101 poeme

EuroPress via PublishDrive
Free sample

Sub limita de detecție

Vorbiți în șoaptă

Ceva se petrece

Sub pragul vostru auditiv.

Așa cum silabele gurii tale

Sunt sorbite de timpanele ei, tot astfel

Acolo, în adânc,

Picură ceva –

Pământului îi scapă lacrimi

Pe care le-nghit rădăcinile;

Acolo, în înalt

Se spulbera ceva –

Văzduhului îi scapă lacrimi

Pe care le-nghit îngerii.

E un planșet fără istov

Al lucrurilor, fertil –

Doar că se petrece

Sub limita de detecție.

Read more

Reviews

Loading...

Additional Information

Publisher
EuroPress via PublishDrive
Read more
Published on
Jun 14, 2016
Read more
Pages
122
Read more
ISBN
9786066680684
Read more
Language
Romanian
Read more
Genres
Poetry / Women Authors
Read more
Content Protection
This content is DRM protected.
Read more
Read Aloud
Available on Android devices
Read more

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.
Lazu Ion
O ediție definitivă a romanului Ruptura, apărut în anul 2004 la Editura Albatros. Având ca subiect rememorarea unei iubiri de la sfârșitul anilor șaizeci, romanul a fost bine primit de critica literară și a avut un semnificativ succes de public. Autorul reconstituie, din frânturi de imagini și amintiri disparate, fulgurante, persistând din vremea studenției sale bucureștene, contextul în care s-a îndrăgostit de una dintre colegele de la formația de dansuri a Universității, dar totul s-a curmat prea curând, datorită inabilității tinerești a celor doi parteneri, care nu au reușit să ocrotească abia-izbucnita flacără a dragostei lor. Este totodată repunerea în discuție a unor opțiuni ale acelor vremuri, diferit abordate de fiecare în parte. Dar este mai ales aplecarea cu devoțiune asupra unor amintiri de la granița cu uitarea propriu-zisă, după patru decenii, a sentimentului ce se înfiripase, la înflorirea spirituală a celor doi adolescenți. „Cu timpul ajungi să înțelegi în alt fel raporturile dintre amintire și uitare, scrie autorul. Amintirea pare doar că se află la cheremul uitării, dar de fapt adesea reușește să i se sustragă, revenind în mod prodigios, atunci când nu mai aveai nicio speranță, cu scena de o prospețime extraordinară. Degeaba ne temem de uitare, îmi spun, câtă vreme amintirile își mai amintesc de noi! Ci abia când amintirile nu mai vor să știe de noi și refuză să ne mai viziteze, abia atunci uitarea se poate lăuda că a învins definitiv.“
©2018 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.