Het lelietheater

Lulu Wang
1
Free sample

Dit verhaal speelt zich af in de jaren 1971-1974, de periode waarin de Culturele Revolutie haar hoogtepunt beleefde. In een zeer eigen en lyrische stijl beschrijft Lulu Wang deze turbulente wereld gezien vanuit Lian, een meisje van twaalf, dertien jaar. Vol verbazing beziet Lian het gedrag van de volwassenen om zich heen. Onder hen bevinden zich niet alleen verklikkers en opportunisten, sadisten en machtswellustelingen, maar ook mensen die zichzelf opofferden en mensen die hun integriteit niet hebben verloren. Het is tevens het hartverscheurende verslag van een onmogelijke vriendschap tussen twee meisjes uit verschillende kasten.

Het lelietheater, de titel van Lulu Wangs indrukwekkende, vuistdikke debuutroman over de jeugd van een meisje tijdens Mao’s Culturele Revolutie, heeft bij een groot publiek een verpletterende indruk gemaakt. Haar aangrijpende beschrijvingen van de tijd die ze met haar moeder in een heropvoedingskamp doorbracht en de ontroerende vriendschap met een meisje uit een andere kaste schetsen een indringend beeld van die tijd waarin verraad, intriges en politieke spanningen hoogtij vierden.

‘Lulu Wang is een original, een werkelijk getalenteerd auteur, zelfs wanneer haar hart luider spreekt dan haar pen.’ Jonathan Burnham Schwarz, The New York Times

‘Een mooie, ingehouden maar krachtige stijl … Bijzonder aangrijpend.’ NRC Handelsblad

‘Bijzonder prachtig en wijs proza… de jury spreekt met name haar bewondering uit voor de wijze waarop Lulu Wang een politieke aanklacht van bladzijde tot bladzijde weet om te zetten in een verlangen naar liefde’ Jury-rapport Nonino-Prijs

Read more
Collapse

About the author

 Lulu Wang werd op 22 december 1960 geboren in Beijing. Op achttienjarige leeftijd ging zij studeren aan de Universiteit van Peking, aan de Faculteit Engelse Taal, Linguistiek en Letterkunde en op haar vijfentwintigste verhuisde zij naar Nederland.   Haar debuutroman Het Lelietheater (1997) werd een enorm succes; alleen al in Nederland werden er meer dan 800.000 van verkocht. Ze kreeg er het Gouden Ezelsoor voor en werd bekroond met deNonino Prijs.

Na het tweede boek

Na dit succes verschenen Brief aan mijn lezers (1998) Het Witte Feest (1999) Het tedere kind (1999) , Seringendroom (2002) ,Het Rode Fees (2003)t, BedwelmdHeldere maan (2007) Wilde rozen (2010) en Nederland, wo ai ni (2012) (NL) en Regenland, wo ai ni (2012) (BE), multimedia Book App Zomervolliefde (2013)en de non-fictie Adam en Eva in China (2014).

Book Apps

In juni 2012 puliceerde ze als een van de eerste literaire auteurs in Nederland en erbuiten een multimedia en interactieve book appNederland, wo ai ni (NL) /Regenland, wo ai ni (BE). Hierna volgdenZomervolliefde (2013)en Adam en Eva in China(2014).

Gratis Internetboek

In maart 2014 introduceert haar non-fictie Adam en Eva en Chinaals o.a. een Gratis Internetboek en Boekfilms.

Wereldwijd zijn er 1,4 miljoen exemplaren van haar werken verkocht.

Film Studio Lulu Wang

In 2012 is de korte speelfilm Special Offer, gebaseerd opNederland, wo ai ni, gemaakt, Lulu was de co-producer en Jimmy Tai was de filmmaker. In 2014 is Film Studio Lulu Wang opgericht. Het eerste werk van de studio in samenwerking met Presidio Films zijn de Boekfilms Adam en Eva in China. Door film met literatuur te combineren voegt ze een extra dimensie aan beide expressiekunsten.

Lezingen en optredens

Naast schrijven geeft Lulu Wang regelmatig interviews in de persen op TV en radio en lezingen over de Chinese cultuur, cultuurverschillen tussen Nederland/Belgie en China en over andere daaraan gerelateerde onderwerpen. Ze hoopt op deze manier een brug te slaan tussen de westerse en de Chinese cultuur.

Uitgeverij Lulu Wang

Sinds 2012 geeft Lulu Wang haar eigen boeken uit.

Multidisplinaire samenwerking

Sinds 2012 werkt Lulu nauw samen met filmmakers, kunstenaars en ICT′ers. Samen met hen maakt ze films gebaseerd op haar boeken, geillustreerde romans en novellen,book apps en ebooks.

Schrijven in het Chinees

Na tien boeken in het Nederlands te hebben geschreven, is Lulu begonnen tweetalig te schrijven en uit te geven. Sinds mei 2013 werkt ze als columnist voor van een toonaangevend tijdschrift in China over het buitenland Shijie Bolan (Wereldvisie (oplage 670 000)) en sinds augustus ook voor Shijie Zhishi (World Affairs, oplage 150 000). Er lezen per twee weken ruim een miljoen Chinezen artikelen over Nederland en Belgie, gezien door de ogen van deze Chinese uit onze Lage Landen.

Nieuwe roman

Momenteel werkt Lulu aan haar Nederlandse roman met een voorlopige werktitel Overspelen.

Read more
Collapse
5.0
1 total
Loading...

Additional Information

Publisher
Lulu Wang
Read more
Collapse
Pages
446
Read more
Collapse
ISBN
9789082004779
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Read more
Collapse
Content Protection
This content is DRM protected.
Read more
Collapse
Read Aloud
Available on Android devices
Read more
Collapse

Reading information

Smartphones and Tablets

Install the Google Play Books app for Android and iPad/iPhone. It syncs automatically with your account and allows you to read online or offline wherever you are.

Laptops and Computers

You can read books purchased on Google Play using your computer's web browser.

eReaders and other devices

To read on e-ink devices like the Sony eReader or Barnes & Noble Nook, you'll need to download a file and transfer it to your device. Please follow the detailed Help center instructions to transfer the files to supported eReaders.
©2019 GoogleSite Terms of ServicePrivacyDevelopersArtistsAbout Google|Location: United StatesLanguage: English (United States)
By purchasing this item, you are transacting with Google Payments and agreeing to the Google Payments Terms of Service and Privacy Notice.