Cancerul Mamar nu e Roz: Ghid de Nutriţie Oncologică pentru Pacientele cu Cancer Mamar

· Diana Artene
4.0
7 reviews
Ebook
552
Pages

About this ebook

 “Cancerul mamar nu e roz” este un ghid de nutriţie oncologică pentru pacientele cu cancer mamar care vor să înţeleagă cum se pot hrăni pe parcursul tratamentului pentru a contracara efectele secundare și pentru a susține eficienţa tratamentului, și un ghid de alimentaţie sănătoasă și stil de viață pentru membrii familiei și pentru prietenii pacientei care vor să prevină acest diagnostic.

Această carte – scrisă de nutriționist-dietetician Diana Artene, doctor în nutriţie oncologică, pe baza experienţei clinice directe cu peste 1000 de paciente cu cancer mamar pe parcursul doctoratului în oncologie desfăşurat în Institutul de Oncologie “Alexandru Trestioreanu” din Bucureşti, sub egida Facultăţii de Medicină “Carol Davila”– încearcă să facă lumină în informația haotic disponibilă online sau dată folcloric de la o pacienta la alta. 

De la faptul că veganismul, alimentele bio, suplimentele alimentare cu vitamina C sau alți antioxidanți, apa alcalină sau sucul de sfeclă roșie nu îmbunătățesc prognosticul,  la faptul că pe baza dovezilor științifice actuale dieta ketogenică este contraindicată oricărui pacient cu cancer datorită creșterii agresivității tumorale si a riscului de proliferare, metastază și recidivă – citește și înţelege cum atitudinile nutriționale extreme înrăutățesc prognosticul, transformând cancere vindecabile în cancere incurabile. 

Cancerul mamar poate fi vindecat prin tratament chirurgical și oncologic adecvat, iar tu poți contribui la propria vindecare hrănindu-te cu cap!

4.0
7 reviews
Stefanovici Cornel
October 13, 2021
«¢¢£℉]℉]]℉℉℉«℉
Did you find this helpful?

About the author

Diana Artene este nutriționist acreditat de Ministerul Educației pe baza diplomei de licență în nutriție dietetică. A absolvit Facultatea de Medicină „Carol Davila“ din București, cu dublă specializare, fiziokinetoterapie şi nutriție și dietetică, are masterul în ştiințele nutriției și doctoratul în oncologie – nutriție oncologică pentru pacientele cu cancer mamar.

La nivel internațional, face parte din echipa de editori științifici a Advances in Nutrition Journal, publicat de American Society for Nutrition, este nutriționist sportiv acreditat de Societatea Internațională de Nutriție Sportivă, membru în European Society of Medical Oncology (ESMO) și Multinational Association of Supportive Care in Cancer.

A publicat trei cărți – „5 Gears Diet“, „Nutrition Guide for Mums“, „The Old Chocolate Diet“ – și urmează să publice prima sa carte în limba română: „Cancerul mamar nu e roz – ghid de nutriție pentru pacientele cu cancer mamar“. În toate aceste cărți, pledează pentru o alimentație sănătoasă și pentru corp, și pentru minte.

Preferă să lucreze nutriție oncologică pentru că, spune ea, „este tipul de nutriție care simt că ajută cel mai tare pacientul“, făcând acest lucru chiar și gratuit, de câțiva ani, cu pacienții care nu își permit să plătească consultația. A lucrat de-a lungul timpului cu mii de pacienţi diagnosticați cu cancer, nutriția oncologică contribuind la contracararea efectelor secundare și susținând eficiența tratamentului.

După cum declară chiar ea, „nu lucrez cu pacienți care solicită soluții rapide bazate pe diete extreme. Eu lucrez doar cu pacienți care s-au săturat de minuni efemere pentru că nu am minuni în program. Sunt super fan Harry Potter, dar am nevoie de disciplina și dedicarea pacientului la fel de tare precum el are nevoie de expertiza și monitorizarea mea continuă pe tot parcursul colaborării noastre“.

Soluțiile nutriționale individualizate fiecărei persoane cu care lucrează „sunt lente, dar respectă întru totul fiziologia organismului uman, fără înfometare, fără calorii, fără indici glicemici, fără alimente interzise din pix. Fără artificii minunat de eficiente pe termen scurt care cauzează reîngrăşarea și dependența de nutriționiști pe termen lung. Soluţii bazate pe exerciții de comportament alimentar gândite să te învețe cum să te hrănești astfel încât să slăbești în orice situație: și acasă, și la restaurant, de Paște, și de Crăciun, și în vacanță, și când ești plictisit(ă), și când n-ai chef să gătești, și când vrei să dai cu şefu’ de pământ. Pentru că trebuie să-ți iasă aici, nu în Utopia“.

Rate this book

Tell us what you think.

Reading information

Smartphones and tablets
Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.
Laptops and computers
You can listen to audiobooks purchased on Google Play using your computer's web browser.
eReaders and other devices
To read on e-ink devices like Kobo eReaders, you'll need to download a file and transfer it to your device. Follow the detailed Help Center instructions to transfer the files to supported eReaders.