Demonologi för nybörjare

Mix Förlag
Free sample

Isak Björkhage har problem. Underjordiska problem. I himlen tycks Gud ha gått in i väggen och i helvetet planerar Beelzebub uppror mot Satan och hotar att släppa helvetets demoner lösa på jorden. Allt detta är Isak omedveten om när han som vanligt tar hand om sin mamma och lillasyster Thea – han är datoransvarig, rörmokare, hundrastare, allt-i-allo, städare och barnpassare. Samtidigt försöker han sköta jobbet som vaktmästare på sin gamla skola. Men när Beatrice, den allvetande råttan som bor hos grannen, förklarar för Isak att det enbart är han som kan förhindra apokalypsen, tvingas han ge sig ut på en resa genom helvetets nio kretsar för att möta Satan. På en sådan resa är det bra att ha sällskap av en god vän och satanist – Rufus. Demonologi för nybörjare är mörk filosofisk fantasy som utspelar sig mellan himmel och helvete. Med sarkasm, humor, action och blodig lättsamhet låter Caroline L. Jensen oss följa med på en resa likt den Dante gjorde i Den gudomliga komedin. Caroline L. Jensen (f. 1978) har jobbat som balettdansös, sångerska, dj och strippa. Hon har pluggat psykologi och innehar en juridikexamen. 2008 debuterade hon med den självbiografiska Champagneflickan – om sin tid som strippa i Köpenhamn. Fru Bengtssons andliga uppvaknande – en komedi om gamla testamentet – publicerades 2010 och har översatts till flera språk. På senare år har hon kommit ut med flera uppskattade skräcknoveller på bland annat MIX förlag. Boken ges ut digital av MIX förlag, och kommer även ut som tryckt bok på Kalla kulor.
Read more
Collapse

About the author

CAROLINE L. JENSEN (f. 1978) har jobbat som balettdansös, sångerska, dj och strippa. 2008 debuterade hon med den självbiografiska Champagneflickan – om sin tid som strippa i Köpenhamn.
Fru Bengtssons andliga uppvaknande – en komedi om gamla testamentet – publicerades 2010 och har översatts till flera språk.
På senare år har hon kommit ut med flera uppskattade skräcknoveller på MIX förlag.
Read more
Collapse
Loading...

Additional Information

Publisher
Mix Förlag
Read more
Collapse
Published on
Oct 22, 2014
Read more
Collapse
Pages
261
Read more
Collapse
ISBN
9789186845773
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Language
Swedish
Read more
Collapse
Genres
Fiction / General
Read more
Collapse
Content Protection
This content is DRM free.
Read more
Collapse
Read Aloud
Available on Android devices
Read more
Collapse

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.
Jag är trettiotvå och ett halvt år och har burit tre barn under mitt hjärta. Ett av dem leker med änglarna, de andra två sitter i besöksrummet och försöker tänka ut hur de ska kunna befria mig. Det har gått ett år sedan Lilja kröp in i mig och började växa. Det var flera månader kvar fram till födelsen när hon lösgjorde sig. Jag låg på badrumsgolvet och gick sönder, pojkarna var hemma och hörde allt, sedan kom John, och han dog lite grann där han satt med mitt huvud i sina händer och skakade av gråt. Lilja lämnade kvar såren i händer och fötter och runt hjässan, det blöder ur dem varje dag, som en påminnelse om hennes offer och mitt uppdrag.Har Bernice blivit galen av sorg efter missfallet? Eller är hon Messias som ska frälsa världen och väcka sitt förlorade barn till liv? Jag är den som skall komma är en vacker och tänkvärd roman om en psykotisk kvinna som hävdar att hon är den återuppståndna frälsaren. Johanna Nilsson leker med tanken hur Jesus skulle ha agerat och bemötts i dag.Mentalvårdaren Sami filmar Bernices predikningar och lägger ut dem på Youtube. Han säger att ryktet om henne sprids som en löpeld över världen. Bernice ser honom som sin lärjunge och blundar för att han ibland råkar röra vid henne på olämpliga ställen. När de rymmer tillsammans från sjukhuset blir deras relation alltmer destruktiv, och frågan är hur Bernice någonsin ska kunna hitta tillbaka till sig själv och sin familj.

Omslagsformgivare: Elsa Wohlfahrt Larsson

©2019 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.