Corporatistul

BARBU RALUCA
1

Succintă cronica de familie, istorie unei camaraderii şi a unei rivalităţi, poveste de dragoste şi nostalgică reamintire a României la zece ani după Revoluţie, toate înfăşurate într-o atmosferă corporativă ţesută atent cu terminologie specifică, romanul poate însemna regăsire sau deja-vu pentru mulţi corporatişti sau introducere în temă pentru cei care visează la o carieră într-o multinaţională.

”Pentru prima oara în literatură română apare ideea de corporaţie, de stat în stat, cu reguli noi ce schimbă oameni. Alix Albu trăieşte visul corporatist, are un job bine plătit, urcă ierarhic şi realmente se trezeşte dezbrăcat de vise, de umanitate, de tot ceea l-a înconjurat când a crescut. Singurul lui reper în lumea reală este prietenul lui, naratorul.

Sunt două personaje importante în roman. Pe de o parte îl avem pe Alix Albu, cel care termină facultatea şi, atras de mirajul unei cariere corporatiste, se angajează într-o multinaţională. Pe de altă parte îl avem pe prietenul lui, personajul narator, care îşi continuă visul din facultate şi alege cariera profesorală. Până în punctul acesta asistăm la o tipologie pur romanescă: un tânăr care îşi sacrifică o parte din timp ca să câştige mai bine şi altul care îşi sacrifică o parte din venituri ca să trăiască mai bine. Pe de altă parte, ca şi în prima creaţie a scriitoarei mele preferate, există şi un al treilea personaj, cel care îi uneşte întotdeauna pe cei doi și care domină întreaga carte: scrisul.

Raluca cochetează cu scrisul de când ne-am cunoscut. Cochetează cu scrisul în stil boem, în stil didactic, încearcă să se supravegheze, apoi îşi lasă stilul să umble liber. Cu toate acestea, în tot ceea ce scrie ea există valenţa scriitorului, zbaterea aceea a omului care vrea să creeze. Alix Albu, alter egoul autoarei noastre este cel care descoperă Scrisul după o experienţă corporatistă de 10 ani.”

Alix Drăguță, Prof. Liceul Teoretic Ion Barbu, Pitești.

 

Read more
Collapse

About the author

Raluca Barbu, scriitoare româncă originară din Piteşti și adoptată de Cluj-Napoca timp de 20 de ani, locuiesc momentan în Statele Unite ale Americii. Cu studii la Facultatea de Istorie și Filosofie Babeș Bolyai, un deceniu de experiență într-una dintre cele mai mari corporații din România și 5 ani dedicați PR-ului și marketing-ului, mă păstrez fidelă literaturii și scriu proză de parcă aș trăi două vieți distincte.


Sunt om în toată puterea cuvântului viu și inevitabil trec prin viață luptându-mă cu focul, apa și pământul sau lăsându-mă în voia aerului. Uneori am iluzia că dețin controlul, alteori refuz să cred că știu ceva. Scrisul este ancora pe care am aruncat-o din loc în loc, având credința că scris fiind este adevărat și durabil.


Read more
Collapse
5.0
1 total
Loading...

Additional Information

Publisher
BARBU RALUCA
Read more
Collapse
Pages
425
Read more
Collapse
ISBN
9789730294231
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Best For
Read more
Collapse
Language
Romanian
Read more
Collapse
Genres
Fiction / General
Read more
Collapse
Content Protection
This content is DRM protected.
Read more
Collapse
Eligible for Family Library

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.
Sunt om in toata puterea cuvântului viu si inevitabil trec prin viata luptandu-ma cu focul, apa si pamantul sau lasandu-ma in voia aerului. Uneori am iluzia ca detin controlul, alteori refuz sa cred ca stiu ceva. Scrisul este ancora pe care am aruncat-o din loc in loc, avand credinta ca scris fiind este adevarat si durabil.Terapie prin scris este un loc primitor pentru cei care stiu cat de benefica este terapia prin citit.


Toti simtim uneori nevoia sa ne retragem pentru scurte intervale de timp din aglomeratia zilelor pentru a ne regasi ritmul, iar acesta este locul unde timpul isi incetineste fuga si ne ingaduie dreptul la contemplare.


Viata este atat de surprinzatoare, iar noi prea des suntem prea ocupati sa-i admitem bogatia. Ii surprindem sclipirile in fiecare zi, insa mult prea rar ne oprim sa le culegem si sa le ducem cu noi mai departe.


Terapie prin scris este locul in care am adunat toate sclipirile revelatiilor aduse de vreo idee, persoana sau experienta intalnite de-a lungul zilelor mele, timp de cinci ani. Le-am recunoscut autenticitatea si le-am pastrat scrise in acest loc ferit de graba, apoi le-am impartasit cititorilor mei anonimi.


Iti doresc sa te bucuri de aceasta oaza de liniste si contemplare in compania randurilor mele, asa cum a fost pentru mine cand le-am scris si de fiecare data cand le recitesc.


Nu intamplator este primul ebook pe care il lansez in online, dupa trei carti publicate prin edituri.

Toate textele adunate in volumul de fata au fost publicate ralucabarbu.ro.

Pentru Lucio Battistini, aceasta e șansa de a-și petrece restul vieții așa cum ar fi trebuit mereu să o facă – prețuind fiecare moment.

Îi plac femeile, are multe defecte, dar și mult farmec personal – simpaticul Lucio Battistini a fost dat afară din casă de soție și doarme într-o încăpere din spatele cofetăriei pe care o deține socrul său. Însă vestea că are o tumoare malignă inoperabilă îi schimbă complet perspectiva asupra vieții.

Astfel încep cele o sută de zile pe care le mai are de trăit: Lucio se hotărăște să aibă grijă de familia sa, să-și recucerească soția și să-și petreacă următoarele trei luni trăind la intensitate maximă.

Alcătuit din 100 de capitole scurte, unul pentru fiecare zi care i-a mai rămas de trăit lui Lucio, O sută de zile de fericire e delicios ca o gogoașă fierbinte și un cappuccino.

Impregnată de melancolie, umor și duioșie, cartea lui Fausto Brizzi ne amintește tuturor că viața e neprețuită și că fiecare clipă contează.

Un roman despre fericire și moarte. Mai precis, un roman despre ce se poate face cu ultimele o sută de zile de viață, în care protagonistul ia o hotărâre foarte clară: aceea de a fi fericit. Singurul său regret este acela că va trebui să moară pentru a începe să trăiască. – Repubblica

O numărătoare inversă. O poveste originală și plină de mesaje pozitive despre înțelesul profund al vieții. – Planeta de Libros

Un roman uluitor, care ne învață să savurăm fiecare minut ce ne-a fost dat pe acest pământ. – librosquevoyleyendo.com

„Voi ce ați face dacă ați mai avea o sută de zile până la moarte?

Iată niște sugestii:

V-ați duce la birou sau la școală mâine-dimineață?

Ați face dragoste în fiecare oră cu persoana pe care o iubiți?

Ați vinde totul și v-ați muta la tropice?

V-ați ruga la Dumnezeul în care credeți?

V-ați ruga la un Dumnezeu în care nu ați crezut niciodată?

Ați urla până când ați rămâne fără suflare?

Ați privi la nesfârșit în tavan, sperând să se prăbușească peste voi și să vă ucidă?“

Colonelul Mikhail Manniki'ili din Forțele Speciale Angelice se trezește rănit mortal în nava prăbușită. Cea care îl salvează are o putere misterioasă de a vindeca. Dar cine l-a doborât pe Mikhail? Și de ce?

.

Ninsianna a avut întotdeauna o relație specială cu zeița. Descende dintr-o linie lungă de șamani și vindecători. Când fuge în deșert pentru a scăpa de căsătoria forțată cu fiul arogant al Conducătorului, ultimul lucru la care se așteaptă este să cadă din cer un om cu aripi.

.

În tot acest timp, în rai, Primul-ministru Lucifer, fiul adoptat al Împăratului Etern, coace un plan pentru a trece peste dorințele tatălui său nemuritor.

.

Este o luptă pe viață și pe moarte în această primă parte a repovestirii sci-fi Sabia Zeilor despre mitul îngerilor căzuți.

.

*

Cuvinte cheie: română, romana, ediție română, editie romana, limbă română, cărți românești, fantezie, fantezie epică, fantezie înaltă, opera spațială, science fiction, carti in romana, cărți românești, carti in limba romana, romanesti, carte in romana, romantism, romantism paranormal, romantism fantezist, sabie și vrăjitorie, Zei, demoni, diavol, mitologie, mit, ce să citești după Jocul Tronurilor, Romanian, Romanian Edition, Romanian language, Romanian books, fantasy, epic fantasy, high fantasy, military fantasy, space opera, science fiction, military science fiction, romance, paranormal romance, fantasy romance, sword and sorcery, historical fantasy, angels, fallen angels, archangel Michael, gods, demons, devil, mythology, myth, what to read after Game of Thrones, 

Un diagnostic fatal o determină să o ia la fugă și să se ascundă. Fără nicio explicație. Își abandonează iubitul, părinții, prietenii... tot. Pleacă din țară ca să-și trăiască sfârșitul într-o singurătate deplină, scriind mail-uri pe care nu le trimite niciodată. După doi ani, își reface analizele. Verdictul medical are efect de dinamită. Anulează toate așteptările. E sănătoasă tun, fără urmă de neoplasm, prin urmare, în viață. După doi ani în care a dansat tango cu moartea, revine în povestea din care evadase, dar nu se mai identifică profund cu nimic. Acvariul cu lumea ei de demult, cu pești-emoții, cu scoici-amintiri, cu gânduri-nisipuri, cu plante-vise, mediul ei vital de mai înainte, se dovedește a fi acum ceva banal, deloc esențial, foarte simplu de înlocuit. Singurul lucru cu care rămâne după această jupuire e sinele. Dacă primul diagnostic a fost greșit sau dacă și-a inventat povestea doar ca să fugă de realitatea în care era... nu mai contează atâta timp cât, însoțind-o pas cu pas pe drumul ei, ne-am făcut țăndări ca să ne recompunem, am mințit ca să descoperim adevărul, am urât ca să aflăm iubirea adevărată, ne-am pierdut definitiv ca să îl regăsim pe Dumnezeu pentru totdeauna.

„Când ești pe un drum cu sens unic, fără cale de întoarcere, fiecare secundă te costă altfel. Moartea îmi zâmbește din colțul camerei. Mi-ai șoptit toată copilăria că viața trebuie să fie o eternă lecție în care să ne pregătim să murim.

Mă auzi? Caută neîncetat să rămâi liber. Inima ta poate iubi tot ce dorește. În fiecare răsărit de soare există ceva frumos. Călătoria aceasta nu poate avea sfârșit.“

©2019 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.