Ja Vrijedim: Vodič za žene za uvećanje osjećaja sopstvene vrijednosti, samopoštovanja i samopouzdanja

· Danijela Jokic Vaislay
5.0
3 reviews
Ebook
409
Pages

About this ebook

'JA VRIJEDIM' je knjiga od 409 stranica, na temu osjećaja sopstvene vrijednosti (engl. self worth), koji je temelj za izgradnju samopoštovanja, samopouzdanja i ljubavi prema sebi. Nedovoljan osjećaj sopstvene vrijednosti može dovesti do perfekcionizma, radoholizma, impostor sindroma, samokažnjavanja, te lične i profesionalne samosabotaže. 

Nedovoljan osjećaj sopstvene vrijednosti i nedostatak vjere u sebe (samopouzdanje) mogu biti jedan od najvećih sabotera uspjehu i ostvarenju profesionalnih i ličnih ciljeva. Ako vi ne vjerujete u sebe, zašto bi vam drugi ljudi vjerovali i unajmili vas?

Nedovoljan osjećaj sopstvene vrijednosti jako negativno utječe na naše samopoštovanje. Kako možemo osjećati poštovanje prema osobi koju ne cijenimo? Nedovoljan osjećaj sopstvene vrijednosti negativno utječe i na naše samopouzdanje, jer ne možemo vjerovati u sebe, ako sebe ne smatramo dovoljno vrijednima i dovoljno dobrima, da bismo nešto imali, postigli, ostvarili.

Danas se mnogo govori o ljubavi prema sebi, no kako možemo voljeti sebe, ako sebe ne smatramo dovoljno vrijednima (sebe preziremo, osuđujemo, kažnjavamo, sabotiramo, kritikujemo, ne poštujemo i ne cijenimo dovoljno)? Osobe koje imaju nedovoljan osjećaj sopstvene vrijednosti, nerijetko bivaju iskorištavane u vezama, ili završavaju u vezama sa partnerima i prijateljima koji ih ne vrjednuju dovoljno.

Koliko god je važno imati dobru strategiju za ostvarivanje svojih ciljeva, naš mentalni sklop (mindset) i podsvjesna uvjerenja koja imamo sebi, igraju još veću ulogu u tome da li ćemo, ili nećemo ostvariti ciljeve koje smo si postavili.

Najmera ove knjige je da vam pomogne da ojačate osjećaj sopstvene vrijednosti i vjeru u sebe, tako da, bez ozbira šta željeli ostvariti, kreirati, ili manifestovati, vi duboko u sebi vjerujete da vi to možete, da vi imate mnogo da ponudite, da vi to zaslužujete i da ste toga vrijedni.

Osim savjeta za uvećanje sopstvene vrijednosti, ova knjiga sadrži mnogo prakticnih vježbi, koje vam mogu pomoći da identifikujete i reprogramirate vaša limitirajuća uvjerenja.

Ova knjiga produkt je mog petogodišnjeg rada kao life coach-a. 

"Knjigu 'Ja Vrijedim' preporučujem svima koji žele da spoznaju sebe na jedan pravi, istinski, dubok, čisti, ljudski način. Knjigu preporučujem od srca, jer u današnjem vremenu, kada sve manje pripadamo jednoj grupi, a sve više moramo kao individue da se borimo za svoj život, samopoštovanje i svjesnost sopstvenih vrijednosti su neophodni! Slobodno se upustite u avanturu traženja svojih vrijednosti uz divnu Danijelinu pomoć!" (Vanja Beukelman Pavlović, life coach i kognitivni terapeut)

5.0
3 reviews
Shashank M. Vaislay
December 2, 2020
Divna knjiga. Savjeti mnogo pomazu.
Did you find this helpful?

About the author

Danijela Jokic Vaislay is a life coach and author of 'Self Worth - Women's Guide To Increasing Self Worth, Self Respect, and Self Confidence' book and 300+ articles on personal growth. For more information about Danijela and her work visit www.danijelajokicvaislay.com .

Rate this book

Tell us what you think.

Reading information

Smartphones and tablets
Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.
Laptops and computers
You can listen to audiobooks purchased on Google Play using your computer's web browser.
eReaders and other devices
To read on e-ink devices like Kobo eReaders, you'll need to download a file and transfer it to your device. Follow the detailed Help Center instructions to transfer the files to supported eReaders.