής κάθε άλλο παρά ρόδινη υπήρξε. Ο πατέρας της εργατικός και φρόνιμος. Η μητέρα της όμως κακή και βλάσφημος, σωστή στρίγγλα της εποχής. Ουσιαστικά υπηρέτρια των γονιών της, μπαίνει στην συνέχεια στην δούλεψη του αντρός της, του Γιάννη του Φράγκου, ενός ανθρώπου ανίκανου και άβουλου, που εκείνοι επέλεξαν ως γαμπρό, δίνοντάς της μία ασήμαντη προίκα, κρατώντας όλο το βιος για τον εαυτό τους και καταδικάζοντάς την σε μια ζωή εξαθλίωσης και μαρτυρίου. Τα χρόνια περνούν και στην ζωή φέρνει εφτά παιδιά, τέσσερα αγόρια και τρία κορίτσια. Τα τρία αγόρια στην ξενιτιά, το τέταρτο αγόρι, μέθυσος και μαχαιροβγάλτης, στα σίδερα στην Χαλκίδα. Μία κόρη γεροντοκόρη και άλλη μία κόρη, η Δελχαρώ, λεχώνα στο τέταρτο παιδί της. Οι σκληρές στερήσεις, τα βάσανα και οι κόποι του γονιού που έχει θυγατέρες βασανίζουν καθημερινά το μυαλό και την καρδιά της Φραγκογιαννούς. Αναπολεί τις δικές της δυσκολίες για να προικίσει τις κόρες της. Τα θηλυκά της ζωής της μόνο σε μπελάδες την έβαλαν. Άραγε το ίδιο δεν συμβαίνει γύρω της και στα άλλα τα σπιτικά; Μήπως ήρθε η ώρα να κάνει και εκείνη κάτι, να ελευθερώσει τους γονιούς από την κακή τους τύχη όσο και τα άμοιρα τα θηλυκά από μια ζωή μαρτυρική;
©2017 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.