Calul bălan

Litera via PublishDrive
1
Free sample

Regina suspansului, creatoarea nemuritoarelor personaje ale literaturii universale, aduce în Calul Bălan povestea plină de mister a uciderii unui vârstnic preot catolic. Este foarte posibil ca părintele Gorman să fi fost condamnat la o asemenea soartă de confesiunea unei muribunde și de secretele bine zăvorâte între zidurile unui han local. Odată cu dezvăluirile făcute pe patul de moarte, doamna Davis îi încredințează preotului și o listă cu nume pe care poliția o găsește când începe investigarea crimei. Tânărul Mark Easterbrooke, implicat și el în descâlcirea ițelor atât de încurcate ale cazului, începe să pună cap la cap dovezile ce i se relevă rând pe rând, descoperind o legătură între acele nume și un tipar amenințător… Fiecare nume de pe listă aparținea fie unor indivizi decedați, fie unora desemnați să fie uciși.
Read more
5.0
1 total
Loading...

Additional Information

Publisher
Litera via PublishDrive
Read more
Published on
Jun 6, 2015
Read more
Pages
194
Read more
ISBN
9786067418811
Read more
Language
Romanian
Read more
Genres
Fiction / Mystery & Detective / General
Read more
Content Protection
This content is DRM protected.
Read more
Read Aloud
Available on Android devices
Read more

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.
Alchimia fericirii, publicată în persană (Kimiya‐yi sa’adat), spre sfârșitul vieții autorului, urmărește atenuarea tensiunilor dintre filosofii și misticii Islamului și scoate în evidență importanța autodisciplinei și a ascetismului. Traducerea de față are la bază traducerea publicată în 1910, în engleză de Claud Field (The Alchemy of Happiness) și este structurată în opt capitole, aproximativ egale ca întindere. Cartea de față reunește o serie de interpretări ale unor pilde cu conținut religios evocate în Coran și ale unor idei exprimate de Mahomed, de alți profeți sau învățati musulmani. Chestiunile abordate de Al-Ghazali aduc în prim-plan ideea unei vieți religioase exemplare. Astfel, el prezintă mai multe sfaturi pentru musulmanii pioși. Raportul omului cu divinitatea, cu semenii săi, cu rudele apropiate, dar și implicațiile religioase ale instituției căsătoriei sau ale muzicii și dansului sunt printre cele mai importante subiecte din lucrarea lui Al-Ghazali. Să știi, o, preaiubite, că omul nu a fost creat în glumă sau la întâmplare, ci a fost făcut într‐un fel minunat și pentru un țel înalt. Chiar dacă nu a existat dintotdeauna, el trăiește veșnic; și chiar dacă trupul său este slab și pământesc, spiritul îi este măreț și dumnezeiesc. Și cu cât este mai ales subiectul cunoașterii noastre,cu atât mai mare va fi încântarea simțită în studierea acestuia; de exemplu, ne‐ar face mai multă placer să știm secretele unui rege decât dacă am afla secretele unui ministru. Văzând că Dumnezeu este cel mai înalt obiect posibil pentru cunoașterea noastră, cunoașterea Sa trebuie să ne dăruiască mai multă desfătare decât oricare alta.
Primele cazuri ale lui Poirot reprezintă o colecție de povestiri scurte întocmită de Agatha Christie, în care autoarea trece în revistă câteva dintre primele cazuri din cariera lui Hercule Poirot înainte de a-și câștiga notorietatea internațională de detectiv.

Aceste prime 18 cazuri ale lui Hercule Poirot din perioada de dinainte de a deveni faimos sunt relatate de bunul prieten al acestuia, căpitanul Hastings. Hercule Poirot era încântat să le spună oamenilor că este probabil cel mai bun detectiv din lume, așa încât această întoarcere în timp, pentru a merge pe urma celor 18 cazuri care constituie temelia reputației sale profesionale, s-a dovedit o experiență fascinantă. Aflat în zorii carierei sale, eleganța cu care Hercule Poirot dezleagă chiar și cele mai încurcate mistere răzbate puternic încă de pe acum. Cu fiecare caz în parte, Poirot își dovedește binemeritata calitate de cea mai strălucită minte din ficțiunea polițistă. Notate cu minuția și pasiunea unui cronicar talentat de către căpitanul Hastings, aceste cazuri – de la furt și jaf până la răpire și crimă – constituie toate o garanție pentru a proba, până la limita absolută, „micile celule cenușii“ ale lui Poirot curând devenite celebre.


Având o structură interioară armonioasă și redactate în stilul inconfundabil al Agathei Christie, câteva dintre povestirile din acest volum sunt nestemate bijuterii narative, cu atât mai mult cu cât una dintre ele înregistrează primul și singurul eșec din cariera lui Poirot.

©2018 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.