He viscut tan poc!: Diari d'Eva Heyman

NED Ediciones
Free sample

 Eva Heyman és per a la ciutat d’Oradea, el que Anna Frank és per Amsterdam i el món. Dos adolescents jueves, cadascuna de les quals escriuen i mantenen un diari, mentre el món estava canviant arrel de l'ocupació nazi. Totes dues van morir en un camp de concentració, Eva a Auschwitz i Ana a Bergen-Belsen. Tot i així, Anna Frank és mundialment coneguda i la història de Eva es presenta just ara per primera vegada en català, amb una franquesa i una emotivitat que arribaran a tots els lectors.
«Com tants adolescents, Eva Heyman va començar a escriure el seu dietari secret i personal el dia del seu aniversari. Feia tretze anys. Era el 13 de febrer de 1944, a Oradea, a Hongria. I el va aturar poc més de quatre mesos després, el 30 de maig de 1944. És realment molt poc temps. Però aquests pocs mesos ens presenten, acumulat, comprimit, amb tot el dramatisme, el recorregut que milions de persones van fer en aquells mateixos anys a tota Europa. El recorregut que va entre una vida aparentment normal, festiva, un aniversari, uns regals, una família, unes esperances, uns somnis, ens primers enamoraments, i les portes mateixes de l’infern.

Eva deixa d’escriure en el precís moment en el que la vénen a buscar en un camí que passarà per la seva deportació a Polònia el 3 de juny, l’arribada a Auschwitz el sis de juny i la mort al camp, després de ser seleccionada per Mengele, el 17 d’octubre del mateix any.» VICENÇ VILLATORO
Read more
Collapse

About the author

 Eva Heyman nació en 1931 en Oradea, Transilvania (hoy Rumania, Hungría en ese momento), ciudad con una quinta parte de población judía. Sus padres se divorciaron cuando Eva era muy joven, por lo que fue educada por sus abuelos maternos y su institutriz austriaca. Sus abuelos eran los dueños de una farmacia, que les permitía tener una vida de clase media acomodada hasta que el 19 de marzo de 1944 el ejército nazi llegó a Budapest. Sólo seis semanas después, llegaron a Oradea y todos los judíos fueron enviados al gueto.


El diario de Eva comienza el 13 de febrero 1944 y termina el 30 de mayo de 1944, momento en el que fue deportada a Auschwitz junto a sus abuelos. Al comienzo del diario se recogen sus vivencias antes de la invasión y la expulsión al gueto. En mayo de 1944, Eva fue enviada al gueto junto con el resto de judíos de la ciudad, y desde allí sigue plasmando en su diario lo que ocurre a su alrededor, así como sus reflexiones y sus miedos hasta el día en el que es deportada. Eva llegó a Auschwitz en junio de 1944, donde murió en las cámaras de gas pocos meses después, el 17 de octubre de 1944. Tenía sólo trece años.
Read more
Collapse
Loading...

Additional Information

Publisher
NED Ediciones
Read more
Collapse
Published on
Dec 31, 2016
Read more
Collapse
Pages
161
Read more
Collapse
ISBN
9788494353055
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Language
Catalan
Read more
Collapse
Content Protection
This content is DRM protected.
Read more
Collapse
Read Aloud
Available on Android devices
Read more
Collapse
Eligible for Family Library

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.
©2019 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.