Adam en Eva in China

Lulu Wang
5
Free sample

 Adam en Eva in China vergelijkt Nederland met China vanuit een unieke invalshoek: de religieuze of mythische verhalen waarmee Westerlingen of Chinezen hun kinderen opvoeden. Zo legt de auteur een, volgens haar, fundamentele oorzaak van de cultuurverschillen tussen de twee landen bloot. Op die manier probeert ze de wirwar van die verschillen terug te brengen tot de essentie.

Vol humor, rustig maar meedogenloos, snijdt de Nederlands-Chinese schrijfster beide culturen open en hecht ze de wonden weer dicht met haar verzoenend kosmopolitisme. Dit is een sociaal, filosofisch en hartstochtelijk pamflet dat onze behoefte aan een eigentijdse verlichting erkent.

Wie China – de ontwakende reus – dat onze spijkerbroeken produceert, wil begrijpen, vindt in dit boek zijn verleden en werpt een blik op zijn toekomst. Wie zijn Nederlandse wortels al te goed kent, zal raar opkijken van wat hij in de spiegel ziet in de spiegel, die de auteur hem voorhoudt.

Uniek
Elk hoofdstuk van dit boek wordt ingeleid door een korte film in de Book App en in de eBook, ook te bekijken in de Film Studio Lulu Wang http://luluwang.nl/

Read more
Collapse

About the author

Lulu Wang werd op 22 december 1960 geboren in Beijing. Op achttienjarige leeftijd ging zij studeren aan de Universiteit van Peking, aan de Faculteit Engelse Taal, Linguistiek en Letterkunde en op haar vijfentwintigste verhuisde zij naar Nederland.   Haar debuutroman Het Lelietheater (1997) werd een enorm succes; alleen al in Nederland werden er meer dan 800.000 van verkocht. Ze kreeg er het Gouden Ezelsoor voor en werd bekroond met deNonino Prijs.

Na het tweede boek

Na dit succes verschenen Brief aan mijn lezers (1998) Het Witte Feest (1999) Het tedere kind (1999) , Seringendroom (2002) ,Het Rode Fees (2003)t, BedwelmdHeldere maan (2007) Wilde rozen (2010) en Nederland, wo ai ni (2012) (NL) en Regenland, wo ai ni (2012) (BE), multimedia Book App Zomervolliefde (2013)en de non-fictie Adam en Eva in China (2014).

Book Apps

In juni 2012 puliceerde ze als een van de eerste literaire auteurs in Nederland en erbuiten een multimedia en interactieve book appNederland, wo ai ni (NL) /Regenland, wo ai ni (BE). Hierna volgdenZomervolliefde (2013)en Adam en Eva in China(2014).

Gratis Internetboek

In maart 2014 introduceert haar non-fictie Adam en Eva en Chinaals o.a. een Gratis Internetboek en Boekfilms.

Wereldwijd zijn er 1,4 miljoen exemplaren van haar werken verkocht.

Film Studio Lulu Wang

In 2012 is de korte speelfilm Special Offer, gebaseerd opNederland, wo ai ni, gemaakt, Lulu was de co-producer en Jimmy Tai was de filmmaker. In 2014 is Film Studio Lulu Wang opgericht. Het eerste werk van de studio in samenwerking met Presidio Films zijn de Boekfilms Adam en Eva in China. Door film met literatuur te combineren voegt ze een extra dimensie aan beide expressiekunsten.

Lezingen en optredens

Naast schrijven geeft Lulu Wang regelmatig interviews in de persen op TV en radio en lezingen over de Chinese cultuur, cultuurverschillen tussen Nederland/Belgie en China en over andere daaraan gerelateerde onderwerpen. Ze hoopt op deze manier een brug te slaan tussen de westerse en de Chinese cultuur.

Uitgeverij Lulu Wang

Sinds 2012 geeft Lulu Wang haar eigen boeken uit.

Multidisplinaire samenwerking

Sinds 2012 werkt Lulu nauw samen met filmmakers, kunstenaars en ICT′ers. Samen met hen maakt ze films gebaseerd op haar boeken, geillustreerde romans en novellen,book apps en ebooks.

Schrijven in het Chinees

Na tien boeken in het Nederlands te hebben geschreven, is Lulu begonnen tweetalig te schrijven en uit te geven. Sinds mei 2013 werkt ze als columnist voor van een toonaangevend tijdschrift in China over het buitenland Shijie Bolan (Wereldvisie (oplage 670 000)) en sinds augustus ook voor Shijie Zhishi (World Affairs, oplage 150 000). Er lezen per twee weken ruim een miljoen Chinezen artikelen over Nederland en Belgie, gezien door de ogen van deze Chinese uit onze Lage Landen.

Nieuwe roman

Momenteel werkt Lulu aan haar Nederlandse roman met een voorlopige werktitel Overspelen. 

Read more
Collapse
1.6
5 total
Loading...

Additional Information

Publisher
Lulu Wang
Read more
Collapse
Published on
Apr 21, 2014
Read more
Collapse
Pages
156
Read more
Collapse
ISBN
9789082057942
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Content Protection
This content is DRM protected.
Read more
Collapse
Read Aloud
Available on Android devices
Read more
Collapse

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.
©2020 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.