Corporatistul

Google Play Books
4.4
71 reviews
Ebook
425
Pages
Eligible

About this ebook

Succintă cronica de familie, istorie unei camaraderii şi a unei rivalităţi, poveste de dragoste şi nostalgică reamintire a României la zece ani după Revoluţie, toate înfăşurate într-o atmosferă corporativă ţesută atent cu terminologie specifică, romanul poate însemna regăsire sau deja-vu pentru mulţi corporatişti sau introducere în temă pentru cei care visează la o carieră într-o multinaţională.

”Pentru prima oara în literatură română apare ideea de corporaţie, de stat în stat, cu reguli noi ce schimbă oameni. Alix Albu trăieşte visul corporatist, are un job bine plătit, urcă ierarhic şi realmente se trezeşte dezbrăcat de vise, de umanitate, de tot ceea l-a înconjurat când a crescut. Singurul lui reper în lumea reală este prietenul lui, naratorul.

Sunt două personaje importante în roman. Pe de o parte îl avem pe Alix Albu, cel care termină facultatea şi, atras de mirajul unei cariere corporatiste, se angajează într-o multinaţională. Pe de altă parte îl avem pe prietenul lui, personajul narator, care îşi continuă visul din facultate şi alege cariera profesorală. Până în punctul acesta asistăm la o tipologie pur romanescă: un tânăr care îşi sacrifică o parte din timp ca să câştige mai bine şi altul care îşi sacrifică o parte din venituri ca să trăiască mai bine. Pe de altă parte, ca şi în prima creaţie a scriitoarei mele preferate, există şi un al treilea personaj, cel care îi uneşte întotdeauna pe cei doi și care domină întreaga carte: scrisul.

Raluca cochetează cu scrisul de când ne-am cunoscut. Cochetează cu scrisul în stil boem, în stil didactic, încearcă să se supravegheze, apoi îşi lasă stilul să umble liber. Cu toate acestea, în tot ceea ce scrie ea există valenţa scriitorului, zbaterea aceea a omului care vrea să creeze. Alix Albu, alter egoul autoarei noastre este cel care descoperă Scrisul după o experienţă corporatistă de 10 ani.”

Alix Drăguță, Prof. Liceul Teoretic Ion Barbu, Pitești.

 

4.4
71 reviews
Vassy Dorin
January 18, 2021
Lumea corporatiei descrisa cu mult realism si talent.
1 person found this review helpful
Did you find this helpful?
stefania pruteanu
April 5, 2020
foarte buna
1 person found this review helpful
Did you find this helpful?

About the author

Raluca Barbu, scriitoare româncă originară din Piteşti și adoptată de Cluj-Napoca timp de 20 de ani, locuiesc momentan în Statele Unite ale Americii. Cu studii la Facultatea de Istorie și Filosofie Babeș Bolyai, un deceniu de experiență într-una dintre cele mai mari corporații din România și 5 ani dedicați PR-ului și marketing-ului, mă păstrez fidelă literaturii și scriu proză de parcă aș trăi două vieți distincte.


Sunt om în toată puterea cuvântului viu și inevitabil trec prin viață luptându-mă cu focul, apa și pământul sau lăsându-mă în voia aerului. Uneori am iluzia că dețin controlul, alteori refuz să cred că știu ceva. Scrisul este ancora pe care am aruncat-o din loc în loc, având credința că scris fiind este adevărat și durabil.


Rate this book

Tell us what you think.

Reading information

Smartphones and tablets
Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.
Laptops and computers
You can listen to audiobooks purchased on Google Play using your computer's web browser.
eReaders and other devices
To read on e-ink devices like Kobo eReaders, you'll need to download a file and transfer it to your device. Follow the detailed Help Center instructions to transfer the files to supported eReaders.