Convinge judecătorul: Tehnica și arta convingerii instanței

Adrian Toni Neacsu
10
Free sample

"S-au scris atât de multe lucruri bune, elogioase despre această carte de către colegii judecători, avocați sau alți pasionați ai profesiei încât nu aș intra în temele ei pentru că nimeni nu poate să explice mai bine decât această carte cum este în realitate un judecător dezbrăcat de haina infailibilității, cum poți să-l cunoști, ce vrea și ce nu vrea să audă de la un avocat și mai ales cum trebuie să scrie și să vorbească un avocat profesionist pentru a convinge judecătorul." Lorelay Mirea, judecător

"Este o lucrare care nu trebuie să lipsească din biblioteca nici unui jurist care se respectă. Din primavară am așteptat primirea cărții, a meritat. Primind-o am citit-o pe nerăsuflate. Acum am un reper pentru viața de zi cu zi prin meandrele sălilor de judecată. După terminarea facultății nu am avut îndrumător, a trebuit să mă descurc singur. Dacă a-și fi avut această lucrare aș fi stat mult mai bine. Mulțumesc domnule avocat Toni Neacșu." Lucian Stelian Nicolae, avocat

Prin intreaga sa activitate, avocatul urmareste sa convinga judecatorul. Pentru a castiga procese, avocatul trebuie sa scrie bine si sa vorbeasca eficient. Adrian Toni Neacsu reuseste sa prezinte sistematic toate activitatile avocatului in instanta din perspectiva cresterii sanselor de persuasiune a judecatorului. Cum trebuie sa arate o cerere de chemare in judecata pentru a atrage atentia judecatorului, cum trebuie sa fie structurata aceasta pentru a convinge judecatorul, cum trebuie sa vorbesti in fata judecatorului pentru a-l impresiona si a tine minte cat mai mult la pronuntare din ceea ce ai spus. Cum analizeaza judecatorul un dosar, cum i se formeaza convingerea si cum adopta o solutie iar nu alta.

In prima parte, Judecatorul ca prieten, autorul ne spune tot ce trebuie sa stim despre judecatori pentru a le intelege modul de lucru. Cat de aglomerat este un judecator, cum se pregateste pentru sedinta, cum citeste cererile de chemare in judecata si celelalte acte din dosar, cum ii place sa se comporte avocatii si partile in sedinta de judecata.

Partea a doua, Scrie ca sa convingi judecatorul, analizeaza in profunzime forma si structura cererilor adresate instantei, identificand mecanismele care le pot face mai usor de citit si urmarit, mai atragatoare si mai eficiente. Documentele scrise de avocati trebuie sa satisfaca destinatarul sau direct, care este judecatorul, sa-i produca placerea de a le citi pana la capat si, desigur, sa-l asiste in formarea intimei convingeri cu privire la problemele juridice ridicate.

Partea a treia, Vorbeste ca sa convingi judecatorul, constituie un ghid practic si antrenant despre cum trebuie sa te comporti ca avocat in timpul concluziilor orale si cum pot deveni acestea mai eficiente.

„Cartea este in esența despre judecatori, avocați și locul intalnirii lor, sala de judecata. Intrucat am fost o lunga perioada judecator iar acum sunt avocat, este și o carte autentica, despre un domeniu care nu poate fi analizat niciodata doar de teoreticieni. In fine, aveți in mainile dumneavoastra o carte despre drept, insa in aceeași masura o carte altfel. Este o lucrare despre eficiența, despre pragmatism judiciar și despre succes. Scopul fundamental al oricarui avocat este sa caștige procesul in care este implicat. Nu poate face acest lucru decat daca convinge judecatorul sa-i dea dreptate. Intreg succesul profesional și material al avocatului depinde de masura in care stapanește eficient mecanismele de comunicare și interacțiune cu instanța. Instrumentele de lucru ale avocatului litigant sunt simple și vechi de cand exista insuși judecatorul: scrisul și vorbitul”.   Adrian Toni Neacșu, Convinge judecătorul

„Cartea poate fi utila oricarei persoane care are un dosar in instanțele de judecata. Ea vorbește despre cum iau deciziile judecatorii, despre ce ii impresioneaza pozitiv sau negativ, despre ce le este pe plac, ce ii deranjeaza și despre ce așteptari au de la cei care stau in fața lor. Este o prezentare directa și onesta a perspectivei judecatorilor asupra dosarelor pe care le au de soluționat, necesara a fi cunoscuta tocmai pentru a crește eficiența și calitatea interacțiunii cu instanțele și judecatorii inșiși”. Adrian Toni Neacșu, Convinge judecătorul

Read more
Collapse

About the author

Adrian Toni Neacșu a început ca judecător la Judecătoria Panciu în 1998. Din 1999 a fost numit judecător la Judecătoria Focșani, iar din 2004 a promovat ca judecător la Tribunalul Vrancea. A activat atât în secțiile penale cât și în secțiile civile. Începând cu anul 2006 a exercitat prin concurs două mandate de președinte al Tribunalului Vrancea. În 2011 a fost ales reprezentant în Consiliul Superior al Magistraturii al celor 1.000 de judecători de la tribunalele din țară. 

În prezent este avocat (www.CasaNeacsu.ro).

S-a implicat activ în mișcările asociative ale judecătorilor, în calitate de organizator și lider. Este membru fondator al Uniunii Judecătorilor din România (UNJR), al Societății pentru Justiție, vicepreședinte al Asociației Magistraților din România, fondator al Rețelei Naționale a Adunărilor Generale ale instanțelor judecătorești (RNAG) și membru al International Association for Court Administration (IACA).

Este creatorul proiectului Jurindex – indexul jurisprudenței naționale, proiectul național de publicare integrală pe internet a hotărârilor judecătorești și fondatorul Romanian Legal Institute Information (www.RoLII.ro) care este succesorul instituțional al acestui proiect original.

Este fost formator al Școlii Naționale pentru Grefieri și membru fondator al Institutului de Drept Practic.

Începând din 1999 a publicat numeroase articole de specialitate și de opinie, inițial în literatura de specialitate, iar apoi în mediul online. Este autorul cărților „Între statul de criză și statul de drept” (Editura Universul Juridic, 2010), „Convinge judecătorul – Tehnica și arta convingerii instanței” (editura Wolters Kluwer, 2013 și 2015), „Ghidul problemelor de practică neunitară 2012-2015” (Editura Wolters Kluwer, 2016) și „Comunicarea judiciară eficientă. Ghid practic de metodologie a cererilor persuasive în instanță” (Editura Wolters Kluwer, 2016). 

Este redactor-șef al revistelor Pandectele Române și Monitorul Jurisprudenței și coordonator al proiectului online www.CastigaProcese.ro.

Read more
Collapse
4.9
10 total
Loading…

Additional Information

Publisher
Adrian Toni Neacsu
Read more
Collapse
Published on
Feb 4, 2018
Read more
Collapse
Pages
280
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Language
Romanian
Read more
Collapse
Genres
Law / Courts
Law / General
Law / Legal Writing
Law / Litigation
Science / General
Read more
Collapse
Content protection
This content is DRM protected.
Read more
Collapse
Read aloud
Available on Android devices
Read more
Collapse

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.
©2021 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.