Hoewel menigeen het plan beschreef als luchtfietserij, kwam de Leidsche Rijntunnel er toch. Tegenover de weldadige omstandigheden op het tunneldak staan vraagtekens over de veiligheid in de tunnel. De Utrechtse brandweer wil een soort sprinklersysteem om snel in te kunnen grijpen bij calamiteiten, Rijkswaterstaat vertrouwt op de zelfredzaamheid van de automobilist. Hoe de kemphanen Aleid Wolfsen en Camiel Eurlings uiteindelijk een gewapende vrede sloten over de tunnel en waarom de strijd toch weer op zal laaien, staat centraal in deze op ambachtelijk spitwerk gebaseerde journalistieke kroniek. De auteur beschrijft de volwassenwording van een in zichzelf gekeerde stad, de ontwikkeling van een eigenzinnige Vinex-wijk en hoe een bijzonder idee toch werkelijkheid kan worden als iedereen eraan vasthoudt - waarbij nog wel wat risico’s blijven liggen.
Ter gelegenheid van het 25-jarige bestaan van Leidsche Rijn is deze e-boekversie uitgebracht met een aangevuld hoofdstuk over de ontwikkelingen sinds de publicatie van de eerste druk.
Ik ben een geboren Amsterdammer, opgegroeid vanaf mijn kleutertijd in Haarlem, journalistiek gestudeerd in Utrecht, daarna gewoond in Gouda, Den Haag, Amersfoort, en sinds april 2014 weer in Amsterdam.
Helder schrijven over ingewikkelde zaken is de kern van mijn activiteiten. Ik schrijf nieuwe teksten en redigeer, bewerk en herschrijf bestaand materiaal. Ik ben ook inzetbaar als projectleider, organisator en voorzitter. Mijn opdrachtgevers zijn nieuwsmedia, magazines, bedrijven en non-profit organisaties.
Miluc media is mijn bedrijf voor journalistieke producties, tekstredactie, advies en tekstproductie.
Mijn motto: helder schrijven over ingewikkelde zaken.
Sinds 2022 ben ik tevens voorzitter van de Auteursbond, de Nederlandse vereniging voor schrijvers en vertalers.
In samenwerking met de stichting Regionaal Spitwerk heb ik drie boeken gepubliceerd: over kunsthal KAdE, over de strijd tussen ondernemer Vahstal en de gemeente Amersfoort en over de Leidsche Rijntunnel in de A2 bij Utrecht.