Non-Invasive Data Governance: De weg van de minste weerstand en het grootste succes

Technics Publications
Free sample

Data governance-programma’s richten zich op het uitoefenen van gezag en op verantwoordelijkheid voor het  managen van data als waardevol bedrijfsmiddel. Data governance hoeft niet om controle en beheersing te draaien, maar kan soms invasief of bedreigend zijn voor het werk, de medewerkers en de cultuur van een organisatie. Non-Invasive Data GovernanceTM richt zich op formalisering van bestaande verantwoordelijkheden voor het managen van data en verbetering van de formele communicatie, beveiliging en kwaliteitsinspanningen via effectief stewardschap van databronnen.

Scamander – The Data Liberation Company ® - heeft dit boek in het Nederlands vertaald, omdat wij geloven dat de enige succesvolle benadering een non-invasive benadering is.

Non-Invasive Data Governance biedt u een complete set tools om een succesvol data-governance-programma op te zetten. Ontdek hoe:

 

Verantwoordelijkheden en taken als steward niet als extra werk aan medewerkers hoeven te worden opgedragen of aangereikt, maar kunnen worden benoemd, herkend en ingezet in overeenstemming met hun bestaande verantwoordelijkheid. Governance van informatie niet als een nieuw proces of nieuwe methode hoeft te worden geïntroduceerd of benadrukt, maar kan worden geïntegreerd in bestaand beleid, reguliere werkprocedures, werkwijzen en methodieken. Governance van informatie geen kwestie hoeft te zijn van inconsequente discipline opgelegd aan activiteiten als data-integratie, risicomanagement, business intelligence en master data management, maar deze juist kan ondersteunen. Een praktische en niet-bedreigende benadering kan worden toegepast op de governance van informatie en het stimuleren van datastewardschap als een organisatiebreed asset. Best practices en kernconcepten van deze niet-bedreigende benadering effectief kunnen worden gecommuniceerd, zodat van sterke punten kan worden geprofiteerd en verbeterpunten worden aangepakt.
Read more
Collapse

About the author

 Bob Seiner is directeur en van KIK Consulting & Educational Services. Hij is gevestigd in Pittsburgh en is een internationaal erkend consultant en docent op het gebied van data governance. Sinds 1997 is Bob ook uitgever van The Data Administration Newsletter (TDAN.com), een veel geprezen elektronische publicatie gericht op het delen van best practices in data management. Bob heeft heel eigen en heldere opvattingen over hoe organisaties meer uit hun data kunnen halen door informele data governance in te ruilen voor formele. Deze werkwijze noemt hij Non-Invasive Data GovernanceTM. Bob heeft ruime ervaring in het werken met klanten uit sectoren als het onderwijs, financiën, gezondheidszorg, productie, detailhandel en openbaar bestuur, zowel in de Verenigde Staten als wereldwijd. 

Read more
Collapse
Loading…

Additional Information

Publisher
Technics Publications
Read more
Collapse
Published on
2019
Read more
Collapse
Pages
178
Read more
Collapse
ISBN
9781634624879
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Language
Dutch
Read more
Collapse
Genres
Business & Economics / Corporate Governance
Business & Economics / Information Management
Computers / Software Development & Engineering / Systems Analysis & Design
Read more
Collapse
Content protection
This content is DRM protected.
Read more
Collapse
Read aloud
Available on Android devices
Read more
Collapse

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.
©2021 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.