Σύγχρονος Ιστορία των Ελλήνων - Τόμος α΄

Pelekanos Books
Free sampleΟ ιστορικός μελετητής, πολιτικός και καθηγητής του Πανεπιστημίου Παύλος Καρολίδης συνέγραψε το περίφημο έργο Σύγχρονος Ιστορία των Ελλήνων και των λοιπών λαών της Ανατολής, την περίοδο 1922-1929.

Το έργο ξεκινά ουσιαστικά από την Επανάσταση του Γένους το 1821 και τη δημιουργία του πρώτου ανεξάρτητου ελληνικού κράτους με Κυβερνήτη τον Ιωάννη Καποδίστρια. Καταγράφει τις περιόδους που η Ελλάδα υπήρξε βασίλειο (1832-1874) και στη συνέχεια δημοκρατία. Ενώ αναφορά γίνεται επίσης στις ιστορικές περιόδους προσάρτησης στο ελληνικό κράτος, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, της Ανατολικής Θράκης και της Σμύρνης.

Read more

Reviews

Loading...

Additional Information

Publisher
Pelekanos Books
Read more
Published on
Mar 9, 2015
Read more
Pages
400
Read more
ISBN
9789604008483
Read more
Language
Greek
Read more
Genres
History / Europe / Greece
History / Historiography
Read more
Content Protection
This content is DRM protected.
Read more
Read Aloud
Available on Android devices
Read more

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.
Στάθης Ν. Καλύβας
 Τα «Εμφύλια Πάθη» προσεγγίζουν τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο μέσα από 23+2 κρίσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις, ξεκινώντας από το τι είναι εμφύλιος πόλεμος και καταλήγοντας στον ρόλο της ιδεολογίας σε αυτόν. Με συνοπτικό τρόπο και άμεση γραφή, ο Στάθης Καλύβας και ο Νίκος Μαραντζίδης επιχειρούν μια συνολική ερμηνεία ενός σύνθετου και πολύμορφου γεγονότος που δίχασε έναν λαό και κατέστρεψε μια χώρα, τραυματίζοντας τη συλλογική τους μνήμη και ταυτότητα. Ο εμφύλιος πόλεμος παρέμεινε για πολλά χρόνια πηγή εντάσεων, διχόνοιας και παθών. Σήμερα όμως έχουμε πια τη δυνατότητα να τον ξανασκεφτούμε με ψύχραιμο και τεκμηριωμένο τρόπο, όχι απαραίτητα για να εντοπίσουμε ποιος είχε δίκιο και ποιος άδικο, και σίγουρα όχι για να αναπαραγάγουμε τη διχόνοια που μοίρασε απλόχερα, όσο για να ανακαλύψουμε τις ποικιλόμορφες πτυχές και διαστάσεις του έτσι όπως αναδύονται μέσα από δεκάδες πρόσφατες έρευνες. Το βιβλίο αποτελεί μια συμβολή στη συλλογική μας αυτογνωσία, στοχεύοντας να αντικαταστήσει τα εμφύλια πάθη με την εμβάθυνση, τη γνώση και τελικά την ωριμότητα.
©2018 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.