Elements d'estadística

Universitat Politecnica de Catalunya. Iniciativa Digital Politecnica
Free sample

 L'estadística moderna abasta el procés de presa de desicions davant la incertesa. En el dia a dia es presenten sovint situacions d'incertessa: a l'expeeriemtnar amb unnou producte, al predir el temps, el resultat d'unes eleccions, etc.Antigament l'estadística apuntava a la recol·lecció de dades i a la seva descripció en taules i gràfics. Actualment es caracteritza pel desenvolupament de mètodes que permeten inferir resultats generals que van més enllà dels límits de les dades disponibles. L'estadística descriptiva és la part de l'estadísitca que té com objectiu resumir i organitzar les dades disponibles de manera que , fàcil i ràpidament, es puguin copsar les principals característiques del procés que origina les dades, però sense la pretensió d'nar més enllà de les pròpies observacions.
Normalment la informació estadística resulta de l'observació només d'uns quants individus -mostra- d'entre untotal -població- molt més gran. Llavors, per tal de generalitzar o de fer prediccions, i anar més enllà de la sola descripció de les dades, s'ha de sobrepassar el marc de l'estadística descriptiva per fer servir tècniques d'inferència estadística. Es denomina probalció objectiu a la totatilat dels elements sobre els que es vol tenir informació i mostra d'una població a un conjunt d'unitats seleccionades de la població sobre les que es prenen les mesures d'interès. El procés d'inferència consisteix a donar responstes i treure conclusions pel total d'individus d'una població, relatives a certes característiques d'interes, a partir de l'observació de mostres d'aquesta població.
Read more

Reviews

Loading...

Additional Information

Publisher
Universitat Politecnica de Catalunya. Iniciativa Digital Politecnica
Read more
Published on
Dec 31, 2007
Read more
Pages
383
Read more
ISBN
9788498803969
Read more
Read more
Best For
Read more
Language
Catalan
Read more
Content Protection
This content is DRM protected.
Read more

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.
©2017 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.