Raiul gainilor

Polirom via PublishDrive
1
Free sample

Raiul gainilor a fost patru luni in topul vanzarilor editurii franceze Jacqueline Chambon iar editia germana a fost declarata in decembrie 2007 cartea lunii in Germania.„O metafora exploziva a temperamentului romanesc.“ (Kultur Spiegel)„Dan Lungu cu un acut simt satiric imbraca proza romaneasca in haine de mare valoare in contextul literaturii internationale.“ (Wiener Zeitung)„Chiar daca romanul musteste de umor Dan Lungu nu prezinta doar o strada de provincie din Romania ci tabloul unei intregi societati fisurate al societatii de tranzitie.“ (Frankfurter Allgemeine Zeitung)„Dan Lungu trebuie citit de urgenta.“ (Lire)„In Raiul gainilor strada Salcamilor este epicentrul burlesc al neantului in strafundurile unei mahalale provinciale si al unui liberalism cu care nu stie nimeni ce sa faca. Decat poate carti formidabile!“ (Le Figaro Littéraire)„Strada Salcamilor devine sub pana alerta si incisiva a lui Dan Lungu o cruda cutie de rezonanta a istoriei si a realitatii romanesti. In aceasta lume simpla unde realitatea nu ajunge decat amutita si deformata visul este derizoriu nimicul cotidian travestit in zvonuri. Iar rasul ironia ca intotdeauna aici si pretutindeni exorcizeaza frustrarile.“ (La Quinzaine Littéraire)
Read more

Reviews

5.0
1 total
Loading...

Additional Information

Publisher
Polirom via PublishDrive
Read more
Published on
Jun 14, 2016
Read more
Pages
120
Read more
ISBN
9789734621156
Read more
Language
Romanian
Read more
Genres
Fiction / General
Read more
Content Protection
This content is DRM protected.
Read more
Read Aloud
Available on Android devices
Read more

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.
Dupa Cum sa uiti o femeie neasteptat prin tema abordata Dan Lungu vine cu o noua poveste surprinzatoare o scriitura diferita si un subiect neconventional.Victor protagonist al romanului traieste cu senzatia acuta ca isi supravietuieste propriei tinereti. Dupa copilarie si adolescenta varste pe care le suprapune retrospectiv cu cea mai buna perioada a vietii are sentimentul ca prezentul se deruleaza din inertie. Indeplineste o munca bizara nesatisfacatoare la care se adauga obsesia ca propria sotie vesela Veronica se transformase in timp intr-o femeie care ii seamana perfect dar care nu mai pastreaza nimic din sarmul si visurile fetiscanei cu care se insurase. In derapajele sale evazioniste memoria ii proiecteaza mereu filmul trecutului cand alaturi de gasca de colegi de liceu totul avea sens si savoare. Scenele din adolescenta rememorate in limbaj colocvial-argotic se deruleaza in ritm alert si debordeaza de umor uneori licentios. Prezentul isi are insa propria contributie la naratiune. Intr-o zi in preajma Craciunului Victor intalneste un barbat care vorbeste o limba stranie insotit de Nana traducatoarea sa. Alaturi de acestia intra intr-o aventura ce i-ar putea schimba viata. Desigur totul depinde de el...

„Dan Lungu trebuie citit de urgenta.“ (Lire)

„Dan Lungu si-a facut intrarea in literatura internationala cu o proza copios-satirica de cea mai buna calitate.“ (Wiener Zeitung)

„Sub condeiul lui Dan Lungu drama vireaza mereu spre comedie si flirteaza cu farsa sociala. Pentru amaraciunile dragostei autorul are drept leac un ton acid stapanind in egala masura si critica sociala.“ (Page des libraires)

„Dan Lungu ne prezinta cu mult talent cum isi cauta romanii identitatea in Europa. Plin de sarm si de umor ne arata cum se petrece acest lucru la nivelul vietii concrete. Totodata cu o limba extrem de nuantata si plina de verva patrunde dincolo de suprafata lucrurilor exterioare pana la sentimente si vise care nu apartin doar compatriotilor sai ci si noua...“ (Berliner Zeitung)

©2018 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.