Amigos da mente: Nutrientes e bactérias que vão curar e proteger seu cérebro

Editora Paralela
7

O sistema digestivo está intimamente conectado àquilo que ocorre no cérebro. E talvez o aspecto mais importante relacionado ao intestino, aquele que tem tudo a ver com seu bem-estar e sua saúde mental, é sua ecologia interna - os diversos micro-organismos que vivem nele, e em especial as bactérias. Em seu novo livro, David Perlmutter, o autor best-seller de A dieta da mente, apresenta novas pesquisas que comprovam a importância do microbioma - os micro-organismos que moram dentro do seu corpo - para a sua saúde. Para se proteger de diversas doenças ligadas ao cérebro, como autismo, déficit de atenção e Alzheimer, o neurologista apresenta os alimentos amigos que irão salvar a sua mente.
Read more

About the author

É um neurologista certificado e membro do American College of Nutrition. Preside o Perlmutter Health Center, em Naples, estado da Flórida. É cofundador e presidente da Perlmutter Brain Foundation. Também é professor-associado voluntário da Faculdade de Medicina da Universidade de Miami. Em 2002, recebeu o prêmio Linus Pauling por sua abordagem inovadora de transtornos neurológicos. É autor de sete livros, entre eles A dieta da mente, número 1 na lista de best-sellers do jornal The New York Times.
Read more
4.7
7 total
Loading...

Additional Information

Publisher
Editora Paralela
Read more
Published on
Oct 21, 2015
Read more
Pages
344
Read more
ISBN
9788543804446
Read more
Language
Portuguese
Read more
Genres
Health & Fitness / Diet & Nutrition / General
Health & Fitness / Diseases / Nervous System (incl. Brain)
Read more
Content Protection
This content is DRM protected.
Read more
Read Aloud
Available on Android devices
Read more

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.
Kilogramele în plus: avantaje și dezavantaje Descoperiți știința din spatele paradoxului obezității și modul în care puteți obține sănătatea maximă, mai degrabă decât greutatea minimă! Nu trece nicio zi fără să ne gândim la „grăsime”. Suntem asaltați de mesaje care ne avertizează că trăim într-o societate în care mai mult de două treimi dintre indivizi sunt supraponderali sau obezi. Cărțile, revistele și articolele online ne învață cum să scăpăm de kilogramele în plus ca să ne bucurăm de o sănătate mai bună. Produsele alimentare sunt promovate prin sublinierea conținutului caloric redus. Nu e de mirare că cei mai mulți dintre noi credeau că longevitatea depinde de menținerea unui indice de masă corporală normal. Până la apariția acestei lucrări revoluționare... Cu ajutorul bestsellerului „Paradoxul obezității” veți descoperi că puteți fi în acelaşi timp gras, într-o formă bună și foarte sănătos. Această teorie este susținută de rezultatele uimitoare ale cercetărilor efectuate în ultimii 10 ani: persoanele supraponderale și chiar moderat obeze cu anumite boli cronice – boli de inimă sau cancer – trăiesc adeseori mai mult și au o viață mai bună decât persoanele cu greutate normală care se confruntă cu aceleași afecțiuni. Cardiologul Carl Lavie ne explică de ce avem nevoie de grăsime, cum contribuie la procesele vieții și care este modalitatea prin care ne oferă combustibil suplimentar în lupta cu boala. Ne sunt dezvăluite și motivele pentru care unele persoane care par slabe și cu un fizic de invidiat pot suferi totuși de afecțiuni metabolice, cum ar fi diabetul zaharat de tip 2 – așa-numitul „paradox al supleței”. Am ajuns atât de preocupați de obezitate, folosind-o ca argument pentru a încadra problemele de sănătate, încât trecem cu vederea alte cauze posibile ale bolii. Informațiile inovatoare din această carte le vor schimba viziunea despre grăsime și ce înseamnă să fii sănătos atât celor care încearcă să nu se îmbolnăvească, cât și bolnavilor care trăiesc cu o afecțiune de durată. Ea se adresează în egală măsură celor tineri și supli, ci și persoanelor mai în vârstă care se luptă cu acele încăpățânate kilograme în plus. Este o carte pentru oamenii care se consideră în formă, dar și pentru cei care preferă un stil de viață mai sedentar.
©2018 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.